Det svenske kongehuset

Fjernes fra kongehuset

Holdt pressekonferanse.

ENDRINGER: Det svenske kongehuset skriver i en pressemelding at barna til prinsesse Madeleine og prins Carl Philip ikke lenger vil tilhøre kongehuset. Foto: NTB Scanpix
ENDRINGER: Det svenske kongehuset skriver i en pressemelding at barna til prinsesse Madeleine og prins Carl Philip ikke lenger vil tilhøre kongehuset. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mandag formiddag skriver det svenske hoffet i en pressemelding at prinsesse Madeleine (37) og Chris O'Neill (45), og prins Carl Philip (40) og prinsesse Sofia (34) sine barn ikke lenger kommer til å tilhøre kongehuset, ifølge Aftonbladet.

«Hans Majestet Kongen har besluttet forandringer i kongehuset. Hensikten med disse endringene er å klargjøre hvilke personer i den kongelige familien som det forventes at blir brukt til offisielle oppgaver som statsoverhode, eller er i slekt med statsoverhode», heter det blant annet i pressemeldingen.

Fortsetter å jobbe

Videre kommer det fram at endringene innebærer at prins Philip og prinsesse Sofia, og prinsesse Madeleine og Chris O'Neills barn ikke lenger kommer til å tilhøre kongehuset.

«Prins Alexander, prins Gabriel, prinsesse Leonore, prins Nicolas og prinsesse Adrienne er fortsatt medlemmer av kongefamilien. De har derimot ikke lenger tittel som Kongelige Høyheter, og forventes ikke å i framtida påta seg kongelige oppdrag», heter det videre.

Barna vil også beholde sine hertug- og hertuginnetitler som de ble tildelt av kongen ved fødselen. Prins Carl Philip, prinsesse Sofia og prinsesse Madeleine kommer på sin side til å fortsette å jobbe i stiftelser og virksomheter som de har grunnlagt og engasjerer seg i.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer