Dplay:

Fjerner julekalender etter «blackface»

TVNorge tar bort «Nissene over skog og hei» etter rasismeanklager.

BORTE: «Nissene over skog og hei» er ikke lenger å se på Dplay eller på tv. Foto: Dplay
BORTE: «Nissene over skog og hei» er ikke lenger å se på Dplay eller på tv. Foto: Dplay Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Nissene over skog og hei» er en julekalender som er skapt av komiker Espen Eckbo og tv-profil Kristian Ødegård. Den dukket opp på norske skjermer for ni år siden, men nå har den fått kritikk for en av karakterene.

En av «deltakerne» i serien, spilt av Espen Eckbo, har nemlig mørk sminke og svart afro. Det har fått Instagram-kontoene @rasisme_i_norge og @rasisme.i.norge, blant flere til å reagere, og begge har lagt ut klipp av den aktuelle karakteren.

«Har dere tenkt til å la dette rulle å gå hele julen? Eller skal dere gjøre det rette i 2020 og være med å gjøre en forskjell», spør sistnevnte kanalen.

Det er ikke første gangen karakteren har fått kritikk. Det fikk den også i fjor, og da svarte serieskaper og rolleinnehaver Eckbo følgende:

TVNorge har nå valgt å avpublisere serien fra sine flater.

Det opplyser de selv i en kommentar på Instagram.

«Vi har i dag besluttet å avpublisere «Nissene over skog og hei» fra Dplay, og den tas av skjermen på TVNorge. «Nissene over skog og hei» ble først sendt i 2011, og den er blitt en juleklassiker. Det skal være stor takhøyde når det kommer til humor, og prinispielt er vi svært opptatt av at ytringsrommet til komikere skal ivaretas, og at komikernes intensjon skal hensyntas», skriver de i kommentarfeltet til kontoen @rasisme.i.norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer