PROVOSERER: Under innspilling på Hawaii skal Jennifer Lawrence ha brukt hellige steiner til å klø seg på rumpa. Dette fortalte hun under forrige ukes sending av Graham Norton Show. Video: BBC Vis mer Vis mer

Jennifer Lawrence:

Filmstjerna røpet rumpe-tabbe på tv. Nå får hun krass kritikk

- Dette er hvite mennesker i et nøtteskall. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Den Oscar-vinnende skuespilleren Jennifer Lawrence (26) er ikke redd for å by på seg selv, og i en rekke intervjuer har hun kommet med selvironiske uttalelser av ulik art.

Vanligvis faller anekdotene til filmstjerna i relativt god jord, men nå skriver The Guardian at mange ser rødt etter at hun gjestet talkshowet «The Graham Northon Show» forrige uke.

Der fortalte «The Hunger Games»-stjerna om en pinlig tabbe hun gjorde da hun var på filminnspilling på Hawaii til en av filmene i serien:

- Vi filmet på Hawaii, og der var det noen hellige steiner. Man skal ikke sitte på dem, men jeg hadde hatt på meg våtdrakt hele dagen... Vel, de steinene var så gode for å klø seg på rumpa, sa hun mens publikum i salen lo.

GIKK PÅ TRYNET IGJEN: Jennifer Lawrence falt i trappa da hun skulle hente Oscar-statuetten sin under utdelinga i 2013. Også i 2014 tryna hun, den gang på den røde løperen. Video: ABC News Vis mer Vis mer Vis mer

- Den ene steinen ble løs. Den trillet nedover fjellet og drepte nesten lydmannen vår. Det var en stor dramatisk greie, fortalte hun, ifølge Contactmusic.

- Hvorfor vil man skryte av dette?

Selv om det tilsynelatende var god stemning i tv-studio, der Lawrences «Passengers»-motspiller Chris Pratt (37) og kjendiskokk Jamie Oliver (41) også var gjester, er det flere som fnyser av 26-åringens oppførsel i talkshowet.

I programmet dro Lawrence nemlig også inn lokalbefolkningens reaksjon på uhellet hennes.

- Alle hawaiierne bare: «Herregud, det er forbannelsen!», sa hun, mens hun lot som om hun hyttet med neven mot himmelen.

- Og jeg står i hjørnet og sier: «Jeg er forbannelsen deres. Jeg rikket den løs med rumpa mi», la Lawrence til mens salen brøt ut i et latterbrøl.

De siste dagene har Lawrence høstet krass kritikk på sosiale medier, der flere mener at hun ignorerte hellige, lokale skikker med overlegg.

The Guardian har trukket fram flere eksempler på Twitter-brukere som nå raser mot stjerna.

«Gratulerer, Jennifer Lawrence, hele Hawaii vil droppe deg. Neste gang, respekter land som er fremmede for deg» twitrer brukeren Miiah Fu, som ifølge Twitter-profilen sin er fra Hawaii.

«Jennifer Lawrence som forteller hvordan hun klødde rumpa si på hellige kampesteiner på Hawaii som man ikke skal sitte på, er hvite mennesker i et nøtteskall», skriver en annen Twitter-bruker under navnet Mowet.

«Hvorfor vil man med vilje være respektløs mot noens kultur og hellige gjenstander og så skryte av det etterpå? Rister på hodet. Jennifer Lawrence er mer enn fordi» skriver Twitter-brukeren Emmy Nash.

- Burde brukt anledningen til å beklage

Det lokale nyhetsmediet Hawaii News Now har også omtalt saken, og skriver at flere hawaiiere synes Lawrences kommentarer er støtende.

Huffington Post påpeker at en rekke medier omtalte filmstjernas tabbe forrige uke, men at de overså at oppførselen hennes da hun gjenfortalte historien var lite taktfull.

Nettstedet nevner at Lawrence fortalte den samme historien på «Live with Kelly and Michael» i 2013 - den gang innrømmet hun at hun ikke visste at steinene var hellige.

Derfor burde hun ha benyttet anledningen i Graham Nortons tv-studio til å beklage tabben sin, fremfor å vitse med den nok en gang, mener Huffington Post.

FILMSTJERNE: Jennifer Lawrence, Liam Hemsworth og Josh Hutcherson på «The Hunger Games: Catching Fire»-premieren i L.A. i 2013. Foto: Christopher Polk/Getty Images/AFP/ NTB Scanpix
FILMSTJERNE: Jennifer Lawrence, Liam Hemsworth og Josh Hutcherson på «The Hunger Games: Catching Fire»-premieren i L.A. i 2013. Foto: Christopher Polk/Getty Images/AFP/ NTB Scanpix Vis mer

BuzzFeed skriver at hawaiierne historisk sett har ansett visse steiner som hellige, og at disse steinene gjerne har fungert som fysiske uttrykk for den åndelige verden.

Ifølge Huffington Post finnes det også en myte på Hawaii kalt Peles forbannelse, som går ut på at det å fjerne steiner eller sand fra Hawaii betyr ulykke for den som gjør dette. Forbannelsen oppheves ikke før naturgjenstandene returneres til Hawaii.

I skrivende stund har ikke Jennifer Lawrence kommentert kritikken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer