FLYTTER HJEM: Skuespiller og regissør Kjersti Elvik har lenge bodd i Oslo, men nå er hun tilbake i hjembyen Bergen. Der skal hun jobbe ved Den Nationale Scene i to år, mens ektemannen blir boende på Østlandet. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FLYTTER HJEM: Skuespiller og regissør Kjersti Elvik har lenge bodd i Oslo, men nå er hun tilbake i hjembyen Bergen. Der skal hun jobbe ved Den Nationale Scene i to år, mens ektemannen blir boende på Østlandet. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Kjersti Elvik:

Flytter fra ektemannen i to år

Da skuespilleren fikk et jobbtilbud hun ikke kunne si nei til, måtte hun også ta et vanskelig valg i privatlivet.

(Dagbladet): Skuespiller Kjersti Elvik (48) gjorde i fjor suksess i NRKs adventskalender «Snøfall», og nå er bergenseren klar for et nytt, spennende prosjekt.

Det innebærer imidlertid at hun må flytte fra ektemannen Gunnar Martinsen (55) i to år, skriver Se og Hør.

- Jeg ville flytte hjem igjen, og jeg ville være her en god stund. Da tilbudet om en toårskontrakt med Den Nationale Scene kom på bordet, er det ikke fritt for at det dukket opp en tåre i øyekroken, sier Elvik til ukebladet.

Både hun og ektemannen kommer fra Bergen, men paret og sønnen deres Haakon (11) har stort sett bodd i Oslo. Det blir det nå en forandring på.

Gift i 15 år

Kjersti Elvik er nemlig aktuell i stykket «Henrik Ibsens samlede verker på 78 minutter», som det er tidligere «Nytt på nytt»-profil Knut Nærum (56) som står bak.

Stykket har premiere ved Den Nationale Scene i Bergen fredag kveld. Der spiller hun mot Tormod Løvold og Kristian Berg Jåtten, og sammen skal de pløye seg gjennom 28 Ibsen-stykker og 131 ulike roller - på under halvannen time.

Skuespillerens familie har bodd sammen i Bergen i en toårsperiode tidligere, i 2007 og 2008. Denne gangen er det bare Elvik og sønnen som har tatt turen vestover, og Haakon skal gå på skole i byen.

Saken fortsetter under bildet.

NOMINERT: Kjersti Elvik ble nominert til Gullruten 2017 for rollen sin i «Snøfall». Her med de andre som var nominert til beste kvinnelige skuespiller, (f.v.) Ellen Dorrit Petersen (vinner), Ellen Birgitte Winther og Gine Cornelia Pedersen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
NOMINERT: Kjersti Elvik ble nominert til Gullruten 2017 for rollen sin i «Snøfall». Her med de andre som var nominert til beste kvinnelige skuespiller, (f.v.) Ellen Dorrit Petersen (vinner), Ellen Birgitte Winther og Gine Cornelia Pedersen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

«Seks som oss»-skuespilleren sier til Se og Hør at det blir tøft å bo borte fra ektemannen de to neste åra.

- Det har ikke jeg orket å tenke så mye på. Men vi har vært gift i 15 år og har vært vant til mye pendling, sier Elvik.

Hjemme i Oslo skal Gunnar Martinsen fortsette i sin jobb ved Hospice Lovisenberg, der han arbeider som familieterapeut for døende kreftpasienter. Parets sønn har dessuten drømt om å bo i Bergen.

Debuterte i Bergen for 30 år siden

Mens Kjersti Elvik og sønnen bor i Bergen, vil skuespilleren trolig ha nok å henge fingrene sine.

nettsidene til Den Nationale Scene, framgår det at hun bare i høst medvirker i både høytlesningskonseptet «Krim & kaffe» og stykket «Historien om et mord» ved siden av Nærums Ibsen-prosjekt.

I år er det for øvrig akkurat 30 år siden «Hawaii, Oslo»-skuespilleren debuterte på Den Nationale Scene, i stykket «Jan Herwitz». Siden den gang har hun medvirket i flere oppsetninger der.

Det var på 1990-tallet Elvik først ble kjent for tv-publikummet, da hun spilte i NRK-serien «Vestavind». Elvik bekledde også rollen som Anne Holt-figuren Hanne Wilhelmsen i tv-serien «Blind gudinne» og i filmatiseringen av «Salige er de som tørster», og hun vant Amandaprisen for «beste kvinnelige skuespiller» for prestasjonen.

I et intervju med Dagbladet i 1997, sa Elvik følgende om rollen som den fiktive politibetjenten:

- Problemet med å spille en så stor rolle kan jo bli at folk forveksler meg med rollefiguren. Når jeg står på teaterscenen etter at TV-serien har gått, er jeg sikker på at jeg tenker: Kan jeg gjøre en troverdig rolle når folk i salen sitter og ser på Hanne Wilhelmsen?