I HARDT VÆR: Årets danske «Paradise Hotel»-vinner Sarah Dohn har vært i hardt vær den siste tida, etter at et klipp med det mange mener er rasistiske uttalelser, har spredt seg i sosiale medier. Foto: Nent Group Danmark
I HARDT VÆR: Årets danske «Paradise Hotel»-vinner Sarah Dohn har vært i hardt vær den siste tida, etter at et klipp med det mange mener er rasistiske uttalelser, har spredt seg i sosiale medier. Foto: Nent Group Danmark Vis mer

«Paradise Hotel Danmark»:

Fjernet episode etter omstridt uttalelse

Den danske «Paradise Hotel»-vinnerens uttalelser har vekket oppsikt i sosiale medier den siste tida.

Publisert

Et klipp fra årets sesong av den danske versjonen av «Paradise Hotel» har de siste dagene gått viralt i både Norge og Sverige. Mange har reagert på uttalelsen til én av deltakerne - som flere mener er rasistisk ladet.

Episoden ble sendt på dansk TV i januar, men det er først nå at klippet har fått oppmerksomhet på internett og i sosiale medier.

Det var Aftenposten som først omtalte saken.

I klippet, som er hentet fra episode fire av årets sesong, får deltakeren Sarah Dohn (18) spørsmål fra programlederen Rikke Gøransson om meddeltakeren Türker Alici «er hennes type».

- Altså litt, men jeg er ikke så interessert i utenlandske. Men han er absolutt en type jeg kunne gått etter hvis ikke han hadde vært fra utlandet, svarer Dohn, hvorpå programlederen følger opp:

- Det vet jeg ikke hvordan jeg skal tolke.

- Det er ikke fordi jeg er rasist, men jeg pleier ikke normalt å gå etter utlendinger, svarer Dohn.

Disse uttalelsene har nå vekket sterke reaksjoner i sosiale medier. Dohn endte til slutt opp med å vinne årets sesong av danske «Paradise Hotel».

Fjerner episoden

Ifølge Aftenposten ble hele den danske sesongen tilgjengelig for norske og svenske TV-seere i mai i år. Nå har Nordic Entertainment Group (NENT) valgt å fjerne den aktuelle episoden fra alle land.

- Vi har et ansvar for å levere innhold som på ingen måte diskriminerer eller går på kompromiss med vår verdier som selskap, og har derfor valgt å fjerne episoden i alle land da den kan oppfattes som støtende for våre seere. Det har aldri vært vår (eller deltakerens) intensjon. Vi beklager sterkt at dette kan ha vært ubehagelig for seerne av episoden, skriver kommunikasjonsrådgiver i NENT, Fredrik Olimb i en SMS til Aftenposten.

Etter at episoden ble sendt i Danmark i starten av januar, uttalte Dohn til Ekstra Bladet at uttalelsene skyldtes nervøsitet, og at dette ikke er meninger hun har.

TØFT VALG: Det nærmer seg finale i «Paradise Hotel», og vanskelige valg må tas. Video: Viafree / Rød Løper Vis mer

- Det jeg sier, kommer av ren nervøsitet. Rikke spør om Türker er min type. Det er han ikke, men jeg vil ikke såre ham. Så jeg prøver på en pen måte å si at han ikke er min type, men jeg dummet meg ut fordi jeg var veldig nervøs. Det kom veldig feil ut, sa hun den gang, og fortsatte:

- Det er overhodet ikke sånn. Jeg har vært sammen med folk fra utlandet. Det gikk galt fordi jeg ikke ville såre ham.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer