Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Marianne Friise Antonsen:

Fikk sjokkbeskjeden: - Jeg så julekonserten i fjor som mitt farvel til publikum

Marianne Friise Antonsen forteller åpenhjertig om det siste, tøffe året.

TØFT ÅR: Det er ingen hemmelighet at Marianne Friise Antonsen har hatt et tøft år. Nå forteller hun åpenhjertig. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
TØFT ÅR: Det er ingen hemmelighet at Marianne Friise Antonsen har hatt et tøft år. Nå forteller hun åpenhjertig. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den norske artisten Marianne Friise Antonsen (48) fikk i fjor sommer sjokkbeskjeden om at hun hadde svulst på hjernen.

Den folkekjære artisten gjennomgikk en vellykket operasjon i januar i år, og i et nytt intervju med Fredrikstad Blad forteller hun nå hvordan den tøffe tida har vært.

Tok farvel

Hun er for tida aktuell med julekonsert i Fredrikstad Kirke, som blir hennes første store opptreden etter operasjonen. Samme tid i fjor så hun langt ifra for seg at hun skulle holde julekonsert igjen.

- Jeg så helt klart julekonserten i fjor som mitt farvel til publikum. Da jeg sto der, var jeg skrekkslagen. Jeg hadde en dato å forholde meg til. Datoen for operasjonen. Hva som skjedde etter den dagen, visste jeg ikke. Det var ikke sikkert jeg overlevde, sier hun og fortsetter:

- Og våknet jeg opp, kunne det bli med store skader. Så at jeg også i år skal få holde julekonsert, er en gavepakke uten sidestykke, sier Antonsen i en podkast med Fredriksstad Blad.

Saken fortsetter nedenfor.

SPELLEMANNPRISEN: Marianne sammen med Hanne Krogh i 2009. Foto: NTB Scanpix
SPELLEMANNPRISEN: Marianne sammen med Hanne Krogh i 2009. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Årets konsert ser artisten på som en gave til seg selv, og til tross for at selvtilliten ikke er som den en gang var, vet 48-åringen at hun har publikum i ryggen.

Antonsen fattet mistanke om at noe var alvorlig galt da hun besvimte med et brak på soveromsgulvet hjemme hos seg selv.

En røntgenundersøkelse viste i etterkant at hun hadde en godartet svulst på lillehjernen. Beskjeden kom bare to dager etter at hun giftet seg med Henning Friise i fjor sommer.

- Jeg føler meg ikke beroliget. Operasjonen er risikofylt, blant annet skal en blodåre imidlertid stanses. Jeg kan miste hørselen, eller evnen til å ordlegge meg. Da vil jeg aldri mer kunne synge. Jeg står midt i mitt livs kamp, fortalte hun til Se og Hør i fjor høst.

Til Dagbladet fortalte Antonsen i juli hvordan hun våknet opp fra operasjonen og trodde hun var død.

Vond beskjed før bryllupet

Hun fortalte videre hvordan det var å være brud samtidig som hun ventet på en beskjed som kunne bety slutten på livet.

- Fra å være i en lykkeboble, ble gleden erstattet av en merkelig frykt. Bryllupet ble den siste rosa dagen før sykdommen. Jeg var boosta på kjærlighet, men jeg har heller aldri følt meg så svak. Aldri vært så redd noensinne som jeg var det året.

Selv om legene ikke kan garantere at de fikk ut alt, viste bildene at det ikke er noe fare for at svulsten kommer tilbake med det første.

- Det var en hundre prosent gledelig beskjed å få. Jeg gidder ikke å tenke på hva som skjer i framtida, om den kommer tilbake og jeg må fjerne en svulst i hodet når jeg er 55 år. Nå ser alt bra ut, og inntil videre kan hele familien legge bort den hjernesvulsten, sa hun Dagbladet Magasinet.

Heldigvis har Antonsen hatt hellet på sin side. Nå ønsker hun å nyte hverdagen.

Det var i 2016 at Antonsen bekreftet overfor Se og Hør at hun hadde blitt kjæreste med den tidligere fotballspilleren Henning Friise.

- Jeg føler at jeg har funnet mannen jeg vil dele livet mitt med. Kjæresten min er en god støttespiller, sa artisten den gang.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!