Sara Emilie Tandberg:

Fikk sjokk: - Helt ubrukelig

Influenseren fikk seg en overraskelse da snøen forsvant og hun så nabotomta til sin nye bolig.

SJOKK: Sara Emilie Tandberg fikk sjokk da snøen forsvant og hun så tomta rett ved boligen. Foto: Privat
SJOKK: Sara Emilie Tandberg fikk sjokk da snøen forsvant og hun så tomta rett ved boligen. Foto: Privat Vis mer
Publisert

I fjor sommer ble det kjent at influenser Sara Emilie Tandberg (29) hadde blitt singel. I et innlegg på Instagram fortalte hun at det var slutt med samboeren Robin Daldorff Magnussen.

Paret hadde vært sammen i ti år, og hadde også rukket å få to barn sammen. Bruddet kom derfor overraskende på mange.

I mars i år kunne influenseren røpe at hun hadde funnet drømmeboligen, som hadde en prislapp på 11,3 millioner.

SLUTT: Influenser Sara Emilie Tandberg og samboeren Robin flyttet fra hverandre etter nesten ti år som kjærester. Video: Steffen Pettersen/ TV 2 Vis mer

Den gang fortalte 29-åringen at hun hadde forelsket seg i boligen, men nå viser det seg at ikke alt ble helt som hun hadde tenkt.

Da hun så den kommuneeide nabotomta, fikk hun sjokk, røper influenseren.

Varingen omtalte saken først.

Fikk sjokk av synet

- Jeg var klar over at tomta foran var fritomt, at det var regulert til det, forteller Tandberg til Dagbladet, og legger til at det for så vidt er det samme om det «står» hennes navn eller kommunens på det området.

Det influenseren imidlertid ikke var klar over, var hvordan tomta så ut.

- Så forsvant snøen, og da så jeg hvor ustelt den delen var, sier Tandberg og følger opp:

RUMPE: Sara Emilie Tandberg er ny i «Bloggerne» så vi har tatt en prat med henne om blant annet hvilket innlegg som har skapt mest reaksjoner. Video: Steffen Pettersen Vis mer

- Det er masse ugress, jordhauger og grus. Det er helt ubrukelig!

Tandberg sier hun bestemte seg for å sende mail til kommunen. Hun ønsket å kjøpe tomta for å kunne ordne opp og gjøre området fint.

FORKLARING: Sara Emilie Tandberg la ut dette bildet i sosiale medier, for å forklare følgerne situasjonen. Foto: Skjermdump fra Snapchat / Trond Walsø
FORKLARING: Sara Emilie Tandberg la ut dette bildet i sosiale medier, for å forklare følgerne situasjonen. Foto: Skjermdump fra Snapchat / Trond Walsø Vis mer

Influenseren mener hun selvsagt kunne ha pyntet på den uansett, men legger ikke skjul på at det er kjedelig å legge penger og tid i det, når det ikke er hun som eier arealet.

- Jeg fikk avslag, forteller Tandberg om hvordan det gikk da hun kontaktet Nittedal kommune.

- Jeg fikk ikke noe begrunnelse. Det var bare «det går ikke», forteller hun videre.

Nittedal kommune avviser Tandbergs påstander. Les mer av kommunens svar lenger ned i saken.

- Ble oppgitt

Tandberg ga seg ikke der, hun forsøkte å sende en lengre forklaring til kommunen - og hun spurte også om det fantes noen andre muligheter, hevder hun overfor Dagbladet.

Ifølge Tandberg fikk hun da et svar i retur som viste til det forrige svaret, uten noen nærmere forklaring.

«MARTINE VIL HA JOBB»: I TV 2 Play sin nye serie «Martine vil ha jobb», får vi bli med influenser Martine Lunde som skal teste å være bonde for en dag, hvor hun får seg en liten overraskelse. Video: Rød Løper/TV 2 Play Vis mer

- Hvordan reagerte du?

- Jeg ble oppgitt. Jeg forstår problematikken, svarer Tandberg, og viser til at hun har forståelse for at ikke alle friområder kan kjøpes privat.

- Men når det ikke blir brukt til noe og det ikke er noen planer om å bruke det til noe, og det ligger så tett inntil huset - det ser jo ut som om det hører til huset, sier hun oppgitt.

- Jeg synes de er litt vrange som ikke gir en god forklaring eller ikke er noe behjelpelige til hvordan vi kan løse det.

Har ikke gitt opp

Tandberg mener også at flere av naboene har samme type tomt, men at de selv eier hele området uten noen form for «oppdeling». Influenseren mener at hun derfor er alene om utfordringen.

VIL IKKE: I en episode av «Märtha» fortalte Märtha Louise hvorfor Durek Verrett ikke vil flytte til Norge. Video: TV 2 Vis mer

- Så jeg ble ganske irritert egentlig, innrømmer Tandberg.

Men 29-åringen har ikke gitt opp, hun håper fremdeles på at kommunen kan komme henne i møte.

- Jeg har ikke flytta ennå, det er to uker til jeg får nøklene, så jeg må bare ta det når jeg kommer dit, uttaler hun til Dagbladet.

Tandberg har planer om å få tatt noen bilder av området, og hun håper også at kommunen kan komme på en befaring. Aller helst ønsker hun å kjøpe tomta, men dersom det ikke går håper hun på et samarbeid om å gjøre området finere.

- Jeg har jo egentlig ikke lyst til å gjøre det om til en offentlig lekeplass eller noe sånt. Det er ikke så mange år til mine barn er for store til lekeplass, og da er det kjedelig å ha det rett utafor huset sitt.

BLOGGERNE: Alexandra Joner får hjelp av svigermor til noe litt utenom det vanlige. Video: TV 2 / Bloggerne Vis mer

- Har fått begrunnelse

Nittedal kommune mener på sin side at Tandberg har fått begrunnelse.

- Det medfører ikke riktighet at hun ikke har fått begrunnelse for avslaget. Hun har fått en konkret og presis begrunnelse: «Det aktuelle arealet er regulert til offentlig friområde, og er ikke aktuelt å selge», skriver kommunen i en e-post til Dagbladet.

Kommunen viser også til at offentlige friområder skal eies av kommunen og at et salg vil være i strid med både plan- og bygningsloven og kommunal praksis.

- Offentlige friområder skal være åpen for allmenn bruk og skal ikke privatiseres. Vi får jevnlig henvendelser fra tilstøtende naboer til offentlige friområder, som ønsker å kjøpe eller leie slike arealer til privat bruk. Alle får avslag, da det vil være i strid med reguleringsformålet, uttaler Morten Bakjord, strategisk rådgiver i Nittedal kommune.

HUS: Alexandra Joner avslører at hun har kjøpt hus til moren i «Bloggerne». Video: TV 2/Steffen Pettersen Vis mer

Samtidig viser kommunen til at offentlige friområder benyttes i varierende grad og hyppighet, men at området det er snakk om blant annet benyttes som et smett - en sti mellom to veier.

Nittedal kommune peker på at områder som dette, hvor det ikke klippes gress, har en viktig funksjon da det gir grunnlag for blomstervekst som vil gi nektar til bier og andre insekter.

- Et friområde har kvaliteter selv om det ikke blir utført skjøtsel, sier Nittedal kommune.

NY BOLIG: Bildet viser boligen Sara Emilie Tandberg har kjøpt, samt tomta det er snakk om. Foto: Trond Walsø (Bildet er fra Finn-annonsen)
NY BOLIG: Bildet viser boligen Sara Emilie Tandberg har kjøpt, samt tomta det er snakk om. Foto: Trond Walsø (Bildet er fra Finn-annonsen) Vis mer

- Synd

Dagbladet har forelagt Sara Emilie Tandberg svaret fra kommunen.

Influenseren uttaler at hun forstår at friområder er viktig, men er ikke enig i at området hun ønsker å kjøpe påvirker stien kommunen sikter til. Hun mener også at det fremdeles vil være mye friområder der.

- Området jeg ønsker å kjøpe vil ikke på virke denne stien det er snakk om, sier hun.

Tandberg mener også at dersom kommunen er bekymret for biene, så hadde det vært bedre om hun fikk muligheten til å ta seg av området - og at hun er mer enn villig til å plante blomster og liknende.

- Hvis det er problemstillingen, synes jeg det er synd at man ikke kan finne en felles løsning, sier Tandberg til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer