Donald Trumps nyttårsfest

Fikk sparken etter Trump-fest

Skylder på media.

SKANDALEFEST: På nyttårsaften arrangerte Donald og Melania Trump sin tradisjonsrike nyttårsfest på Mar-a-Lago i Florida. Festen har siden blitt utskjelt, og nå skal en festdeltaker ha fått sparken. Foto: AFP / NTB
SKANDALEFEST: På nyttårsaften arrangerte Donald og Melania Trump sin tradisjonsrike nyttårsfest på Mar-a-Lago i Florida. Festen har siden blitt utskjelt, og nå skal en festdeltaker ha fått sparken. Foto: AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste tre dagene har amerikanske medier vært særdeles opptatt av Donald Trumps årlige nyttårsfest, som alltid arrangeres på prakteiendommen Mar-a-Lago i Florida. Først vekket det oppsikt da presidenten og hans kone uttalte at de plutselig ikke skulle delta. De reise nemlig hjem til Det hvite hus uten forklaring få timer før feststart.

Deretter vekket selve festen oppsikt, i flere omganger. Først ble den og gjestene, deriblant flere av presidentens barn og Rudy Giuliani, kritisert for å bryte med lokale smittevernregler. Gjestene brukte ikke munnbind, satt tett i tett og danset med hverandre. Samtidig er smitten i USA historisk høy, og festen ble omtalt som tonedøv av flere.

Vanilla Ice, som underholdt gjestene som hadde betalt rundt 10 000 kroner per person i billettpris, fikk også passet påskrevet.

TABBE: Avtroppende førstedame i USA, Melania Trump, får kritikk etter et besøk på et barnesykehus i Washington, D.C. Foto: AP Vis mer

- Ble sparket

Nå har det dukket opp nok en ny utvikling i kjølvannet av Trump-festen. Den amerikanske politikeren George Santos var blant dem som var til stede på Mar-a-Lago på nyttårsaften.

Han var der sammen med forloveden sin, som jobber som farmasøyt. Nå hevder han at forloveden har fått sparken på grunn av festdeltakelsen. Det skriver flere medier, deriblant Business Insider.

VEKKER HARME: Den amerikanske politikeren George Santos hevder forloveden hans (bakerst i smoking) fikk sparken etter Trump-festen. Santos la selv ut dette bildet av festlighetene på Twitter. Foto: George Santos / Twitter
VEKKER HARME: Den amerikanske politikeren George Santos hevder forloveden hans (bakerst i smoking) fikk sparken etter Trump-festen. Santos la selv ut dette bildet av festlighetene på Twitter. Foto: George Santos / Twitter Vis mer

Santos forsøkte å stille til valg i New York tidligere i år, men vant ikke. Han er dermed ingen spesielt kjent politisk figur, men kjent nok til at han altså fikk være på den famøse festen. Her håndhilste han blant andre på Rudy Giuliani, noe han stolt dokumenterte på Twitter og Instagram.

Håndhilsning bryter rett som det er med smittevernreglene i USA, der man, i likhet med her hjemme i Norge, burde holde avstand til folk utenfor egen husstand.

Santos la ut bilder av festingen på både Instagram og Twitter. New York Times lagde en sak om festen, der de brukte noen av Santos sine bilder. I tillegg lenket de til Instagram-kontoen hans.

Han mener det er dette som har fått forloveden sparket fra jobben sin.

«Min forlovede og jeg måtte forlate hjemmet vårt i kveld med våre fire hunder, takket være New York Times' publisering av min Instagram - som viste at jeg var til stede på nyttårsfesten på Mar-a-Lago», skriver han på Twitter, og fortsetter:

«Forloveden min er en farmasøyt som har jobbet tolv timer lange skift hele uka i ni måneder, og han fikk sparken. Volden mot oss er ekte», skrev han i meldingen.

BENÅDET: President Donad Trump benådet en kalkun før Thanksgiving. Vis mer

Ingen trøst

Santos hevder altså at forloveden har fått sparken som en direkte konsekvens av at de to var til stede på festen. Han er hard i sin kritikk av den amerikanske avisa, som han mener har skylda.

«New York Times, dere har utsatt meg og min familie for fare, og har sørget for at vi har mistet vårt levebrød. Dette er uamerikansk», skriver han.

Business Insider skriver at de har forsøkt å komme i kontakt med avisa, for å høre deres side av saken. De har foreløpig ikke besvart henvendelsene. Det er i hvert fall ikke mye trøst å hente i tråden under Twitter-meldingen hans. Den amerikanske presten Talbert Swan er blant dem som ikke holder igjen:

«Du la ut at du festet på Mar-a-Lago på Instagram-kontoen din, og så skylder du på New York Times? Dette er hva du fortjener. Forloveden din er en farmasøyt som var til stede på en spredningsfest. Hun burde fått sparken», skriver presten, som ikke har fått med seg at Santos' forlovede er en mann.

Kritikken treffer likevel hardt, og siste ord i saken er tvilsomt sagt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer