DØDE 8. JULI: Den tidligere alpinisten ble 54 år gammel. Vis mer

Finn Christian «Finken» Jagge:

«Finkens» dansepartner: - Et sjokk

Finn Christian Jagges venner og kolleger er i sorg.

Publisert

Onsdag ettermiddag ble det kjent at den tidligere alpinisten Finn Christian Jagge, bedre kjent under kallenavnet «Finken», hadde gått bort. Han ble 54 år gammel.

Det var hans kone, Trine-Lise Jagge, som bekreftet dødsfallet. Hun skrev på Facebook at ektemannen døde onsdag, og at de er helt knust.

Jagge hadde en lang karriere, og ble med tida vel så kjent for sine mange tv-opptredener som for sine bragder på skia. Han har blant annet vunnet «Mesternes mester», og har vært med i TV 2-programmer som «Dropped» og «Skal vi danse».

Live-published photos and videos via Shootitlive

Sistnevnte program var han med i 2007, da han og partner Therese Cleve danset seg inn på en respektabel fjerdeplass. Cleve sier onsdag til Dagbladet at hun har holdt kontakten med Jagge, og at nyheten om dødsfallet kommer som et sjokk.

Tenker på familien

- Jeg synes det er helt grusomt. Jeg fikk akkurat høre det, og jeg vet ikke helt hvor jeg skal gjøre av meg. Det er rett og slett et stort sjokk, sier hun på telefon, og fortsetter:

I SORG: Therese Cleve danset med Finn Christian Jagge i 2007. Hun forteller til Dagbladet at dødsfallet kommer som et sjokk. Foto: Eirik Helland Urke/Dagbladet
I SORG: Therese Cleve danset med Finn Christian Jagge i 2007. Hun forteller til Dagbladet at dødsfallet kommer som et sjokk. Foto: Eirik Helland Urke/Dagbladet Vis mer

- Jeg hadde et kjempegodt forhold til ham, og synes han var en helt fantastisk person. Både han og kona var flotte. Vi har hatt litt med hverandre å gjøre de siste åra, og dette er skikkelig leit, sier Cleve.

Hun forteller at hun blant annet har jobbet med ekteparet, som jobbet sammen i selskapet Dynamic People. Hun var ikke ansatt der, men de hadde prosjekter sammen.

Dermed hadde de både profesjonell og privat kontakt.

- Helt siden vi danset sammen har vi vært venner. Dette var enormt leie nyheter å få. Jeg føler med familien akkurat nå. Hva de går igjennom akkurat nå er helt umulig å forestille seg, sier Cleve videre.

Dag-Otto Lauritzen danset side om side med Jagge den gang da. Til Dagbladet sier han at han tar dødsfallet tungt.

- Det er helt forferdelig trist. Triste nyheter som du absolutt ikke ønsker å få. Jeg ble jo godt kjent med ham når vi var i «Skal vi danse» sammen. Han var en veldig fin type, og vi hadde et godt forhold. Jeg tenker mest på de rundt ham, sier Lauritzen.

- Veldig trist

Som nevnt, var også Jagge med i «Mesternes mester» i sin tid. Ikke bare var han med, men han stakk også av med seieren i en nervepirrende finale. Flere av dem som også deltok i samme sesong, i 2011, deler nå minneord om sin avdøde venn.

I SORG: Ailo Gaup er i sorg etter kameratens dødsfall. Her er han og Lene Jenssen fotografert sammen med Jagge under innspilling av «Mesternes mester». Foto: NRK
I SORG: Ailo Gaup er i sorg etter kameratens dødsfall. Her er han og Lene Jenssen fotografert sammen med Jagge under innspilling av «Mesternes mester». Foto: NRK Vis mer

Til Dagbladet forteller Ailo Gaup at han tar dødsfallet tungt.

- De ter en veldig trist nyhet. Jeg har gode minner med «Finken» fra «Mesternes mester». Man blir jo ganske godt kjent i løpet av den tida, og så delte jeg jo rom med ham og lærte masse av han, sier Gaup, og fortsetter:

- Han var jo utrolig flink til mange ting. Så det kommer som et sjokk, og det er utrolig trist. Mine tanker går til familien, sier han i en kommentar til Dagbladet.

- Et godt glimt i øyet

Frode Estil sier at han bare har gode minner med Jagge, fordi han også delte rom med ham under innspillingen.

- Han var så utadvendt, positiv, jovial og glad, og spredde mye glede rundt seg. Samtidig var han en fantastisk alpinist i sin aktive karriere, sier Estil.

Også Siren Sundby tar nyheten om Jagges bortgang tungt og beskriver det overfor Dagbladet som «forferdelig trist».

- Mine varmeste tanker går til hans nærmeste familie. Jeg minnes han fra «Mesternes Mester» som en flott, sprek, proff, morsom og veldig hyggelig idrettsmann og familiefar med et godt glimt i øyet, fortsetter Sundby til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer