Elle Fanning:

Filmstjerna svimte av i Cannes

- Kjolen var for trang.

GIKK I BAKKEN: Skuespiller Elle Fanning svimte av under en prisutdeling i Cannes. Nå forteller hun årsaken. Foto: NTB scanpix
GIKK I BAKKEN: Skuespiller Elle Fanning svimte av under en prisutdeling i Cannes. Nå forteller hun årsaken. Foto: NTB scanpixVis mer

Verdens fremste skuespillere, regissører og andre celebriteter er i disse dager samlet i Cannes, der den årlige filmfestivalen går av stabelen. Mens de som faktisk er der nede får se noen av årets mest omdiskuterte og etterlengtede filmene, må fans nøye seg med å nyte det moteshowet den røde løperen har blitt.

Mandag var flere av de største stjernene samlet til Chopard Trophy-middagen, der det siden 2001 er blitt delt ut priser til en mannlig og en kvinnelig skuespiller bransjen har tro på. Diane Kruger (42) og Jonathan Rhys Meyers (41) er tidligere vinnere av prisen.

I år var det franske François Civil og britiske Florence Pugh som mottok prisen, foran en samlet bransje. Søstrene Fanning, altså skuespillerne Elle (21) og Dakota Fanning (25), var blant annet til stede i salen.

Svimte av

Førstnevnte sørget derimot for at showet fikk en uventet pause - da hun rett og slett besvimte og falt i bakken. Det bekrefter Elle Fanning selv på Instagram.

Rykter om hendelsen begynte å sirkulere kort tid etter middagen, der flere kilder uttalte at de hadde observert filmstjerna, som er kjent fra blant annet «The Beguiled» og «Maleficent», falle om.

Skuespiller Colin Firth (58) skal ha hoppet opp av stolen sin da hendelsen fant sted, og skal ha spurt om Fanning trengte hjelp. Mens Oscar-vinneren Marion Cotillard (43) skal ha sjekket om hjertet til den besvimte skuespilleren fungerte som det skulle, ved at hun plasserte hånda på brystet hennes, ifølge Variety.

- FOR TRANG: Skuespilleren skylder på at kjolen hennes den aktuelle kvelden var for trang, og at hun derfor svimte av. Hun refererer til denne vintage Prada-kjolen. Foto: NTB scanpix
- FOR TRANG: Skuespilleren skylder på at kjolen hennes den aktuelle kvelden var for trang, og at hun derfor svimte av. Hun refererer til denne vintage Prada-kjolen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det var derimot søsteren Dakota som sørget for at Elle kom seg på beina igjen, ved å vinke vaktene bort til bordet. Hele opptrinnet forårsaket litt av en scene, og showet ble avbrutt. Elle Fanning tar derimot hendelsen med et smil nå.

På Instagram har hun lagt ut et innlegg der hun skriver at det går bra med henne, og at besvimelsen skyldtes at kjolen hennes var for trang. Stjerna poserte elegant på den røde løperen i en beige designerkjole, men den skal altså ikke ha vært spesielt behagelig å ha på seg.

«Oops, svimte visst av i 50-tallskjolen min fra Prada, men alt går bra», skriver hun, etterfulgt av emneknagger som tilsier at den var for trang og at hun har mensen. I kommentarfeltet hylles hun for både åpenheten og antrekket.

Komfortabelt

Fanning skal i tillegg ha vært stressa den siste tida, med flere prosjekter. Ifølge Norsk Helseinformatikk kan besvimelse skyldes forstyrrelser i hjernen som forårsakes av forbigående lavt blodtrykk. 20 til 30 prosent av alle opplever å besvime en eller flere ganger i livet, gjerne etter at man har følt seg ør eller lett i hodet.

STILIG: 21-åringen valgte en mer luftig kreasjon da hun dukket opp på løperen tirsdag ettermiddag. Foto: NTB scanpix
STILIG: 21-åringen valgte en mer luftig kreasjon da hun dukket opp på løperen tirsdag ettermiddag. Foto: NTB scanpix Vis mer

For Fanning har heldigvis alt gått bra. Tirsdag kveld var hun tilbake på rød løper, i et mer luftig og komfortabelt antrekk, da Tarantino-filmen «Once Upon A Time In Hollywood» hadde festpremiere i den franske filmbyen.

Elle Fanning ble kjent allerede som barn, med flere små roller i filmer og tv-serier. Det store gjennombruddet hennes kom i 2011, da hun spilte i J.J. Abrams «Super 8». Siden den gang har hun landet flere større roller i filmsuksesser. Hennes storesøster, ovennevnte Dakota Fanning, er derimot hakket mer kjent.

KJENT DUO: Fanning-søstrene er et av USAs mest berømte søskenpar, og har siden de var barn vært aktive i filmbransjen. Foto: NTB scanpix
KJENT DUO: Fanning-søstrene er et av USAs mest berømte søskenpar, og har siden de var barn vært aktive i filmbransjen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Hun ble også kjent som barnestjerne, da hun som sjuåring ble nominert til SAG-pris for sin rolle i «I Am Sam» fra 2001. Siden den gang har hun vært med i flere filmer og serier, og er i tillegg godt kjent som modell. Hun har en av rollene i Tarantinos nye «Once Upon A Time In Hollywood», som søstera altså var på premiere for tidligere tirsdag kveld.