Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Steven Mnuchin og Louise Linton:

Finansministerens kone skrøt av privatfly og designerklær. Nå legger hun seg paddeflat

Et halvt år etter den betente diskusjonen velger nå Louis Linton å legge kortene på bordet.

LUKSUSLIVET: USAs finansminister er gift med den skotske skuespilleren Louise Linton. De har samlet en formue på godt over to milliarder kroner, og viser det mer enn gjerne fram. Likevel har det hendt at luksusskrytingen har gått for langt. Nå legger Linton seg flat etter en skandale som fant sted i sommer. Foto: NTB scanpix
LUKSUSLIVET: USAs finansminister er gift med den skotske skuespilleren Louise Linton. De har samlet en formue på godt over to milliarder kroner, og viser det mer enn gjerne fram. Likevel har det hendt at luksusskrytingen har gått for langt. Nå legger Linton seg flat etter en skandale som fant sted i sommer. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): USAs finansminister Steven Mnuchin kan ikke klage på privatøkonomien. Ifølge Forbes er han verdt godt over 2,3 milliarder kroner, en formue han bygde seg opp som investeringsmegler, filmprodusent og sikringsfondssjef.

Hans kone, Louise Linton, kommer heller ikke fra spesielt vanskelige kår. Ifølge Time vokste hun opp i et slott i Skottland, men luksuslivet økte betraktelig da hun giftet seg med den kommende finansministeren sommeren 2017. Både Donald Trump og Mike Pence var til stede i det overdådige bryllupet.

Linton jobber som skuespiller og produsent, og har vært med i filmer som «Cabin Fever» og «She Wants Me». Det er likevel ikke det hun er mest kjent for i USA.

Luksuskritikk

I fjor høst, bare en måneds tid etter bryllupet, la hun ut et innlegg på Instagram som fikk flere til å reagere. Nå, i et nytt intervju, legger hun seg paddeflat.

SKUESPILLER: Louise Linton har spilt i flere tv-serier og filmer, men er nå mest kjent som finansministerens kone i USA. Hun har derimot ikke lidd noe nød fra tidlig alder, da hun vokste opp i et slott i Skottland. Foto: NTB scanpix
SKUESPILLER: Louise Linton har spilt i flere tv-serier og filmer, men er nå mest kjent som finansministerens kone i USA. Hun har derimot ikke lidd noe nød fra tidlig alder, da hun vokste opp i et slott i Skottland. Foto: NTB scanpix Vis mer

Innlegget, som hun nå beklager for, ble publisert i midten av august. Hun har siden slettet bildet, men mens det fortsatt eksisterte viste fotografiet skuespilleren selv - på vei ut av et privatfly. Det ifølge New York Daily News.

Hun var ikledd et antrekk med en totalpris på tilnærmet 36 000 kroner, og var ikke redd for å vise det fram. Som emneknagger hadde hun nemlig flere av merkene hun bar, deriblant eksklusive Valentino og Hermes. «Deilig med en dagstur til Kentucky», sto det også under bildet.

Da valgte 44 år gamle Jenni Miller fra Oregon å skrive i kommentarfeltet at hun var «glad for at vi fikk betale for din lille reise», åpenbart ment som et ironisk stikk. Konflikten kunne enkelt ha stoppet om Linton slettet bildet etter å ha mottatt kommentaren. Det hun i stedet valgte å gjøre, var å komme med et langt motsvar.

Hun hevdet blant annet at hun og ektemannen hadde bidratt mer til den amerikanske økonomien enn Miller, og at det opptatte paret årlig trolig ofrer mer tid og penger enn hva Oregon-kvinner gjør.

«Å sende meg enn passiv-aggressiv kommentar på Instagram kommer ikke til å gjøre livet ditt noe bedre», sto det blant annet i skuespillerens motsvar.

FASJONABEL: Det er ingen tvil om at Linton liker de gode tingene her i livet, og er ofte ikledd designerklær fra topp til tå. Spørsmålet er derimot om man skal skryte av det på Instagram. Her er hun med ektemannen på jobb i fjor, og viser fram nypressede dollarsedler. Foto: NTB scanpix
FASJONABEL: Det er ingen tvil om at Linton liker de gode tingene her i livet, og er ofte ikledd designerklær fra topp til tå. Spørsmålet er derimot om man skal skryte av det på Instagram. Her er hun med ektemannen på jobb i fjor, og viser fram nypressede dollarsedler. Foto: NTB scanpix Vis mer

Bare minutter etterpå, hadde flere amerikanske medier slått historien opp på sine nettsider. Og som en konsekvens av det, ble bildet slettet og Instagram-kontoen gjort privat. Flere stilte spørsmål ved Lintons rolle som finansministerens kone, og om det sømmet seg at hun oppførte seg slik.

Legger seg flat

Hun har holdt kortene tett til brystet siden skandalen, og har definitivt gått for en hakket mindre luksuriøs tilnærming og estetikk på Instagram-profilen sin. I et intervju med motemagasinet Elle har hun nå valgt å bryte stillheten om bildefloppen - som hun angrer stort på.

- Jeg var så dum, forteller hun og slår hodet i bordet.

- Jeg skulle ønske jeg kunne ta det tilbake. Jeg tenkte ikke over hvem jeg var. Jeg er kona til denne personen, og derfor bør jeg oppføre meg sånn, sier hun i intervjuet.

Journalisten har pratet med flere av skuespillerens venner om hendelsen. De skylder på at overgangen fra Hollywood til Washington kanskje har vært vanskeligere enn det hun først trodde, og at det med nettvett kanskje heller ikke satt helt inne.

- Jeg klarer ikke å tro at hun ikke visste at man ikke skal snakke med nettroll, forteller venninnen hennes, diplomatdatter Shona Hampel, til magasinet.

LEGGER SEG FLAT: Det tok nesten et halvt år, men Linton har nå beklaget oppførselen sin på Instagram. Hun tror neppe noe lignende vil skje igjen. Foto: NTB scanpix
LEGGER SEG FLAT: Det tok nesten et halvt år, men Linton har nå beklaget oppførselen sin på Instagram. Hun tror neppe noe lignende vil skje igjen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Hvorvidt Jenni Miller fra Oregon var et troll eller ikke, får andre definere. Som følge av oppmerksomheten hun fikk for kommentaren sin, startet hun en innsamlingsaksjon på vegne av sin syke venn. Hun fikk inn nærmere 8000 kroner som følge av oppmerksomheten.

Det er derimot ikke første gang den skotske skuespilleren har fått søkelyset rettet mot seg. I 2016 ble hun kritisert fra flere hold, etter å ha gitt ut boka «In Congo's Shadow: One Girl's Perilous Journey to the Heart of Africa».

Ifølge New York Daily News var det flere som stilte seg kritiske til at hun skrev en bok om det ene året hun tilbrakte i Afrika som tenåring, og flere mente boka var full av både feil og karikerte framstillinger av mennesker.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!