Avril Lavigne:

- Flyttet inn i turnébussen

«Sk8er Boi»-stjerna mimrer tilbake til starten av karrieren.

POPSTJERNE: Avril Lavigne opplevde å bli verdenskjent som tenåring. Her avbildet på MTV Video Music Awards i 2002. Foto: Matt Baron/ BEI/ REX/ NTB
POPSTJERNE: Avril Lavigne opplevde å bli verdenskjent som tenåring. Her avbildet på MTV Video Music Awards i 2002. Foto: Matt Baron/ BEI/ REX/ NTB Vis mer
Publisert

De fleste husker Avril Lavigne (37) som punk-jenta med rosa hår og tjukk eyeliner. Hun står bak flere av 2000-tallets store hits, deriblant «Girlfriend» og «Sk8er Boi».

I år er det hele 20 år siden debutalbumet «Let Go!» kom ut, og i den anledning har Lavigne gjort et stort intervju med The Guardian hvor hun blant annet åpner seg om starten av karrieren.

LATTERMILD: Jennifer Aniston var spøkefull da hun fortalte om tiden etter «Friends»-avslutningen og bruddet med Brad Pitt. Video: Youtube/Ellentube Vis mer

- Kan ikke tro det

Da popidolet først slo igjennom var hun ikke mer enn 17 år gammel. Dermed dro hun rett fra pikerommet hjemme hos mor og far og ut på turné.

- Jeg flyttet ut av foreldrene mine sitt hus og direkte inn i en turnébuss, uten å ha noen regler. Jeg tenkte bare «nå kan jeg drikke øl og spise pizza hver dag», og jeg kunne bare henge med bandet mitt og reise verden rundt. Det var sprøtt, men det var ganske spesielt samtidig, forteller hun i intervjuet.

Temaene i Lavignes sanger var sterkt påvirket av hennes eget liv, som på den tida for det meste innebar å bruke «fete skatesko» og se på kjekke skatere, ifølge henne selv.

ROCKA DUO: Avril Lavigne og Kelly Osbourne på MTV Video Music Awards i 2003. Foto: Albert Ferreira/ Reuters/ NTB
ROCKA DUO: Avril Lavigne og Kelly Osbourne på MTV Video Music Awards i 2003. Foto: Albert Ferreira/ Reuters/ NTB Vis mer

- Jeg skrev dette albumet rett etter videregående, og nå kan jeg høre disse tekstene av meg som snakker om den lille byen min og besettelsen av skategutter. I for eksempel «My World» (et annet album, journ.anm.) synger jeg bokstavelig talt om det faktum at jeg fikk sparken av en «fried chicken»-dust jeg jobbet for i en «fried chicken»-kjede. Det er morsomt. Jeg ser tilbake på de tekstene og jeg kan ikke tro at jeg sang om det i en låt.

NERVEPIRRENDE: Akrobatikkgruppen «Trio Vertex» setter ut dommerne i «Britain´s Got Talent». Video: Steffen Pettersen/ITV Vis mer

Blir film

Selv den dag i dag opplever hun å møte yngre generasjoner med artister som oppdager sangene hennes - noe hun beskriver som surrealistisk.

Flere av musikerne hun jobber med nå er også mangeårige fans. Samtidig benytter hun muligheten til å hylle andre unge, kvinnelige artister som hun kjenner seg selv igjen i.

- At yngre generasjoner oppdager tingene mine og at Billie, Olivia og Willow (Eilish, Rodrigo og Smith, journ.anm.) går ut i verden og gjør sin egen greie, slik som jeg gjorde for 20 år siden, er superinspirerende.

I 2022: Avril Lavigne og Mod Sun på Grammy Awards i starten av april, rett før det ble kjent at paret hadde forlovet seg. Foto: Jim Ruymen/ UPI/ Shutterstock/ NTB
I 2022: Avril Lavigne og Mod Sun på Grammy Awards i starten av april, rett før det ble kjent at paret hadde forlovet seg. Foto: Jim Ruymen/ UPI/ Shutterstock/ NTB Vis mer

Lavigne har flere spennende ting på agendaen framover, deriblant skal hitlåten «Sk8er Boi»- filmatiseres. Når den kommer ut er foreløpig ikke kjent.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer