Jean-Luc Godard:

Filmlegende er død

Han ble 91 år gammel.

DØD: Filmregissøren Jean-Luc Godard har gått bort. Foto: Reuters/STR New/NTB
DØD: Filmregissøren Jean-Luc Godard har gått bort. Foto: Reuters/STR New/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag melder The Guardian, som siterer den franske avisa Liberation, at den fransk-sveitsiske filmregissøren Jean-Luc Godard er død. Han ble 91 år gammel.

Godard var blant verdens mest anerkjente regissører, kjent for klassikere som «Breathless» og «Contempt». Han vil også bli husket for å ha flyttet filmatiske grenser, hvor han inspirerte andre regissører et tiår etter hans storhetstid på 1960-tallet.

FOO FIGHTERS: Trommeslageren i Foo Fighters, Taylor Hawkins, døde på turné. En hel musikkverden uttrykker sin sorg over tapet av den 50 år gamle rockeren. Video: Dagbladet TV / NTB / Foo Fighters. Vis mer

Den avdøde filmregissøren var også en nøkkelfigur i Nouvelle Vague, filmbevegelsen som revolusjonerte kino på slutten av 1950- og 60-tallet.

Han ble født inn i en velstående fransk-sveitsisk familie. Faren hans var lege, mens mora hans var datter av en sveitser som grunnla Banque Paribas, som den gang var en berømt investeringsbank.

Godard etterlater seg kona Anne-Marie Miéville (76), som også er filmregissør.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer