«Kompani Lauritzen»:

- Flere vurderte å trekke seg

Et marerittdøgn førte til drama i kulissene under tv-innspillingen i Åndalsnes.

TØFFE TAK: Deltakerne måtte holde seg våkne i drøye 12 timer selv om de allerede var superslitne. Foto: TV 2
TØFFE TAK: Deltakerne måtte holde seg våkne i drøye 12 timer selv om de allerede var superslitne. Foto: TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det er meningen at det skal være tøft. Og noe av det verste er kanskje det uforutsigbare, de kan ikke forberede fysisk eller psykisk på det som kommer, sier oberst i «Kompani Lauritzen», Dag Otto Lauritzen, til Dagbladet.

Forrige lørdag var det VGTV-profil Vegard Harm (25) som måtte forlate militærleiren i Åndalsnes, og lørdag må nok en deltaker forlate kompaniet.

Før det må deltakerne i kjent stil gjennom flere heseblesende øvelser, og denne gangen blir det ekstra utfordrende for mange. Så utfordrende at flere vurderte å trekke seg, sier deltakere Dagbladet har snakket med.

Tøff start

I den ene øvelsen må de gjenværende deltakerne ta seg gjennom et hus, der de møter befalen underveis, som gir dem tips til hvor de skal gå. Problemet er at deltakerne bare skal stole på fullt uniformert befal, og ikke de mer «sivile» som egentlig bare er der for å forvirre.

Går man feil vei, møter man såkalte bob'er, personer utrustet med en form for ishockey-beskyttelse, som man må slåss med for å komme seg videre til neste korsvei.

Før de setter igang får de en kode de skal huske ved målgang. Men de aner lite om at koden skal oppgis til Norges sterkeste mann, som står i et basseng i «målområdet». Svarer de feil, er hans oppgave å dra dem under vann og opp igjen i maks ett minutt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer