Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Meghan Markle og prins Harry:

Fikk livet snudd på hodet i fjor. Nå snakker skuespilleren om prins Harry for første gang

- Vi er et par. Vi er forelska.

TAR BLADET FRA MUNNEN: Den amerikanske skuespilleren Meghan Markle (36) har vært kjæreste med britenes prins Harry (32) siden i fjor høst. Nå snakker hun om forholdet for første gang. Foto: Andrew Cowie / APF / NTB Scanpix
TAR BLADET FRA MUNNEN: Den amerikanske skuespilleren Meghan Markle (36) har vært kjæreste med britenes prins Harry (32) siden i fjor høst. Nå snakker hun om forholdet for første gang. Foto: Andrew Cowie / APF / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Meghan Markle (36) var allerede et verdenskjent navn da overskriftene om henne og prins Harry (32) begynte å florere i sladrepressen for et drøyt år siden.

Så tok det imidlertid fullstendig av.

Da det britiske hoffet valgte å bekrefte at Harry hadde funnet kjærligheten med den amerikanske skuespilleren i november i fjor, var hensikten å få slutt på massiv ryktespredning i media - og gjøre offentligheten oppmerksom på at Markle ble utsatt for grov hets og trakassering, blant annet for sitt afroamerikanske opphav.

- Utfordrende

Siden den gang har Hollywood-stjerna, og forsåvidt også prins Harry, valgt å holde en særdeles lav profil. De har aldri vist seg sammen i offentlig sammenheng, og har hele tida forholdt seg tause om forholdet. Fram til nå.

PRYDER COVERET: Meghan Markle er på forsida i den nyeste utgaven av Vanity Fair. Foto: Faksimile
PRYDER COVERET: Meghan Markle er på forsida i den nyeste utgaven av Vanity Fair. Foto: Faksimile Vis mer

I oktoberutgaven av Vanity Fair letter Markle på sløret for første gang, både om kjærligheten til den britiske prinsen, mediastormen og hvordan livet har forandret seg det siste året.

36-åringen, som de siste åra har gjort stor suksess i tv-serien «Suits», forteller blant annet at hun ikke var forberedt på den overveldende oppmerksomheten.

- Det var veldig overraskende i begynnelsen. Nå merker jeg at det kommer i bølger, og har noen dager som er mer utfordrende enn andre. Heldigvis har jeg mange gode støttespillere rundt meg, ikke minst kjæresten min, sier Markle, som også legger til:

- Det eneste som har endret seg er folks oppfatning av meg. Jeg er den samme personen jeg alltid har vært, og lar ikke et forhold definere meg.

Forelska

Skuespilleren røper at hun traff prins Harry i fjor sommer, under 32-åringens årlige aktivitetsarrangement for skadde krigsveteraner, som fant sted i den amerikanske byen Orlando.

- Vi er et par. Vi er forelska. Jeg er sikker på at det kommer en tid der vi skal fortelle mer, men akkurat nå jeg ber om forståelse for at det bare er oss to. Det er nettopp det som gjør forholdet vårt så spesielt, at det bare er vårt. Men vi er lykkelige sammen, altså. Personlig elsker jeg for øvrig en god kjærlighetshistorie, sier hun.

KAPRET PRINS: Meghan Markle og prins Harry traff hverandre i fjor sommer. Foto: NTB Scanpix
KAPRET PRINS: Meghan Markle og prins Harry traff hverandre i fjor sommer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge Vanity Fair, der Markle pryder coveret for anledningen, deler skuepilleren og prins Harry lidenskapen for filantropi.

Prins Harry er som kjent involvert i en rekke veldedighetsprosjekter, blant annet for å ta vare på minnet etter sin avdøde mor, prinsesse Diana.

TV 2s kongehusekspert, Kjell Arne Totland, mener det er spesielt at tv-stjerna åpner seg om forholdet til den britiske prinsen i magasinintervjuet:

- Det er både oppsiktsvekkende og spennende at Meghan Markle gir et slikt intervju til Vanity Fair. Tradisjonelt har det nærmest vært tabu at kongelige kjærester uttaler seg til pressen før en forlovelse. Men så var det jo også ganske oppsiktsvekkende at prins Harry i sin tid gikk ut og omtalte Meghan som sin «kjæreste», sier han til Dagbladet.

Totland tror imidlertid at det ligger en viss regi bak Vanity Fair-intervjuet fra det britiske kongehusets side.

- Jeg er selv ganske så sikker på at både prinsen selv og hans rådgivere i Kensington Palace må ha sagt ja til intervjuet. Og kanskje går det mot en kongelig forlovelse før året er omme? Meghan mer enn antyder i intervjuet at det kan komme en formalisering av forholdet om ikke så lenge, legger han til.

Har ikke hastverk

Selv har Markle, som ved siden av skuespillerkarrieren har bakgrunn fra jus- og internasjonale studier, vært engasjert i FNs kvinneorganisasjon og drevet med humanitært arbeid i Rwanda. Blant annet.

Markle sier ingenting om hvorvidt hun og prins Harry har eventuelle planer om familieforøkelse eller giftemål i framtida. Skuespilleren var tidligere gift med tv-produsent Trevor Engelson, før de tok ut skilsmisse etter to år i 2013.

Prins Harry har tidligere, noen måneder før han traff Meghan Markle, snakket om tankene rundt det å stifte sin egen familie.

- Det har vært stunder gjennom livet, spesielt når vi har reist utenlands, at jeg har tenkt: «Jeg vil gjerne ha barn nå med en gang». Og andre ganger graver jeg hodet i sanden og tenker: «Ok, jeg vil ikke ha barn!», fortalte han til People Magazine.

- Jeg har ikke noe hastverk. Og jeg kan fortelle deg at noen ganger har jeg virkelig ikke ønsket meg barn i det hele tatt, fortsatte han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!