Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

«Vanderpump Rules»:

Fire reality-profiler sparket

Realityserien kvitter seg med fire profiler under Black Lives Matter-bevegelsen.

FLERE SPARKES: Stassi Schroeder (ytterst til venstre) og Kristen Doute (tredje fra høyre) returnerer ikke til «Vanderpump Rules». Her med Scheana Marie, Tom Sandoval, Lisa Vanderpump, Katie Maloney og Jax Taylor under premierefesten til serien i 2012. Foto: NTB scanpix
FLERE SPARKES: Stassi Schroeder (ytterst til venstre) og Kristen Doute (tredje fra høyre) returnerer ikke til «Vanderpump Rules». Her med Scheana Marie, Tom Sandoval, Lisa Vanderpump, Katie Maloney og Jax Taylor under premierefesten til serien i 2012. Foto: NTB scanpix Vis mer

Den siste tida har flere vært i hardt vær etter tidligere og nylige rasistiske utspill. Black Lives Matter-bevegelsen i kjølvannet av George Floyd-drapssaken har rettet oppmerksomheten mot strukturell rasisme, så vel som hverdagsrasisme.

Det har ført til at flere har havnet i søkelyset for tidligere og nåværende holdninger.

Mandag ble det klart at «The Flash»-skuespiller Hartley Sawyer ble sparket fra serien.

Sendte politiet på kollega

Nå får også realityserien «Vanderpump Rules», som i Norge sendes på TV 2 og Viafree, kraftig begrenset besetningen.

- Bravo og Evolution Media bekrefter i dag at Stassi Schroeder, Kristen Doute, Max Boyens og Brett Caprioni ikke kommer til å returnere til «Vanderpump Rules», heter det i uttalelsen gitt til People.

De har ikke begrunnet avskjedigelsen, men nettstedet ser exiten i sammenheng med Black Lives Matter-bevegelsen.

STERKE INNTRYKK: Politiet i Indianapolis etterforskes etter en voldelig pågripelse av en demonstrant søndag 31. mai. Video: Wish-TV via AP Vis mer

Bekreftelsen kommer bare dager etter at Schroeder og Doute begge postet lange innlegg på Instagram vedrørende en hendelse med den tidligere «Vanderpump»-profilen Faith Stowers.

Stowers fortalte nemlig forrige uke at de to ringte politiet etter at de hadde sett en afroamerikansk kvinne etterlyst for ran i Daily Mail.

- De ringte politiet og sa at det var meg. Dette er en sann historie. Jeg hørte det fra Stassi selv under et intervju, sa hun under en livesending på Instagram, ifølge People.

Beklaget på Instagram

Det er denne hendelsen som har fått de to profilene til å ta til Instagram.

«Mine følelser over noe som hendte mellom våre venner veide tyngre enn logikken min, og det er ingen unnskyldning for det. Jeg anerkjente ikke de seriøse konsekvensene som kunne ha oppstått på grunn av mine handlinger. Hva jeg gjorde mot Faith var galt. Jeg beklager, og forventer ikke tilgivelse», skrev Schroeder på Instagram mandag.

Også Doute har beklaget på Instagram, men hevder at hendelsen ikke var rasistisk motivert.

«Jeg er nå fullstendig bevisst på mitt privilegium som har gjort meg blind for virkeligheten av hvordan myndighetene behandler det svarte samfunnet, og hvor farlig mine handlingene kunne ha vært for henne», skriver hun.

Gamle Twitter-meldinger

For Max Boyens vedkommende dukket det tidligere i år opp en rekke Twitter-meldinger fra 2012 med rasistisk innhold. De ble i januar publisert av People, men det er altså først nå serien velger å ikke ha ham med videre. Det samme gjelder for Brett Caprioni, som den gangen beklaget i en uttalelse til nettstedet.

RASISTISKE TWITTER-MELDINGER: Max Boyens må ta konsekvensene for innleggene fra 2012. Foto: NTB scanpix
RASISTISKE TWITTER-MELDINGER: Max Boyens må ta konsekvensene for innleggene fra 2012. Foto: NTB scanpix Vis mer

Restauranteier Lisa Vanderpump, som er hovedpersonen i serien, og som er sjefen til Boyens og Caprioni, har tidligere forsvart de to mennene.

- Jeg har aldri sett en brøkdel av noe som har fått meg til å tro at de står ved den troen nå. Hvis jeg hadde det, hadde de ikke jobbet for meg, sa hun under en gjenforeningsepisode for «Vanderpump Rules», ifølge samme nettsted.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!