Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Florence Henderson:

Florence Henderson (82) er død

Florence Henderson, kjent fra ikoniske «Brady Bunch», ble 82 år gammel. 

JOBBET TIL SISTE SLUTT: Den amerikanske tv-stjerna Florence Henderson er død, 82 år gammel. Det bekrefter manageren hennes. Bildet ble tatt i 2010, i forbindelse med «Dancing with the Stars». Foto: REUTERS/Fred Prouser, NTB scanpix 
JOBBET TIL SISTE SLUTT: Den amerikanske tv-stjerna Florence Henderson er død, 82 år gammel. Det bekrefter manageren hennes. Bildet ble tatt i 2010, i forbindelse med «Dancing with the Stars». Foto: REUTERS/Fred Prouser, NTB scanpix  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den amerikanske skuespillerinna Florence Henderson (82) er død. Det skriver People.

Magasinet påpeker at hun var omgitt av venner og familie da hun døde. Det opplyser hennes manager, Kayla Pressman, til nyhetsbyrået AP.

Henderson gjorde stort suksess i rollen som Carol Brady i den nærmest ikoniske serien «The Brady Bunch», som gikk i USA fra slutten av 60-tallet til midten av 70-tallet. Hun var med i alle episodene.

Totalt fem sesonger ble laget, og det har blitt laget utallige spin-offs og filmer i seriens navn. I nyere tid har serien blitt mye brukt i populærkulturen. Kim Kardashian har deriblant uttalt at hun og familien er som en moderne versjon av «The Brady Bunch».

Det norske bandet Youth Pictures of Florence Henderson har også hedret både serien og skuespilleren.

Tre dager før hun døde stilte hun opp på den amerikanske utgaven av «Skal vi danse», for å gi støtte til skuespillerkollegaen Maureen McCormick, som også spilte i «The Brady Bunch».

Siden den kjente situasjonskomedien tok slutt har den nå avdøde skuespilleren vært med i flere andre serier. «Murder, She Wrote» og «The Love Boat» er blant seriene hun var å se i.

I 2010 deltok hun blant annet i den amerikanske utgaven av «Skal vi danse», og hun har også hatt sine egne talkshow og matlagingsprogrammer.

Stjerna har også spilt en norsk rolle. I filmen «Song of Norway» fra 1970 spilte hun kona til Edvard Greig, Nina.

Henderson var gift to ganger, men døde enke. Hennes siste ektemann, John Kappas, gikk bort i 2002. Totalt hadde skuespilleren fire barn.

SERIEFAVORITT: «The Brady Bunch» gikk fram til midten av 70-tallet, og huskes fortsatt. Til venstre, med blondt hår og kjole, smiler nå avdøde Florence Henderson. Foto: AP Photo/George Brich, NTB scanpix 
SERIEFAVORITT: «The Brady Bunch» gikk fram til midten av 70-tallet, og huskes fortsatt. Til venstre, med blondt hår og kjole, smiler nå avdøde Florence Henderson. Foto: AP Photo/George Brich, NTB scanpix  Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!