Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Presidentvalget i USA:

Filmstjerna åpner seg om overgrepet i kjølvannet av Trump-skandalen

Donald Trump sier han vil klå jenter i skrittet. Da rant begeret over for Amber Tamblyn. 

STERK HISTORIE: Etter å ha hørt Donald Trumps nedsettende kommentarer om kvinner og hvordan han gjerne vil tafse dem i underlivet, åpnet skuespiller Amber Tamblyn seg om overgrepet hun opplevde. Foto: Brian To/Variety/REX/Shutterstock, NTB scanpix
STERK HISTORIE: Etter å ha hørt Donald Trumps nedsettende kommentarer om kvinner og hvordan han gjerne vil tafse dem i underlivet, åpnet skuespiller Amber Tamblyn seg om overgrepet hun opplevde. Foto: Brian To/Variety/REX/Shutterstock, NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Fredag ble det publisert en video som sendte sjokkbølger gjennom det politiske USA, så vel som i resten av verden.

I klippet fra 2005 kan man høre Donald Trump snakke nedsettende om kvinner. Foruten å fortelle at han prøvde å ligge med en gift kvinne, sier den republikanske presidentkandidaten at han vil ta kvinner i skrittet, eller «grab them by the pussy».

Snutten har skapt en storm mot Trump, og enkelte partifeller har bedt ham trekke seg fra presidentracet.

I natt møttes han og Hillary Clinton til sin andre debatt, og videoen ble et tema. Trump beklaget seg under debatten, men Clinton kjørte hardt på og fortalte at han ikke var skikket til å bli landets neste president.

KVINNEKRITIKK: Donald Trumps omtale av kvinner er på ny gjenstand for kritikk. Denne gang grunnet en video fra 2005 der Trump beskriver hvordan man kan opptre rundt kvinner når man er rik og berømt som han er. Video: CNN Vis mer

Åpner seg om overgrepet

Det er ikke bare politikere som den siste tida har gått i strupen på den kontroversielle republikaneren. En rekke kjente personer har gått hardt ut mot Trump. Sist i rekka er skuespiller Amber Tamblyn (33).

Hun har fått nok, og deler nå en svært personlig historie som motsvar til Trumps mannssjåvinisme.

Huffington Post skriver at stjerna, som er kjent fra blant annet «Two And A Half Men», «The Sisterhood of the Traveling Pants» og «The Ring», i går delte et bilde på Instagram med en lang tilhørende tekst.

- For veldig lenge siden avsluttet jeg et forhold som var fysisk og psykisk skadelig med en voldelig mann jeg hadde vært sammen med en stund, skriver stjerna.

Bildet hun har delt tilhørende teksten er av Trump som kysser missedronninga Olivia Culpo, som viser til at historien handler om den republikanske presidentkandidatens kvinnesyn.

Videre skriver 33-åringen at denne voldelige ekskjæresten dukket opp da hun og noen venninner var på byen.

Sår i underlivet

- Da han så meg løftet han meg opp med en hånd etter håret mitt. Med den andre hånda tok han meg under skjørtet ved vaginaen min - «my pussy?» - og løftet meg fra gulvet. Han bar meg, som om jeg var noe han eide eller som om jeg var søppel, og ut av klubben, skriver skuespilleren om den dramatiske hendelsen.

I den svært dramatiske historien hevder Tamblyn at ekskjæresten bar henne lenge, men at brødrene hans til slutt fikk avverget situasjonen. I tida etterpå hadde hun problemer med å bruke jeans eller å ha en pute mellom beina. Hun hevder hun var sår i underlivet etter hendelsen.

- Den delen av kroppen min, som den republikanske presidentkandidaten nylig beskrev som noe han gjerne tafser kvinner på, fikk blåmerker og var sår i over ei uke etter dette, skriver hun.

Kjendisfront mot kandidaten

I helga som var har flere kjendiser gått hardt ut mot Donald Trump. Hollywood-stjerna Robert De Niro var ikke sjenert da han beskrev presidentkandidaten med utallige nedsettende ord.

De Niro, som egentlig skulle snakke nøkternt om politikk for å trekke folk til valgurnene, fortalte også at han gjerne ville slå Trump i ansiktet.

Arnold Schwarzenegger gikk også ut mot republikaneren i helga. Han har stemt republikansk helt siden han flytta til USA, men fortalte at det nå var over.

- Selv om jeg er stolt av å kalle meg selv republikaner, er det én merkelapp jeg synes er viktigere - det å være amerikaner, forklarte han.

Andre kjendiser som har gått ut mot Trump har blant annet vært Jennifer Lawrence, som har to ord hun gjerne vil si til presidentkandidaten, og Miley Cyrus, som rømmer landet om han vinner.

Slik kan du følge valgthrilleren på dagbladet.no Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling