Flytter tentamen ei uke fram i tid for at elevene skal rekke Bieber-konsert

- Bedre enn tomme stoler i klasserommet.

FLYTTER TENTAMEN: For at ungdomsskoleelevene i Ålesund skal få med seg både norsktentamen og Justin Bieber-konsert i hovedstaden, har skoleledelsen i byen bestemt seg for å flytte norsktentamen ei uke fram i tid. Foto: AFP / NTB scanpix
FLYTTER TENTAMEN: For at ungdomsskoleelevene i Ålesund skal få med seg både norsktentamen og Justin Bieber-konsert i hovedstaden, har skoleledelsen i byen bestemt seg for å flytte norsktentamen ei uke fram i tid. Foto: AFP / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Som kjent er det bare to uker til tenåringsidolet Justin Bieber (19) kommer til Oslo for å spille tre utsolgte konserter.

Den kanadiske superstjernas konserter i Telenor Arena 16., 17. og 18. april klaffer imidlertid dårlig for flere ungdomsskoleelever, som har tentamen på den tida.

Derfor har samtlige fem ungdomsskoler i Ålesund bestemt seg for å flytte norsktentamen ei uke fram i tid, skriver Sunnmørsposten i dag.

- Reint prinsipielt burde vi kanskje ikke ha gjort det. Det er mange gode nok grunner til å gjennomføre obligatorisk skole. Men vi anså at vi ville få problemer om vi forsøkte å ta opp kampen, sier rektor ved Blindheim ungdomsskole og leder for skoleledergruppa, Roar Aasen, til avisa.

- Vi prøvde ikke å få Justin Bieber til å flytte konserten, for å si det slik, legger han til.

Ifølge TV2.no blir 500 Ålesund-elever berørt av tentamenflyttinga. Blindheim-rektoren kan ikke huske at en tentamen har blitt flyttet tidligere - uansett årsak.

Peer Osmundsvaag i arrangørselskapet Atomic klarer ikke lenger å bli overrasket over ringvirkningene rundt den 19 år gamle artistens Norge-besøk.

- Det er ingenting som overrasker meg når det gjelder Bieber nå. Nå må vi nok snart skrive en bok om alt dette, ler Osmundsvaag.

- Vi stoler på skolevesenet, og regner med at de vet hva de driver med. Det er jo fint at de tar hensyn til de aktivitetene elevene har etter skoletid. At de flytter tentamen, må jo være bedre enn tomme stoler i klasserommet, legger han til.

Også for Rogaland-elever faller Bieber-besøket på en skolemessig dårlig dato. Flere elever ved Lurahammeren ungdomsskole går glipp av en muntlig prøveeksamen, melder TV Vest.

OSLO-KAOS: Da Justin Bieber besøkte hovedstaden i fjor, satte han byen på hodet. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
OSLO-KAOS: Da Justin Bieber besøkte hovedstaden i fjor, satte han byen på hodet. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer