Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

«Farmen» 2018:

Finalebråk på «Farmen»: - En sinnssyk skandale

«Farmen»-finalist i storbråk med TV 2 og krever omkamp. Rømte fra finaleopptakene i sinne.

DRAMA I KULISSENE: En av årets «Farmen»-finalister er i storbråk med TV 2 etter påstander om juks. Foto: Espen Solli / TV 2
DRAMA I KULISSENE: En av årets «Farmen»-finalister er i storbråk med TV 2 etter påstander om juks. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nok en «Farmen»-sesong nærmer seg slutten, og allerede førstkommende søndag får tv-seerne vite hvem som står igjen med vinnertittelen og millionpremien.

Et gledens øyeblikk for mange, der sesongen får sitt vante og feststemte punktum med finalefest i Oslo.

Da opptakene til finaleprogrammet ble gjort for ni uker siden, i Finnskogen utenfor Kongsvinger, skjedde det riktignok ting som seinere har skapt stor splittelse i «Farmen»-gruppa - og som trolig vil legge en demper på helgas feiring. En av finalistene har nemlig havnet i en bitter konflikt med TV 2, og kreves at finalen gjøres på nytt.

- Veldig leit

Dagbladet var selv til stede under finaleopptaket, og er kjent med bakgrunnen for dramatikken som foregikk - og fortsatt foregår - bak «Farmen»-kulissene. Av hensyn til programinnhold velger Dagbladet å anonymisere deltakerne som uttaler seg i denne saken.

Én ting er i alle fall sikkert, om vi skal tro enkelte av deltakerne:

- Finalefesten kommer til å bli veldig rar, og jeg er faktisk usikker på om alle kommer. Det har skjedd ting som gjør at enkelte er misfornøyde med resultatet av innspillingen. Det er veldig leit, forteller en.

GÅRDSIDYLLEN SPRAKK: Flere av årets «Farmen»-deltakere er ikke på talefot etter bråket som har oppstått i etterkant av innspillingen. Her med de fem deltakerne som har kommet til finaleuka, sammen med Sølvi Monsen (hvit genser), som røyk forrige uke. Foto: Alex Iversen
GÅRDSIDYLLEN SPRAKK: Flere av årets «Farmen»-deltakere er ikke på talefot etter bråket som har oppstått i etterkant av innspillingen. Her med de fem deltakerne som har kommet til finaleuka, sammen med Sølvi Monsen (hvit genser), som røyk forrige uke. Foto: Alex Iversen Vis mer

En annen kaller bråket som har oppstått, som i all hovedsak involverer en konflikt mellom TV 2 og én av deltakerne, for «en sinnssyk skandale».

- Jeg har nesten ikke tenkt på noe annet enn «Farmen» i løpet av de siste ukene. Det kommer til å smelle på søndag, og jeg gruer meg.

- Feil premisser

Deltakeren som er i konflikt med TV 2 krever altså at finaleopptakene gjøres om igjen, da vedkommende mener det har foregått flere uheldige situasjoner gjennom tv-innspillingen.

Dette involverer blant annet dialog mellom deltakere og medarbeidere i produksjonsselskapet Strix, som vedkommende mener har påvirket spillet i en svært uheldig retning. Under selve finaleinnspillingen rømte den nevnte finalisten til skogs etter at vedkommende gikk tapende ut av konkurransen. Produksjonen forsøkte å overtale vedkommende til å komme tilbake, men dette skjedde aldri.

Personen, som siden den gang har brutt kontakten med den andre finalisten, nekter også å komme på finalefesten.

- Finalen har foregått på helt feil premisser, og det har vært flere tilfeller av juks inne i bildet. Alt er blitt ødelagt, hevder deltakeren, og legger til:

- Jeg bryr meg ikke om premien, men vil bare ha omkamp. Dessverre blir jeg ikke møtt med forståelse av TV 2.

Både den nevnte deltakeren, samt flere meddeltakere, er blitt innkalt til møter med TV 2 som følge av finalekonflikten. Pressekontakt for «Farmen» i TV 2, Alex Iversen, bekrefter uenighetene som har oppstått etter innspillingen.

Saken fortsetter under videoen.

DÅRLIG BEHANDLET: Farmen-deltaker Andrea Badendyck mener hun ble behandlet dårlig av Irene fra årets sesong. Video: Miriam Bakkejord Vis mer

- Finner ingen bevis

- Vi har tatt dette på største alvor og undersøkt påstandene nøye. Det er i vår interesse å være sikre på at finalen på «Farmen» gikk riktig for seg, og vi har derfor jobbet hardt med å komme til bunns i påstandene. Basert på de undersøkelsene og samtalene som ble foretatt ukene etter finalen, er det vår konklusjon at påstandene om finalejuks er grunnløse. Vi finner ingen beviser for at noe galt har skjedd, sier han, og fortsetter:

- Vi synes først og fremst at det er trist. Dette har skapt en utrolig vanskelig situasjon for alle involverte, som er svært krevende. Det beklager vi sterkt. Vi forstår det kan være tungt å tape «Farmen» på målstreken, men vi er overrasket over reaksjonen i etterkant. Vi har jobbet med «Farmen» i sytten sesonger, dette likner ikke noe vi har opplevd tidligere.

Hvilke deltakere som er involvert i konflikten blir først kjent når resultatet fra finaleprogrammet er offentliggjort søndag kveld.

SOM TO DRÅPER VANN: Nikolai og Markus Aspen (23) er eneggede tvillinger, og blir stadig forvekslet med hverandre. Likheten har bydd på noen ekstra utfordringer etter at førstnevnte dukket opp på «Farmen». Reporter: Miriam Bakkejord. Video: Helén Skogstad Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!