Erik Rotihaug fra «Farmen»:

Flytter inn i minibuss

«Farmen»-vinneren gjør alvor av drømmen, og tar med seg sin nye bolig ut i den store verden. Nå vil han også bygge takterrasse på bilen.

NYTT KRYPINN: Erik Rotihaug er ikke så langt unna å kunne flytte inn her - i en nyinnredet minibuss. Foto: Privat
NYTT KRYPINN: Erik Rotihaug er ikke så langt unna å kunne flytte inn her - i en nyinnredet minibuss. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Erik Rotihaug (26) er septik-tømmeren fra Nordfjordeid som i 2019 imponerte kolossalt og til slutt vant «Farmen» på TV 2.

Siden den gang har det skjedd litt av hvert i 26-åringens liv. På julaften i forfjor byttet han ut septiktømming med jobben som dekksarbeider på en plattform i Nordsjøen.

Der jobber han fortsatt, men det er et annet prosjekt som opptar eks-«Farmen»-vinneren enda litt mer om dagen.

SE ØYEBLIKKET: Erik Rotihaug er årets vinner av Farmen. Reporter: Thea Hope. Video: Ørjan Ryland / Rød Løper Vis mer

Fra bil til minibuss

I fjor høst fortalte Rotihaug til Dagbladet at han sommeren før kjøpte seg et hus som han pusser opp i Loen i Stryn kommune. Like etter bestemte han seg imidlertid for å leie ut boligen på Airbnb, mens han selv holdt hus i bilen sin, en stasjonsvogn.

Nå, snart et år etterpå, er planen å utvide leiligheten på «fire hjul». Til Dagbladet forteller han nemlig at han ganske nylig kjøpte seg en minibuss for 80 000 kroner på auksjon, en minibuss som han skaffet seg med bare ett mål for øye: Å innrede den til å bli hans nye bolig.

- Det er et veldig morsomt prosjekt. Snart reiser jeg nedover mot Sveits, Frankrike og Østerrike. Så ja, dette blir min faste bolig, sier han engasjert.

SJARMERT: Hva skjer når du forteller hvem du ønsker deg som din «Secret Santa», og kvinnen står rett bak? Reporter ordner møte, selvsagt. For «Farmen»-Erik Rotihaug ble det et veldig hyggelig møte. Reporter: Thea Hope. Video: Julie Easter/Rød Løper Vis mer

«Farmen»-vinneren, som er født og oppvokst på Nordfjordeid på Vestlandet, visste dog lite om hva som ventet da han først satte i gang.

- Det har vært mye fram og tilbake. Når jeg har gjort feil, har jeg plutselig måttet starte på nytt. Så det tok litt lengre tid enn jeg trodde det skulle ta, bedyrer han med et smil, før han fortsetter:

- Jeg har vel jobbet med dette i to måneder nå. Omtrent hver eneste dag.

MYE JOBB: Det har tatt sin tid, men nå begynner det som tidligere var en minibuss å ligne en leilighet. Foto: Privat
MYE JOBB: Det har tatt sin tid, men nå begynner det som tidligere var en minibuss å ligne en leilighet. Foto: Privat Vis mer

Bygger takterrasse

- Så hvordan dukket denne ideen opp?

- Jeg har snakket om det i ganske mange år, for jeg er så rastløs. Jeg har alltid hatt lyst til å reise rundt og oppleve ting.

Rotihaug anslår at hans nye, rullende leilighet blir cirka ti kvadratmeter stor. Minibussen besto opprinnelig av 15 seter, som raskt ble røsket ut.

- Etterpå har jeg isolert, lagt opp strøm og slikt. Det er viktig at man tenker bevegelse, hvordan ting står, hvordan det er plassert og at det holder. Og så har jeg lagt inn en uttrekksbar seng og laget kontor- og kjøkkenplass. Luke til ski. Neste prosjekt er en terrasse på taket, med en projektor, så jeg kan se film i friluft.

BODDE I BILEN: Erik Rotihaug likte seg her, men nå oppgraderer han og flytter inn i en minibuss. Foto: Privat
BODDE I BILEN: Erik Rotihaug likte seg her, men nå oppgraderer han og flytter inn i en minibuss. Foto: Privat Vis mer

- Hva med bad og toalett?

- Ha ha, det blir utedusj, altså å varme opp vann og dusje ute. Det blir for galt om man skal være for fin på det. Den største baksiden med dette er jo det som går på dusjing, toalett etc.

Fri og frank

Deadline for prosjektet var egentlig 1. mai. Det ble raskt endret til 17. mai, før ny deadline ble juni i år.

- Jeg har gitt opp disse deadlinene. Men jeg håper at alt er klart om en liten uke, forklarer han.

MØTTES TIL FINALE: Ingebjørg Monique Haram og Erik Rotihaug sto i finalen av «Farmen» i 2019. Sistenevnte stakk av med en hytte og en bil. Foto: Alex Iversen / TV 2
MØTTES TIL FINALE: Ingebjørg Monique Haram og Erik Rotihaug sto i finalen av «Farmen» i 2019. Sistenevnte stakk av med en hytte og en bil. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

Det staute vestlendingen vet ikke om han hadde klart å få klar bilen om ikke han hadde fått hjelp av bilmekaniker Torbjørn Flo, som er kjæresten til mora hans.

- Det dukker opp så mye! Men Torbjørn har løsninger på det meste. Nå begynner å bli bra, men du vet hvordan det er... Når man er ferdige med noe, så tenker man at det alltid kan bli bedre, forteller «Farmen»-Erik, som først skal reise rundt i Norge, før han tar turen nedover i Europa.

- Jeg er så glad i Norge, og må jo også forsikre meg om at bilen fungerer som den skal først, sier han med et smil.

VINNER: Erik Rotihaug er årets vinner av Farmen. Her forteller han om hvilken kamp det har vært. Reporter: Linn Marthinussen. Foto: Tor Lindseth. Vis mer

Rotihaug er fortsatt singel, og bedyrer at han kommer til å reise helt aleine.

- Det er veldig greit å være singel når man skal reise rundt på denne måten, innrømmer han til Dagbladet.

KJØPTE DENNE: Den tidligere «Farmen»-vinneren kjøpte denne bilen på auksjon. Pris: 80 000 kroner. Foto: Privat
KJØPTE DENNE: Den tidligere «Farmen»-vinneren kjøpte denne bilen på auksjon. Pris: 80 000 kroner. Foto: Privat Vis mer

Erik Rotihaug vant «Farmen» i 2019 etter å ha slått Ingebjørg Monique Haram i finalen. Han anslår at hans nye «bolig» har kostet om lag 120 000 kroner totalt.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer