Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Chow Yun-fat:

Filmstjerna er verdt seks milliarder kroner. Likevel bruker han bare 900 kroner i måneden

Ønsker å donere formuen til veldedighet.

STYRTRIK: Chow Yun-fat er en av Hong Kongs mest berømte skuespillere, og er verdt flere milliarder kroner. Likevel velger han å leve et enkelt liv. Foto: NTB scanpix
STYRTRIK: Chow Yun-fat er en av Hong Kongs mest berømte skuespillere, og er verdt flere milliarder kroner. Likevel velger han å leve et enkelt liv. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den kinesiske skuespilleren Chow Yun-fat (63) er kanskje ikke blant stjernene man hører mest om, men likevel er han blant verdens mest suksessfulle skuespillere, ifølge News.com.eu.

Etter å ha gjort suksess med filmer som «Crouching Tiger, Hidden Dragon», «The Killer» og «Pirates of the Caribbean», er han i dag verdt svimlende seks milliarder norske kroner.

Selv om man er vant til å høre om styrtrike stjerner som punger ut på dyre villaer, luksusbiler og ekstravagante ferier, lever Yun-fat en helt annen livsstil enn stjerner flest.

Nylig røpet han til nettstedet Jayne Stars at han lever på bare 800 Hongkong dollar i måneden, noe som tilsvarer rundt 900 norske kroner.

Handler klær på salg

Han fortalte videre at han i hele 17 år benyttet seg av en gammel mobiltelefon fra Nokia, før han for to år siden kjøpte seg en mer moderne smarttelefon. Årsaken var rett og slett at den gamle mobilen ble ødelagt.

Dyre designermerker holder han seg også langt unna, og handler gjerne klær på salg.

- Jeg bruker ikke klær for andre mennesker. Så lenge jeg synes det er komfortabelt, er det godt nok for meg, sier han.

Årsaken til at den styrtrike filmstjerna velger å leve på et såpass lavt budsjett, er fordi han planlegger å gi alle pengene sine til veldedighet den dagen han går bort.

- Pengene er ikke mine. Jeg passer bare på de for øyeblikket, forklarer han.

LEVER ET ENKELT LIV: Chow Yun-fat og kona Jasmine Tan lever en relativt enkel livsstil i Hongkong, selv om byen er kåret til en av verdens dyreste byer. Foto: NTB scanpix
LEVER ET ENKELT LIV: Chow Yun-fat og kona Jasmine Tan lever en relativt enkel livsstil i Hongkong, selv om byen er kåret til en av verdens dyreste byer. Foto: NTB scanpix Vis mer

Vil leve et normalt liv

I stedet for å fokusere på materialistiske ting eller å dukke opp på stjernespekkede filmpremierer, liker Yun-fat heller å bruke tida si på trening ute i naturen.

- Drømmen min er å være en lykkelig og normal person. Det vanskeligste i livet handler ikke om hvor mye penger du tjener, men hvordan å bevare en fredfull tankegang og å leve resten av livet på en enkel og bekymringsløs måte, sier han.

63-åringen, som helst benytter seg av offentlig transport for å komme seg rundt, har tidligere uttalt at han sjeldent blir gjenkjent på gata.

- Nitti prosent av menneskene på T-banen stirrer ned i telefonene sine. Hvem vil legge merke til meg?, har han sagt ifølge Shanghai.ist.

Han påpekte videre at han aldri har følt behovet for å hyre en privatsjåfør, nettopp fordi han ikke har samvittighet til å unne seg en slik luksus.

- Om jeg hyrer inn en sjåfør, ville jeg hatt dårlig samvittighet fordi han hadde vært nødt til å vente på meg hele dagen. Jeg ville vært nervøs fordi jeg vet at noen måtte vente på meg. Det ville vært frustrerende, sa han.

Chow Yun-fat giftet seg med kona Jasmine Tan i 1987, og de har ingen barn sammen. Han har også vært gift med den kinesiske skuespilleren Candice Yu, men ekteskapet varte i bare ni måneder.

Han har vunnet tre Hongkong Film Awards og to Golden Horse Awards - begge i kategorien «beste skuespiller». I 1995 ble han omtalt i Los Angeles Times som «den kuleste skuespilleren i verden».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!