Den norske kongefamilien:

Flere detaljer vekker oppsikt

Ser du detaljene i kongefamiliens julebilde?

NYE BILDER: Dronning Sonja og kong Harald sammen med prins Sverre Magnus, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Ingrid Alexandra og kronprins Haakon på Bygdøy kongsgård. Foto: Lise Åserud / NTB
NYE BILDER: Dronning Sonja og kong Harald sammen med prins Sverre Magnus, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Ingrid Alexandra og kronprins Haakon på Bygdøy kongsgård. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag kveld delte kongehuset de årlige julebildene av den norske kongefamilien. I år fant julefotografering sted på Bygdøy kongsgård, hvor kronprinsfamilien og kongeparet poserer for fotograf Lise Åserud.

Men det er ikke bare bildene i seg selv som har fått mye oppmerksomhet det siste døgnet. Rojale fans har kanskje bitt seg merke i flere detaljer i bildet.

Holder hender

Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle forteller nemlig at det er en rekke ting hun har lagt merke til.

- For et koselig familiebilde! Alle smiler varmt og avslappet - og det er tydelig at de kjenner fotografen godt. Bildet oser av jul og familiehygge, og jeg legger spesielt godt merke til at kronprinsessen og prinsessen holder hender, sier Vagle, og fortsetter:

- Det vitner om et nært forhold mellom mor og datter. Noe prinsessens hvite genser også gjør.

Miljøbevisst

Ifølge Vagle har prinsesse Ingrid Alexandra (17) nemlig lånt denne av moren kronprinsesse Mette-Marit (48). Sistnevnte bar samme hvite genser i Berlin i 2019.

- Den miljøengasjerte prinsessen låner faktisk ofte klær av moren når hun representerer offentlig, og er et godt forbilde med tanke på klær og bærekraft. Det er ikke lenger kult å ha masse nytt. Plagg av god kvalitet, som kan brukes igjen og igjen, er det som gjelder, påpeker Vagle.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer