Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Flytter Miss World-finalen etter kraftige protester

«Miss World er en horekonkurranse».

FLYTTER PÅ SEG: Etter kraftige protester fra konservative muslimer, flyttes årets Miss World-finale til Bali. Her er miss Brasil, miss Hviterussland, miss Polen og miss Tsjekkoslovakia fotografert i forbindelse med pressekonferanser på øya i dag. Foto: AFP / NTB scanpix
FLYTTER PÅ SEG: Etter kraftige protester fra konservative muslimer, flyttes årets Miss World-finale til Bali. Her er miss Brasil, miss Hviterussland, miss Polen og miss Tsjekkoslovakia fotografert i forbindelse med pressekonferanser på øya i dag. Foto: AFP / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet/NTB): Indonesia flytter finalen i Miss World til Bali etter at konservative muslimer har protestert kraftig mot konkurransen, melder NTB.

Indonesia er ifølge BBC verdens mest befolkede, muslimske land. Øya Bali er imidlertid hinduistisk, og sterkt preget av vestlig turisme.

BBC viser en video der hundrevis av indonesere protesterer i Jakartas gater. På de mange plakatene demostrantene bruker, står det blant annet «Miss World er en horekonkurranse» og «Miss World - dra til helvete».

- DRA TIL HELVETE: En anti-Miss World-demonstrasjon fant i går sted i Jakartas gater. Foto: AFP / NTB scanpix
- DRA TIL HELVETE: En anti-Miss World-demonstrasjon fant i går sted i Jakartas gater. Foto: AFP / NTB scanpix Vis mer

I år er det Alexandra Marie Backstrøm (25) fra Nordstrand i Oslo som representerer Norge.

Kinesiske Wenxia Yu (24) vant i fjor, og ble med det Kinas andre vinner av konkurransen.

Norge har aldri før vunnet den internasjonale Miss World-konkurransen. Finalen finner sted 28. september.

FLYTTET FINALEN: Miss World-finalen er nå flyttet til den hinduistiske øya Bali, etter at konservative muslimer har protestert kraftig. Foto: AP / NTB scanpix
FLYTTET FINALEN: Miss World-finalen er nå flyttet til den hinduistiske øya Bali, etter at konservative muslimer har protestert kraftig. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer

Det er ikke første gang konservative muslimske grupper lykkes med å stanse forestillinger de mener er i strid med islam.

I fjor avlyste popstjernen Lady Gaga en konsert etter en rekke protester. Hun ble blant annet ble kalt «djevelen», og demonstranter truet med å tenne på konsertarenaen hvor hun skulle opptre.

PROTESTERTE: Flere hundre protesterte mot Miss World i Jakarta i går. Foto: EPA / NTB scanpix
PROTESTERTE: Flere hundre protesterte mot Miss World i Jakarta i går. Foto: EPA / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media