Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Billy Bush:

Fikk sparken etter at han lo av Trumps «Grab them by the pussy». Nå snakker han ut om det vanskelige året etter

Over et år er gått etter at den folkekjære programlederen Billy Bush fikk sparken etter den mye omstridte uttalelsen.

NYTT LIV: Den tidligere programlederen snakker ut om året etter den store Trump-skandalen i 2016. Foto: NTB Scanpix
NYTT LIV: Den tidligere programlederen snakker ut om året etter den store Trump-skandalen i 2016. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da Washington Post i 2016 publiserte en video fra 2005 av Donald Trump (71) og den kjente programlederen Billy Bush (46) omtale et mislykket forsøk på å forføre en kvinne, samt komme med flere nedsettende utsagn om kvinner, vakte det stor oppsikt verden over.

Dette kom kort tid etter at Donald Trump flere ganger hadde blitt anklaget for å snakke nedlatende om kvinner. Men da det omstridte klippet ble delt, var det imidlertid programlederen Billy Bush det gikk mest utover. Dette fordi han lo og humret mens Trump kom med uttalelser som «Grab them by the pussy».

Programlederen, som jobbet som vert for det kjente NBC-programmet «The Today Show» på den tida, mistet jobben noen uker etter som følge av uttalelsene den dagen for elleve år siden.

Over et år etter den kanskje største skandalen i Bush sin karriere snakker 46-åringen om tida etter, for første gang.

- På den tiden jeg jobbet i «The Today Show», var livet veldig bra. Jeg hadde jobbet meg opp og ting gikk veldig fint. Jeg hadde vel egentlig aldri møtt noen hindringer på veien, og så plutselig traff skandalen meg som et lynnedslag, forteller han til People.

Ingen støtte

Da Bush, som for øvrig er nevøen og fetteren til de tidligere presidentene George H.W. Bush og George W. Bush, ble sparket fra programlederjobben gikk det rykter om at Matt Lauer (60), som på den tida var et kjent fjes i programmet, ikke var særlig støttende overfor sin kollega.

- Jeg hadde en telefondamtale med Matt noen måneder etter at jeg fikk sparken, og jeg sa til ham at jeg burde få en sjanse til å unnskylde meg og forklare meg selv. Jeg var jo lederen på «The Today Show» den gang, forteller Bush til People.

Ifølge Bush gjorde han ingenting for å skjule hva han hadde gjort etter at klippet om han og Trump ble delt. Selv forsto han folks reaksjon, og forteller at han reagerte på akkurat samme måte selv. Likevel synes han det er rart at han fikk sparken på bakgrunn av et elleve år gammelt klipp.

Saken fortsetter under:

KVINNEKRITIKK: Donald Trumps omtale av kvinner er på ny gjenstand for kritikk. Denne gang grunnet en video fra 2005 der Trump beskriver hvordan man kan opptre rundt kvinner når man er rik og berømt som han er. Video: CNN Vis mer

- Jeg er jo en helt annen person nå enn det jeg var den gang for elleve år siden. Den du sparker nå, er en helt annen person, fortalte Bush i samtalen med Lauer, ifølge ham selv.

Tøft år

Helt siden Bush mistet jobben i «The Today Show» har han nærmest forsvunnet fra rampelyset. I det større intervjuet med People snakker Bush om det vanskelige året etter den mye omtalte skandalen, og hvordan tiden borte fra rampelyset har hjulpet ham å finne balanse i livet igjen. Han legger imidlertid ikke skjul på at livet har bydd på utfordringer det siste året.

Kort tid etter Washington Post sitt oppslag, bestemte nemlig Bush og kona, Sydney Davis, seg for å separeres etter 20 år som ektepar.

Sammen har de døtrene Josie, Lillie og Mary Bradley Bush sammen.

- Ingen var mer støttende gjennom den vanskeligste tiden i mitt liv enn det Sydney var, forteller Bush, som tidligere har uttalt til CNN at han er dypt takknemlig for støtten han har fått fra familien.

- Som alle andre som har vært gift i lang tid hadde vi noen utfordringer, og vi tok en pause for å prøve å finne ut av ting.

Bush forteller at han og Davis giftet seg veldig unge, og fikk barn kort tid etter. Siden den gang har de kastet seg ut i livet som foreldre og ektepar uten å ta en pause og tenke over ting. Ifølge Bush kan pausen hjelpe dem med å få enda 20 fine år sammen som ektefeller, noe han håper vil skje.

Ga aldri opp

Selv om den store skandalen gikk hardt inn på Bush ga han likevel aldri opp håpet om å finne tilbake til livet. Han hentet råd i flere selvhjelpsbøker om hvordan ikke gi opp, og gikk blant annet på showet til den kjente forfatteren og motivatoren Tony Robbins (57), som virkelig ga ham en oppvekker.

- Midt under showet sa Tony: «En dum hendelse definerer ikke deg som person». Han pekte på meg, og alle kameraene fikk det på film. Det var et stort øyeblikk, forteller Bush.

Bush forteller videre at han tror at alt har en mening, og at han tror at Gud hadde en plan for ham.

- Jeg tror jeg glemte å dra til kirken på en stund, og jeg var raskt med å ta opp kontakten igjen. Nå går jeg til kirken hver eneste søndag.

Pastoren i kirken som Bush går til er blitt en av hans beste venner som blant annet har lært ham å takle vanskelige lærepenger.

- Pastoren sa til meg: «Dette var ikke Gud som gjorde om planen og straffet deg med en ny plan. Dette var planen hele tida», forteller Bush.

Ba om unnskyldning

Bush mistet jobben hos The Today Show samme dag som Melania Trump uttalte seg om videoen for første gang.

- Det var gutteprat, og det virket som at han ble oppmuntret av TV-verten til å si stygge ting, sa Melania Trump den gang, før hun la til at hun håpet at det amerikanske folket ville godta Trumps unnskyldning.

Saken fortsetter under:

- Ordene han brukte var støtende og uakseptable. Dette er ikke slik min mann er, sa hun i et intervju med CNN.

Bush på sin side var ikke enig i verken Melania eller Donald Trump sine uttalelser på det tidspunktet, og kom med en unnskyldning for oppførselen sin på settet til «Access Hollywood».

- Jeg skammer meg og er flau. Jeg vet at det ikke er noen unnskyldning, men jeg var 11 år yngre og mindre moden. Jeg diltet etter og oppførte meg dumt, sa Bush ifølge The Guardian.

I dag lever Bush et liv utenom rampelyset sammen med barna sine, og forsøker å fokusere på de positive tingen i livet.

Saken fortsetter under:

NYTT LIV: Billy Bush og kona Sydney på vei ut fra et soul-spring kurs i Santa Monica tidligere denne måneden. Foto: NTB Scanpix
NYTT LIV: Billy Bush og kona Sydney på vei ut fra et soul-spring kurs i Santa Monica tidligere denne måneden. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det jeg har lært i løpet av det siste året er hvordan komme seg ut av slike perioder i livet, og hvordan gjøre feilene i livet til et budskap. Man kan ikke la ting i fortida kontrollere deg., og man kan ikke fokusere på ting man ikke kan kontrollere, sier Bush til People.

I sommer forsøkte imidlertid Bush å gjøre comeback på TV med et lengre intervju på «Good Morning, America» der han åpnet seg helt.

- Det eneste man lærte fra det intervjuet var at Billy virkelig vil være på TV. Han trodde at han kunne ta en pause på sju-åtte måneder og komme tilbake, få medieomtale og at folk ville løpe ned døra hans, men det skjedde ikke, sa en kilde til nettstedet Page Six den gang.

- Han er en fantastisk programleder, men det blir en belastning å ansette ham.

SITT FØRSTE ÅR: Donald Trump er nå ferdig med sitt første år som USAs president, og det har vært mildt sagt innholdsrikt. Video: AP/CNN Redigering: Ørjan Ryland Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!