Janice Dickinson:

Fikk voldsom kritikk: - Skuespill

Den tidligere supermodellen svarer på kritikken.

I HARDT VÆR: Janice Dickinson var ikke fremmed for å slenge med leppa da hun var dommer i «America's Next Top Model». Foto: Nick Ut/AP Photo/NTB
I HARDT VÆR: Janice Dickinson var ikke fremmed for å slenge med leppa da hun var dommer i «America's Next Top Model». Foto: Nick Ut/AP Photo/NTB Vis mer
Publisert

Tidligere supermodell og dommer i «America's Next Top Model», Janice Dickinson (67), var i sin tid ikke redd for å si hva hun egentlig tenkte om de kvinnelige deltakerne.

Dickinson var nemlig blant dommerne som ble kjent for å komme med syrlige stikk til deltakerne, og ga støtt og stadig urovekkende tilbakemeldinger om kroppene og utseendet deres, skriver blant andre danske Ekstra Bladet.

Programmet, som er skapt av ingen ringere enn Tyra Banks (48), har høstet mye kritikk i sosiale medier de seineste åra. Blant annet for å fronte «fat-shaming», rasisme og for å glamorisere spiseforstyrrelser.

Et 14 år gammelt klipp fra TV-serien «America's next top model» har blitt hentet opp igjen, og nå har programleder Tyra Banks sett seg nødt til å beklage for hendelsen. Vis mer

- Det var skuespill

Nå får spesielt Dickinson gjennomgå på TikTok, hvor flere av hennes mest kontroversielle øyeblikk har blitt delt, for å sette lys på kulturen deltakerne ble utsatt for under konkurransen.

67-åringen har nå respondert på kritikken, etter at hun nylig tok til Instagram for å svare på en rekke spørsmål, blant annet om hun angrer på noe fra programmet:

- Ehm nei. Det var skuespill, og sånn er det, svarte Dickinson, og fulgte opp i kommentarfeltet:

- Folk glemmer at TV er skuespill.

Hun utdypet ikke noe nærmere om hva hun egentlig mente, men gjorde det klinkende klart at hun ikke angrer på noe som helst.

KASTET KLÆRNE: Supermodell Iskra Lawrence valgte å kaste klærne på en T-bane i New York for å snakke om kroppspress i samfunnet. Det hele var en del av flere prosjekter utført av et feministisk kunstnerkollektiv. Video: HQHB / MEUDONT.SE Vis mer

- Noen usikre valg

I likhet med Dickinson, har også Tyra Banks fått mye kritikk for programmet i ettertid, ifølge The Independent.

Den tidligere supermodellen innrømmet i mai 2020 at hun snakket ufølsomt om modellene som deltok. Det gjorde hun etter at flere kritikkverdige klipp fra programmet hadde dukket opp på Twitter igjen.

Det var spesielt ett øyeblikk fra sesong seks som fikk flere til å se rødt.

Både Banks og meddommerne presset nemlig deltaker Danielle Evans til å ta tannkirurgi, for å lukke mellomrommet mellom tennene hennes.

VALGT UT AV TYRA: Chantelle Winnie (19) er født med en sjelden hudsykdom som lenge har holdt henne tilbake. Nå er den jamaicansk-kanadiske skjønnheten valgt ut av Tyra Banks til å delta i den kommende sesongen av Top Model. Video: TV 3 Vis mer

Banks så seg til slutt nødt til å kommentere innlegget, og la ikke skjul på at de gikk for langt.

- Jeg har sett innleggene om ufølsomheten til noen tidligere «ANTM»-øyeblikk, og jeg er enig med dere. Når jeg ser tilbake på det, var det noen virkelig usikre valg, skrev hun, fulgte opp:

- Jeg setter pris på de ærlige tilbakemeldingene og sender dere mye kjærlighet og virtuelle klemmer.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer