Golden Globe 2017:

Filmstjerna dukket opp med hår under armene på rød løper

Se de ville kjolene fra Golden Globe-utdelingen her. 

Live-published photos and videos via Shootitlive

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Natt til mandag gikk Golden Globe-utdelingen for 74. gang av stabelen i Hollywood.

Prisutdelingen hedrer året som har gått i både tv- og filmbransjen, og anses som en viktig og prestisjetung pris å få. I år kunne blant annet Ryan Gosling smykke seg med tittelen Golden Globe-vinner, da han fikk æren av å bli hedret som årets mannlige skuespiller.

Som alltid med store prisutdelinger, har den røde løperen utenfor nesten like mye å si som hvem som faktisk vinner.

Mellom presseveggen og det store knippet fotografer som har møtt opp for å forevige kvelden, stilte noen av USAs største kjendiser opp i dristige og lekre kjoler. Noen fikk mer oppmerksomhet enn andre.

TABBE: Da Golden Globes-vert Jimmy Fallon skulle åpne showet, var ikke alt slik det skulle være. Dette resulterte i masse latter fra salen. Video: Hollywood Foreign Press Association /DCP Rights, LLC via CNN
TABBE: Da Golden Globes-vert Jimmy Fallon skulle åpne showet, var ikke alt slik det skulle være. Dette resulterte i masse latter fra salen. Video: Hollywood Foreign Press Association /DCP Rights, LLC via CNN Vis mer
  • Se bildeserie øverst i artikkelen!

Hedret død kollega

En av skuespillerne som ofte pådrar seg mye oppmerksomhet for antrekkene sine er Sarah Jessica Parker (51). Nok en gang skulle hun «vinne» den røde løperen, men det var for en helt spesiell grunn.

I romjula døde nemlig «Star Wars»-skuespiller Carrie Fisher. Hun bemerket seg som prinsesse Leia i flere av de intergalaktiske krigsfilmene, og huskes av fansen like godt for skuespillerprestasjonene som for det ikoniske håret.

Prinsesse Leia hadde som oftest surret opp flettene sine i «kringler», samtidig som hun hadde på seg hvite, lange kjoler.

Parker så en mulighet i Fishers kjente antrekk til å hedre den avdøde skuespilleren.

HEDRET CARRIE FISHER: Sarah Jessica Parker dukket opp i en brudekjole fra Vera Wang og hadde flettet håret i kjent prinsesse Leia-stil. Det omtales som en subtil, men merkbar, hedring av døde Carrie Fisher. Foto: NTB scanpix
HEDRET CARRIE FISHER: Sarah Jessica Parker dukket opp i en brudekjole fra Vera Wang og hadde flettet håret i kjent prinsesse Leia-stil. Det omtales som en subtil, men merkbar, hedring av døde Carrie Fisher. Foto: NTB scanpix Vis mer

I en brudekjole (!) fra Vera Wang og håret flettet i kjent prinsesse Leia-stil, stjal 51-åringen blitsregnet på den røde løperen.

På Twitter får hun skryt fra flere for den subtile hyllesten til sin avdøde skuespillerkollega, deriblant fra People Magazine og Entertainment Weekly.

Det gikk heller ikke produsentene av Golden Globe hus forbi at Fisher hadde gått bort. Både hun og moren, Debbie Reynolds, ble hedret med en montasje under utdelingen. Fishers mor døde få dager etter dattera, og var en av Hollywoods største skuespillere fra gullalderen.

Hår under armene

Selv om alle på den røde løperen hadde funnet fram finstasen, lot ikke moteeksperter og journalister seg imponere av alle. Skuespiller Lola Kirke, kjent fra blant annet «Gone Girl» og tv-serien « Mozart in the Jungle», er blant dem som har fått både kritikk og skryt for sitt valg av antrekk.

I en stroppløs kjole viste hun like gjerne fram håret under armene sine. Daily Mail skriver at hun stolt viste fram kroppshåret, som på Twitter har fått blandende reaksjoner.

Vogue Magazine tar Kirke i forsvar og skriver på Twitter at hun «brukte den røde løperen som en platform for å vise kvinners kropp på flere måter enn én i kveld».

MTVs New Zealand-kontor tok også filmstjerna i forsvar.

«Lola Kirke var akkurat VELDIG politisk med Golden Globe-kjolen sin», skriver de på Twitter.

Flere fikk kritikk

Justin Timberlake og Jessica Biel fikk blant annet kritikk for sine antrekk.

Mercury News skriver at duoen bommet stort på rød løper, mye fordi mønstrene paret valgte ikke matchet hverandre. Timberlake hadde på seg en stripete blazer som avisa mener ikke fungerte. Ei heller Biehls dristige kjole med både køft og splitt imponerte. «Den dype trenden kan fort slå feil», skriver avisa.

Heller ikke Blake Lively imponerte avisa. På kjolen hadde hun lommer, som hun elegant poserte med hendene i. «Det er ikke nok å ha lommer foran på en gallakjole, men å framheve dem med gull er ekstremt distraherende», skriver avisa.

Også Los Angeles Times har sagt sitt om hvem de mener bommet på den røde løperen. Der får «Game of Thrones»-stjerna Sophie Turner blant andre slakt for sin Louis Vuitton-kreasjon.

Den sorte og gjennomsiktige kjolen, dekorert med hvitt øverst - nesten militærinspirert - falt ikke i god jord hos den anerkjente avisa. Jessica Biel når også toppen av deres kåring.

New York Magazine har også kåret kveldens verst kledde. Felicity Jones er blant dem som ikke nådde helt opp i prestisjemagasinets kåring. Hun dukket opp i en rosa kjole fra Gucci med en glittersløyfe på magen. Hun blir sammenlignet med Lily Collins, som dukket opp i en rosa kjole som motejournalisten likte bedre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer