Emma Stone:

Filmstjerna røper helsetilstand som vanligvis rammer voksne over 50 år

- Jeg var som en liten, gammel mann da jeg var barn, sier Stone.

HELSEPROBLEMER: Hollywood-stjerna Emma Stone er bare 28 år gammel, men har en helsetilstand som oftest rammer personer som er nesten dobbelt så gamle som henne. Her er hun avbildet med «La La Land»-motspilleer Ryan Gosling på Critics' Choice Awards nylg. Foto: Christopher Polk / Getty Images / AFP / NTB Scanpix
HELSEPROBLEMER: Hollywood-stjerna Emma Stone er bare 28 år gammel, men har en helsetilstand som oftest rammer personer som er nesten dobbelt så gamle som henne. Her er hun avbildet med «La La Land»-motspilleer Ryan Gosling på Critics' Choice Awards nylg. Foto: Christopher Polk / Getty Images / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Emma Stone (28) er brennaktuell i Oscar-kandidaten «La La Land», der hun nok en gang spiller mot Ryan Gosling (36).

De siste åra har den unge Hollywood-stjerna gjort seg bemerket i storfilmer som «Birdman», «Crazy, Stupid, Love.» og «Superbad».

Imidlertid har hun allerede opplevd helsemessige utfordringer som vanligvis rammer personer som er nesten dobbelt så gamle som henne.

- Et «gammelmannsproblem»

I et nytt intervju med Rolling Stone forteller 28-åringen at hun har mellomgulvsbrokk (hiatus hernie). Tilstanden innebærer at den øverste delen av magesekken glir opp gjennom åpningen i mellomgulvet og inn i brysthulen.

For filmstjernas del betyr tilstanden at hun må unngå visse typer mat:

- Jeg kan ikke spise sterkt krydret mat, sier Stone til magasinet.

Ifølge Norsk Helseinformatikk er ikke mellomgulvsbrokk spesielt uvanlig. Imidlertid er tilstanden vanligst blant voksne over 50 år. Og dét vet Emma Stone å spøke med:

- Jeg ble født med det. Jeg var som en liten, gammel mann da jeg var jentunge, sier hun til Rolling Stone.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer