«Sister Wives»:

Fire koner - slik lever de

Den polygame familien har sjokkert og overrasket en hel verden.

POLYGAM: Kody Brown og hans fire koner Christine, Janelle, Meri og Robyn har engasjert og underholdt TV-seere gjennom «Sister Wives» i elleve år. Foto: Puddle Monkey Prods / Kobal / REX / NTB
POLYGAM: Kody Brown og hans fire koner Christine, Janelle, Meri og Robyn har engasjert og underholdt TV-seere gjennom «Sister Wives» i elleve år. Foto: Puddle Monkey Prods / Kobal / REX / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Siden 2010 har amerikanske Kody Brown (52) og hans fire koner Meri (50), Janelle (51), Christine (49) og Robyn (42) sjokkert og underholdt en hel verden i TLC-serien «Sister Wives», kjent som «En mann - fire koner» på norsk.

I programmet byr de på sitt polygame liv - med dets opp- og nedturer.

Historien om den noe uvanlige familien begynte en aprildag i 1989. 22-åringen Kody falt for den to år yngre Meri. Året etter ble de erklært mann og kone.

Det polygame eventyret begynte først i 1993 da Wyoming-mannen innledet et såkalt «spirituelt ekteskap» med sin andre kone, Janelle. I deres øyne var giftermålet godkjent i «Guds øyne». I delstaten var det derimot forbudt med flerkoneri.

I 1994 ble Kody like så godt gift med Christine. På dette tidspunktet hadde patriarken tre koner hektet på armen. Man skulle tro at det holdt - men 16 år seinere utvekslet han giftering med sin fjerde kone, Robyn.

Kody og konene - som til slutt har resultert i 18 barn - har tjent nærmere 25 millioner norske kroner for å medvirke i «Sister Wives». Likevel har profilene spedd på lønnen ved siden av TV-serien for å brødfø storfamilien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer