Kaci Kullmann Five:

Five har blitt syk - må melde avbud

Leder av Den Norske Nobelkomite kommer ikke til å delta på arrangementene. 

MELDER AVBUD: Grunnet sykdom kommer ikke Kaci Kullmann Five til å delta på årets nobelarrangementer. Det melder Nobelkomiteen i en pressemelding. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
MELDER AVBUD: Grunnet sykdom kommer ikke Kaci Kullmann Five til å delta på årets nobelarrangementer. Det melder Nobelkomiteen i en pressemelding. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nobelkomiteens leder Kaci Kullmann Five (65) melder avbud til årets nobelarrangementer på grunn av sykdom.

Det skriver Nobelkomiteen i en pressemelding.

- Grunnet sykdom har Kaci Kullmann Five, leder av Den Norske Nobelkomite, måttet melde avbud til årets nobelarrangementer, heter det i pressemeldingen.

Avlyser

Det blir derfor komiteens nestleder Berit Reiss-Andersen som tar over oppgavene til Kullmann Five. Nobelkomiteen opplyser at årets arrangementer vil fortsette på vanlig måte.

- Vi kommer til å savne Kaci disse dagene og ønsker henne rask og god bedring, sier Nobelkomiteens sekretær Olav Njølstad.

Overfor Dagbladet opplyser Njølstad at de ikke ønsker å kommentere saken ytterligere enn det de allerede gjør i pressemeldingen.

Uka fra 6. til 12. desember omtales som Nobeluka, og i både Sverige og Norge er det flere arrangementer. Lørdag 10. desember foregår den storslåtte fredsprisutdelingen i Oslo Rådhus.

Har vært syk

Kullmann Five har tidligere hatt brystkreft, og gjennomgått strålebehandling. I et intervju med Budstikka fra i fjor fortalte hun åpenhjertig om kreften, hårtapet som medfulgte og behandlingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer