Firmenningene Pål Christian og Ivar røk ut av «Amazing Race»

- Jeg ville heller dusje av meg møkka, enn å legge puslespill

 MÅTTE REISE HJEM:  Ivar Juliussen (39) og Pål Christian «PC» Egeberg (32) måtte pakke ryggsekkene og forlate konkurransen i kveldens episode. Foto: Alex Oliver Iversen / TV 2
MÅTTE REISE HJEM: Ivar Juliussen (39) og Pål Christian «PC» Egeberg (32) måtte pakke ryggsekkene og forlate konkurransen i kveldens episode. Foto: Alex Oliver Iversen / TV 2Vis mer

(Dagbladet): Turen fra Dubai til New Dehli ble ikke helt slik firmenningene Pål Christian «PC» Egeberg (32) og Ivar Juliussen (39) hadde håpet på.

- Det gikk ikke på skinner, for å si det sånn. Oppgavene som vi fikk utdelt var ikke laget for oss. Vi slet med å løse ledetrådoppgaven, og leste vel ikke godt nok på oppgavebeskrivelsene, sier PC til Dagbladet.

Tempoet på de to familiemedlemmene fra Hamar var alt annet enn på topp under kveldens episode. Da de kom fram til siste post på programmet, puslespillegging, forsto de at slaget var tapt.

Dusj og cola
- Kristiansands-søstrene Martha (22) og Elise Berberg (25) var paret som lå hakket før oss, så da vi så at de hadde løst puslespilloppgaven var det bare å innse at vi var på tur hjem, forteller Ivar.

- Alle var jo ferdig, så det var rett og slett ikke vits å starte på puslespillet. Jeg ville heller dra tilbake på hotellet for en kald cola og en varm dusj, og få av meg møkka fra kumøkkoppgaven, sier en lattermild PC videre.

Ifølge 32-åringen var målet å ikke ryke først.

- For oss var det viktig å ikke stresse og mase, men ta livet med ro og ha det gøy på turen. Strategien var å ikke bli uvenner med folk eller bruke spisse albuer for å komme oss frem, og den tok oss til episode to, sier han.

Kaotiske India
- Er du skuffa over at du ikke kom lenger?

- Vi hadde som mål å ikke ryke først, og ta alt som en bonus. Men selvfølgelig, jeg skulle gjerne ha vært med mer, forteller PC videre.

Også Ivar hadde håpet på å kunne fortsette konkurransen.

- Vi gjorde så godt vi kunne, men det var ikke godt nok der og da. Hadde vi vært i et annet land en kaotiske India, kan det godt hende at vi hadde kommet videre, sier han til Dagbladet.

Meningsutveksling underveis
- Dette var jo første gang dere to reise utenfor Norges grenser sammen, hvordan var det?

- Jeg var jo veldig spent på hvordan det ville gå, for det var jo en annen setting enn en vanlig sydentur eller storbyferie vi skulle på. Men jeg synes samarbeidet mellom oss gikk veldig bra, selv om vi som alle andre kunne irritere hverandre, og være uenige. Vi har jo begge to temperament, men diskusjonene gikk over etter et par minutter, sier PC.

- Ja, vi hadde jo en del meningsutvekslinger underveis, men som alle andre gutter og menn ble vi fort ferdig med det, sier Ivar videre.

Tok til tårene
Det var ikke bare Hamar-duoen som slet med oppgaveløsing under kveldens episode.

Kompisene Khabat Sarzali (27) og Karim Sabeur (26), som i begynnelsen av episoden lå i tet, måtte se fire av de andre lagene passerer dem én etter én underveis i puslespilloppgaven.

- Det er det verste jeg har vært med på i hele mitt liv! Du så jo at alle laget ramma først, hvorfor gjorde du ikke som dem?, sa en tydelig opprørt Karim til lagkameraten.

Da kompisene ankommer programleder Freddy Dos Santos (35) og «pitstop» foran Taj Mahal bryter en skuffa Khabat ut i tårer.

- Jeg tar på meg skylda. Jeg var så skuffa over meg selv, og føler at jeg skuffa partneren min. Det er konkurranse, og jeg kom hit for å konkurrere, så jeg synes det er lov å vise litt følelser, fortalte en tårevåt Khabat til kamera.

Opptatt av å nyte livet
Selv om firmenningene fra Hamar nå er ute av konkurransen sitter de to igjen med gode minner og økt kunnskap om seg selv.

- Jeg lærte meg selv bedre å kjenne i stressende situasjoner. Jeg er en type som tar ting med ro, og som er opptatt av å nyte livet. I morgen kommer en ny dag, sier PC.

For Ivar sitter tuk-tuk-turen fra New Dehli til Agra Fort sterkt i minne.

- Man får jo litt kultursjokk av alle menneskene og alt kaoset. Bare på turen fra New Dehli til Agra Fort så vi flere bilulykker og mange barn og voksne, uten en tråd på kroppen, kom til oss for å tigge penger. Man tenker jo sånn: «faen, man klager på banale ting i Norge, mens det er fattige mennesker her som har det værre enn oss, men som virker gladere». Det ble jeg mer bevisst på etter å ha vært med på programmet, sier Ivar.

 TOK TIL TÅRENE:  Kompisene Khabat Sarzali (27) og Karim Sabeur (26) ledet konkurransen i kveldens episode, men etter at førstnevnte gjorde det dårlig på puslespilloppgaven havnet de to på nest siste plass. FOTO: Alex Oliver Iversen / TV 2
TOK TIL TÅRENE: Kompisene Khabat Sarzali (27) og Karim Sabeur (26) ledet konkurransen i kveldens episode, men etter at førstnevnte gjorde det dårlig på puslespilloppgaven havnet de to på nest siste plass. FOTO: Alex Oliver Iversen / TV 2 Vis mer