Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Lothepus' selvbiografi:

Flere titalls stakk av med Lothepus-bok uten å betale: - Pinlig

Skal angivelig ha trodd at biografien var gratis.

- ALDRI OPPLEVD LIGNENDE: Leif Einar Lothe var lørdag i Førde for å signere og promotere boka si. Det gikk ikke helt som forventet. Foto: Eivind Senneset / Dagbladet
- ALDRI OPPLEVD LIGNENDE: Leif Einar Lothe var lørdag i Førde for å signere og promotere boka si. Det gikk ikke helt som forventet. Foto: Eivind Senneset / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter at «Fjorden Cowboys»-profil Leif Einar Lothe ble hele Norges «Lothepus» gjennom «Farmen kjendis», har 48-åringen definitivt melket interessen på scenen, på skjermen og ved å stadig lansere nye produkter i sin egen nettbutikk.

TV-profilen har også samlet alle sine beste røverhistorier i en selvbiografi, som nylig ble gitt ut. Boka, tittulert «Lothepus: Går det til helvete, så går det til helvete», er ført i pennen av forfatter Finn Tokvam (45).

I disse dager reiser Lothe land og strand rundt for å promotere selvbiografien, men ifølge Firda gikk det over styr da han og Tokvam dukket opp til boksignering i Førde lørdag.

- PINLIG: Leif Einar Lothe og Finn Tokvam synes det er en svært uheldig episode, og håper nå at de aktuelle personene vil gjøre opp for seg. Foto: Eivind Senneset / Dagbladet
- PINLIG: Leif Einar Lothe og Finn Tokvam synes det er en svært uheldig episode, og håper nå at de aktuelle personene vil gjøre opp for seg. Foto: Eivind Senneset / Dagbladet Vis mer

- Trodde de var gratis

Overfor avisa forklarer butikksjef ved den aktuelle Notabene-butikken, Ann-Katrin Olsen, at rundt 50 eksemplar av Lothepus-biografien forsvant fra stabelen, uten å ha blitt betalt for.

Olsen forteller videre at de ved gjentatte tilfeller måtte stoppe folk som spaserte videre med bøker, uten å gjøre opp for seg.

FORFATTEREN: Lothepus-boka er ført i pennen av Finn Tokvam. Foto: Eivind Senneset / Dagbladet
FORFATTEREN: Lothepus-boka er ført i pennen av Finn Tokvam. Foto: Eivind Senneset / Dagbladet Vis mer

- De hevdet at de trodde bøkene var gratis, sier Olsen til Firda, og ber innstendig de det gjelder om å komme tilbake og gjøre opp for seg.

Overfor Dagbladet forklarer Leif Einar Lothe og Finn Tokvam at de aldri har opplevd noe lignende tidligere.

- Dette er tragiske greier. Vi har vært på noen vanvittige signeringer, med hundrevis av mennesker, men jeg har aldri før opplevd at folk tar med seg bøker, uten å betale for seg, sier Tokvam og fortsetter:

- Dette er jo en pinlig sak for Førde om ikke situasjonen løses. Med 50 bøker borte, vil jeg anta at det er et tap på omlag 15 000 kroner.

- Biter ikke på

Hovedpersonen selv beskriver situasjonen som kaotisk. Lothe håper nå at de som ikke har betalt for seg, vil melde seg i butikken.

- Tar du det som en fornærmelse at folk angivelig trodde boka var gratis?

- Nei, det gjør jeg vel egentlig ikke. Det kan ha skjedd at unger har plukket med seg en bok og trodd at den var gratis, men hvis dette gjelder voksne folk, så biter jeg ikke på den unnskyldningen. Hvis noen har dårlig samvittighet, bør de gjøre opp for seg. Ann-Katrin har lovet å ta dem imot med et smil, så man får jo bare håpe at dette løser seg.

Det har ikke lykkes Dagbladet å komme i kontakt med Ann-Katrin Olsen.

«Mistet» en halv million

Det er ikke første gang 48-åringen skaper overskrifter denne uka. Tirsdag ble det kjent at tv-profilen hadde klart å miste hele seks paller med sin egenproduserte cider, som etter planen skulle ha vært fraktet til Oslo innen forrige helg.

De 3600 flaskene har sammenlagt en verdi på rundt en halv million kroner ifølge vestlendingen selv, og han la ikke skjul på at han var bekymret over de forsvunne flaskene.

- Her må den ansvarlige for faen ta seg sammen. Ellers må jeg kjøpe en trailer og fikse det selv. Men det har jeg jo for faen ikke tid til!

Heldigvis skulle det gå veien for tv-profilen. Etter at Dagbladet tok kontakt med diverse parter involvert i produksjon og levering av cideren, ble den lokalisert.

Onsdag denne uka kunne også Klassekampen omtaler den Odda-baserte anleggs- og sprengningsarbeideren. Regjeringen ønsker nemlig å stille krav om at større jobber i bransjen blir forbeholdt utdannede arbeidere, som har teknisk fagskole eller en ingeniørutdannelse i baklomma.

Lothe har ikke dette, og kan dermed risikere å bli rammet av det nye reglementet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!