Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Kaci Kullmann Five:

Five har blitt syk - må melde avbud

Leder av Den Norske Nobelkomite kommer ikke til å delta på arrangementene. 

MELDER AVBUD: Grunnet sykdom kommer ikke Kaci Kullmann Five til å delta på årets nobelarrangementer. Det melder Nobelkomiteen i en pressemelding. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
MELDER AVBUD: Grunnet sykdom kommer ikke Kaci Kullmann Five til å delta på årets nobelarrangementer. Det melder Nobelkomiteen i en pressemelding. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nobelkomiteens leder Kaci Kullmann Five (65) melder avbud til årets nobelarrangementer på grunn av sykdom.

Det skriver Nobelkomiteen i en pressemelding.

- Grunnet sykdom har Kaci Kullmann Five, leder av Den Norske Nobelkomite, måttet melde avbud til årets nobelarrangementer, heter det i pressemeldingen.

Avlyser

Det blir derfor komiteens nestleder Berit Reiss-Andersen som tar over oppgavene til Kullmann Five. Nobelkomiteen opplyser at årets arrangementer vil fortsette på vanlig måte.

- Vi kommer til å savne Kaci disse dagene og ønsker henne rask og god bedring, sier Nobelkomiteens sekretær Olav Njølstad.

Overfor Dagbladet opplyser Njølstad at de ikke ønsker å kommentere saken ytterligere enn det de allerede gjør i pressemeldingen.

Uka fra 6. til 12. desember omtales som Nobeluka, og i både Sverige og Norge er det flere arrangementer. Lørdag 10. desember foregår den storslåtte fredsprisutdelingen i Oslo Rådhus.

Har vært syk

Kullmann Five har tidligere hatt brystkreft, og gjennomgått strålebehandling. I et intervju med Budstikka fra i fjor fortalte hun åpenhjertig om kreften, hårtapet som medfulgte og behandlingen.

- Det er selvsagt en tøff beskjed å få, men jeg vil ikke si jeg ble redd. Jeg bestemte meg for å klare dette, og visste at norsk helsevesen har gode resultater med brystkreft, fortalte hun da.

I desember 2014 var hun ferdig med behandlingen, og feiret med champagne.

Kaci Kullmann Five var Høyres første kvinnelige partileder fra 1991 til 1994, etter at hun blant annet hadde kjempet hardt for å få Norge inn i EU på et tidspunkt der striden mellom ja og nei sto på som verst.

Hun var handels- og skipsfartsminister i regjeringen fra 1989 til 1990.

SYK: Kaci Kullmann Five kommer ikke til å delta på noen av nobelarrangementene framover. Komiteens nestleder Berit Reiss-Andersen tar over for Kullmann Five. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
SYK: Kaci Kullmann Five kommer ikke til å delta på noen av nobelarrangementene framover. Komiteens nestleder Berit Reiss-Andersen tar over for Kullmann Five. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!