«71 grader nord-team»:

Fikk panikk: - «Nå dør jeg»

Flere deltakere møtte sin store frykt i søndagens episode av «71 grader nord-team».

DUO: Rikke Isaksen og Frank Løke utgjør et av lagene i TV-konkurransen. Foto: Haakon Lundkvist/Discovery
DUO: Rikke Isaksen og Frank Løke utgjør et av lagene i TV-konkurransen. Foto: Haakon Lundkvist/Discovery Vis mer
Publisert

I «71 grader nord-team» skal kjendiser i par kjempe seg gjennom tøffe utfordringer og konkurrere om å komme først i mål i vakker, norsk natur.

I sesongens fjerde episode skal duoene utfordre seg selv i ei klatrerute som byr på ekstreme høyder.

Da de skulle klatre opp fjellveggen, var det enkelte av deltakerne som kjempet mot panikken.

- Helt jævlig

TV-profil og fisker Rikke Isaksen (28) var blant dem som måtte kjempe mot både høydeskrekk og tårer på vei oppover fjellveggen langs Gjengen.

- Slik jeg husker det gikk klatringa greit, men det var et parti på midten der det var absolutt null fotfeste og det var ingen hyller i veggen der du kunne ta tak med hendene. Fjellveggen var helt glatt, forklarer Isaksen overfor Dagbladet.

RAMPESTREKER: Hockeygutta Martin Ylven og Anders Myrvold lar «71 grader nord»-rivalen få gjennomgå på tur. Video: Rød Løper/Discovery+ Vis mer

- Da stivna jeg egentlig bare helt, og fikk et lite panikkanfall. Men det gikk fort over.

TV-profilen opplevde å ikke komme seg verken oppover eller nedover.

- Jeg var egentlig livredd for å dette ned. Man glemmer at man er sikra. Det er ikke sånn når jeg får panikk i den veggen og tenker «det går bra, det er sikkerhetsfolk her og du er i et tau».

- Du tenker: «Nå detter jeg og nå dør jeg». Så det var helt jævlig.

28-åringens lagkamerat, Frank Løke (42), var en stor støtte for Isaksen under den skremmende oppgaven.

- Han hjalp meg, forklarte meg hva jeg skulle gjøre og var en moralsk støtte. Jeg vet ikke om jeg hadde klart å komme meg noen vei hvis det ikke hadde vært for han tror jeg.

- Hvordan var det å utfordre seg selv slik?

SINGEL: Den andre sesongen av «71 grader nord - team» er i gang, og en av deltakerne fikk en kjedelig telefon hjemmefra under innspillingen. Video: Luna Lea/Rød Løper Vis mer

- Jeg er ganske glad i å være utenfor komfortsonen, det kjente jeg veldig på etter «kompani» (Kompani Lauritzen. journ.anm.). Jeg liker sånne type oppgaver der jeg får utfordre meg selv, forklarer nordlendingen.

- Men høydeskrekken min … Jeg har skikkelig høydeskrekk, den «kicka» inn på enkelte ting. Det er noen høyder som går helt fint, og da tenker jeg «jeg har ikke høydeskrekk». Så er det noen oppgaver der jeg får helt «pakkern», innrømmer hun.

- Det er tøft å være i situasjoner der du skal kjenne på frykt hele tida. Men det er gøy etterpå.

- Tårene rant

Isaksen var imidlertid ikke den eneste deltakeren som fikk testet grensene sine i fjellveggen.

Også «Jegertvilling»-Johanne Thybo Hansen (31), som kjemper om seieren på lag med tvillingsøster Kristine Thybo Hansen (31), kjente på stor frykt på Gjengen.

- Jeg står der i fjellveggen og kjenner at jeg får panikk, for jeg fant ikke feste til hendene. Jeg ser til siden og det er stupbratt ned. Jeg ser til andre siden, stupbratt ned. Da tenkte jeg: «Hva gjør jeg nå?», forklarer hun i søndagens episode.

Johanne Thybo Hansen har foreløpig ikke besvart Dagbladets henvendelser.

- Jeg bare frøs og gikk i blackout. Jeg ropte og skrek, tårene rant. «Nå må du roe deg ned, Johanne, og prøve å bli litt kald i hodet. Du skal opp, ikke ned».

NY KJÆRESTE: Frank Løke viser fram kjæresten på premieren 71 grader nord team. Video: Luna Lea. Reporter: Frank Løke Vis mer

Thybo Hansen forstår at hun står fast, uten å kunne gripe tak i fjellveggen. Hun får hjelp fra et sikkerhetsteam for å komme seg videre.

- Det var det verste jeg noen gang har opplevd. Det var sykt digg å komme opp, sier hun i episoden.

- Kjørt i beina

Turen var imidlertid ikke over. På toppen var det bare å sette kursen direkte mot Gjegnabu som lå et godt stykke unna, der deltakerne skulle overnatte.

- Du så bare rett fram og det var dritlangt å gå. «Den dagen her blir jo aldri ferdig», men det var godt å være ferdig med klatringa, forklarer Isaksen til Dagbladet, men legger til:

- Men jeg var ganske kjørt i beina, forklarer Isaksen, som håpet på å være ferdig for dagen da hun og makkeren nådde toppen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer