<strong>SJENERØS KOMPIS:</strong> Rande Gerber (t.v.) og Cindy Crawford er gode venner av George Clooney. Nå røper Gerber en helt spesiell historie om filmstjerna. Foto: <span style="font-family: inherit; background-color: inherit;">Splash News/ NTB scanpix</span>
SJENERØS KOMPIS: Rande Gerber (t.v.) og Cindy Crawford er gode venner av George Clooney. Nå røper Gerber en helt spesiell historie om filmstjerna. Foto: Splash News/ NTB scanpix Vis mer

George Clooney:

Filmstjerna inviterte kompisene på middag. Overraskelsen de fikk kunne de neppe forestilt seg

- Vi var i sjokk, røper kompisen Rande Gerber.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Gjennom en over 30 år lang karriere har Hollywood-stjerna George Clooney (56) tjent mye, mye penger.

Ifølge nettstedet The Richest har han en formue på omtrent 500 millioner dollar, eller i overkant av fire milliarder kroner.

Og de pengene fikk et knippe av hans nærmeste venner nyte godt av for noen år siden.

Det avslører kameraten Rande Gerber (55), som er gift med supermodell Cindy Crawford (51), i et intervju på showet «Headliners». Der forteller han om en kveld Clooney inviterte kompisgjengen på en uforglemmelig kveld:

- George ringte meg og «gutta» og sa: «Hei, sett av 27. september 2013 i kalenderen. Alle skal på middag hjemme hos meg», sier Gerber i intervjuet, ifølge People.

- Alle må åpne koffertene sine

Da Rande Gerber og resten av kompisene ankom huset til Clooney, sto det svarte designerbager på hver av plassene rundt bordet.

Ifølge Gerber, som selv er en vellykket forretningsmann, var det totalt 14 av filmstjernas kompiser som var samlet denne tilsynelatende helt vanlige fredagskvelden for fire år siden.

<strong>NÆRE VENNER:</strong> Cindy Crawford og Rande Gerber var blant gjestene da George og Amal Clooney giftet seg i Venezia 2014. Foto: NTB scanpix
NÆRE VENNER: Cindy Crawford og Rande Gerber var blant gjestene da George og Amal Clooney giftet seg i Venezia 2014. Foto: NTB scanpix Vis mer

I «Headliners»-intervjuet forteller Gerber at Clooney begynte med å holde en slags takketale for kompisgjengen:

- Hør, jeg vil at dere skal vite hvor mye dere har betydd for meg og hvor viktige dere er i livet mitt, folkens (...)Jeg er så heldig som har dere alle, og jeg ville ikke vært der jeg er i dag uten dere. Derfor var det veldig viktig for meg, mens vi fortsatt er her alle sammen, å gi noe tilbake. Så, jeg vil at dere alle skal åpne koffertene deres.

Fikk sjokk av innholdet

Dette høres kanskje ut som en scene i en av filmene til den berømte skuespilleren, regissøren og filmprodusenten.

Imidlertid viste det seg at virkeligheten skulle overgå de fleste Hollywood-produksjoner.

- Vi åpner hver vår koffert, og der ligger det én million dollar i 20-dollarsedler. Hver eneste én av oss - 14 stykker - fikk én million dollar. Hver eneste én. Vi er i sjokk. Sånn: «Hva er dette?», sier Gerber.

Ifølge 55-åringen, som har kjent Clooney i over 20 år, sa filmstjerna følgende om den ekstremt sjenerøse gesten:

- Han sier: «Jeg vet at vi alle har vært igjennom noen tøffe tider, noen av dere går fortsatt gjennom det. Dere trenger ikke bekymre dere for barna deres, dere trenger ikke bekymre dere for skolegang, dere trenger ikke bekymre dere over å betale ned gjelda deres», forteller Gerber.

Selv om verken George Clooney eller Rande Gerber neppe trenger å tjene til livets opphold, gjaldt ikke det alle som var til stede denne kvelden. Ifølge sistnevnte var det nemlig flere av gjestene som nærmest levde fra hånd til munn.

Lagde milliard-selskap på «slump»

Det bør også nevnes at Rande Gerber, som selv har en formue på omtrent 100 millioner dollar ifølge The Richest, donerte hele beløpet han fikk av kompisen til veldedige formål.

<strong>VELLYKKET:</strong> George Clooney har tjent milliarder som skuespiller, filmskaper og forretningsmann. Her på vei til «Suburbicon»-premieren under Toronto International Film Festival i september. Foto: NTB scanpix
VELLYKKET: George Clooney har tjent milliarder som skuespiller, filmskaper og forretningsmann. Her på vei til «Suburbicon»-premieren under Toronto International Film Festival i september. Foto: NTB scanpix Vis mer

Gerber og Clooney er for øvrig forretningspartnere i tillegg til kompiser. Sammen med Michael Meldman drev de tequilaselskapet Casamigos i fire år, før de solgte selskapet til Diageo i sommer for 700 millioner dollar, ifølge Forbes.

Salget kan bringe inn ytterligere 300 millioner dollar over en tiårsperiode.

Ifølge Deadline utviklet Clooney og Gerber Casamigos-tequilaen da de forsøkte å finne en tequila som gjorde at de ikke ble bakfulle. Og eksperimentet viste seg altså å bli svært lukrativt.

VISSTE IKKE: George Clooney og Brad Pitt har vært venner i mange år. Da CNN- reporteren spør ham om å kommentere skilsmissen mellom Brad Pitt og Angelina Jolie, blir Clooney overrasket. Video: CNN Vis mer

- Hadde du spurt oss for fire år siden om vi hadde et selskap verdt én milliard dollar, tror jeg ikke vi hadde sagt ja (...) Vi kommer fortsatt til å være en stor del av Casamigos. Det begynner med en shot i kveld. Kanskje to, sa Clooney om slaget til Deadline.

Foreløpig har ikke Clooney selv uttalt seg om den oppsiktsvekkende historien fra Gerber, men dette er ikke første gang han åpner lommeboka og deler av sin store formue.

Da Haiti ble rammet av et svært ødeleggende jordskjelv i 2010, donerte «Hail, Caesar!»-stjerna én million dollar til hjelpearbeidet, ifølge E!News.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer