VAR IKKE LYKKELIG: Anne Hathaway vant Oscar for «Les Misérables» i 2013, og ga den gang en takketale ikke alle mente var like troverdig. Foto: Chris Pizzello/Invision/AP
VAR IKKE LYKKELIG: Anne Hathaway vant Oscar for «Les Misérables» i 2013, og ga den gang en takketale ikke alle mente var like troverdig. Foto: Chris Pizzello/Invision/APVis mer

Anne Hathaway:

Filmstjerna fikk massiv kritikk for dette Oscar-vinnersmilet. Nå innrømmer hun at det var falskt

- Jeg følte meg ukomfortabel, sier Anne Hathaway. 

(Dagbladet): For de fleste filmstjerner er det deres aller største drøm å vinne en Oscar-pris, og skuespiller Anne Hathaway (33) er en av dem som har en av de berømte gullstatuettene på peishylla.

Den fikk hun i 2013 for sin innsats i filmen «Les Misérables» under kategorien «beste kvinnelige birolle».

33-åringen fremsto både stolt og glad da hun holdt takketalen. Slik var det imidlertid ikke.

- Det var galt å stå der oppe

I et intervju med The Guardian forteller Hathaway at hun ikke ble særlig lykkelig over å vinne den gjeve prisen.

UKOMFORTABEL: Anne Hathaway innrømmer at hun ikke ble spesielt glad over å vinne Oscar i 2013. Foto: John Shearer/Invision/AP
UKOMFORTABEL: Anne Hathaway innrømmer at hun ikke ble spesielt glad over å vinne Oscar i 2013. Foto: John Shearer/Invision/AP Vis mer

- Jeg følte meg ukomfortabel. Man vinner en Oscar og man skal være glad. Jeg følte ikke det. Jeg følte at det var galt å stå der oppe med en kjole som kosta mer enn enkelte mennesker kommer til å ha i løpet av et helt liv, og vinner en pris for å portrettere en smerte som fortsatt føltes som en del av vår kollektive erfaring som mennesker, sier hun.

Filmens handling er plassert tidlig på 1800-tallet i Frankrike. Filmen følger historiene til en rekke personer som kjemper for eller imot forsoning og revolusjon.

Anne Hathaway spiller rollen som Fantine i «Les Misérables», en enslig mor som prostituerer seg for å skaffe mat til datteren.

Stjerna forteller at hun prøvde å skjule disse tankene da hun tok imot prisen.

- Jeg prøvde å late som at jeg var lykkelig, men jeg ble gjennomskuet. Det er det som er sannheten og det er det som skjedde. Det suger, sier skuespilleren, som mottok mye kritikk etter takketalen, ifølge Us Weekly.

VANT OSCAR: Anne Hathaway vant Oscar for «beste kvinnelige birolle» i 2013. Etter utdelingen slet hun med å holde tårene tilbake. Video: NTB Scanpix Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer

Følte hun kom til å dø

Under prisutdelingen i 2013 var stjerna ikledd en kjole fra luksusmerket Prada til en verdi av over 600.000 norske kroner. Hun fikk i ettertid kritikk for at formen på kjolen ikke passet hennes kroppsfassong.

I tillegg var hun pyntet i smykker fra Tiffany & Co. for flere millioner dollar, ifølge nettstedet.

- Det man lærer fra slike erfaringer, er at når man føler at man kommer til å dø av flauhet, dør man faktisk ikke, sier hun til The Guardian.

- Ingen skam å gå opp i vekt

Hollywood-stjerna er ikke redd for å ytre sine sterke meninger, og har tidligere snakket ut om kropp- og vektpresset i Hollywood.

Nylig fortalte hun at hun har fått et nytt perspektiv på problemstillingen etter at hun ble mor til sønnen Jonathan Rosebanks Shulman.

I august publiserte hun et Instagram-bilde av en jeansbukse med avklipte ben, sammen med følgende bildetekst:

«Det er ingen skam i å gå opp i vekt når man er gravid (eller noensinne).

Det er ingen skam hvis det tar lenger tid enn du hadde trodd å gå ned i vekt (hvis du i det hele tatt ønsker det).

Det er ingen skam i til slutt å gi tapt og lage dine egne dongerishorts, fordi dem fra i fjor bare er alt for korte for denne sommerens lår.»

Videre slo Hathaway fast at kropper endrer seg, og at «alt er kjærlighet».

Hathaway giftet seg med Adam Shulman (35), som er skuespiller og produsent, i 2012. Da hadde de to vært et par siden 2008.