Hertuginne Meghan og prins Harry:

Fødselen er i gang

Det skriver Sky News.

Fødselen til hertuginne Meghan (37) er i gang. Det skriver Sky News.

De siterte først anonyme kilder, som hevdet at hertuginnen, som har termin i disse dager, nå holder på å føde. Den skal ha vært i gang siden i dag tidlig, forteller Sky-journalist Rhiannon Mills. Buckingham Palace bekreftet få minutter seinere at fødselen var i gang.

- Tidlig i morges begynte hertuginnens fødsel. Hertugen av Sussex var ved hennes side. En kunngjøring kommer snart, heter det i uttalelsen.

I Windsor har fans allerede tatt til gatene med flagg. Det er ikke kjent hvorvidt fødselen vil skje på et sykehus eller i parets nye hjem, Frogmore Cottage.

ELEKTRISK BIL: Etter lunsjen kjørte prins Harry seg selv og bruden til bryllupsfesten i en Jaguar E-Type Concept Zero. Video: Kensington Palace via CNN Vis mer Vis mer

Hemmelighold

Meghan og prins Harry (34) kunngjorde svangerskapet i oktober, men har holdt kortene tett til brystet siden da. De har ikke gått ut med offisiell termindato, kjønn eller navn. Det eneste beviset har i grunn vært hertuginnens voksende mage. De siste ukene har hun holdt seg unna offentligheten, for å gjøre seg klar til fødselen.

Barnet blir nummer sju i tronfølge når det blir født, og får trolig tittelen Lord eller Lady Mountbatten-Windsor. Dersom barnet skal få tiltaleformen «Hennes/Hans Kongelige Høyhet» eller bli prins eller prinsesse, må dronning Elizabeth godkjenne dette.

BLIR FORELDRE: Hertuginne Meghan og prins Harry blir snart foreldre for første gang. Foto: NTB scanpix
BLIR FORELDRE: Hertuginne Meghan og prins Harry blir snart foreldre for første gang. Foto: NTB scanpix Vis mer

Ekstremt få detaljer rundt fødselen er kjent. Ifølge en pressemelding fra Kensington Palace, som ble sendt ut i midten av april, vil hertugparet holde fødselen hemmelig så lenge de ønsker, helt de til de føler seg klare for å dele nyheten med resten av verden.

I pressemeldingen kom det fram at Meghan og Harry er svært takknemlige for all støtte og lykkeønskninger de har mottatt fra mennesker over hele Storbritannia og rundt om i verden, mens de forbereder seg på å bli foreldre.

- Deres kongelige høyheter har tatt en personlig beslutning om å holde planene rundt babyens ankomst privat, het det pressemeldingen.

- Hertugen og hertuginnen ser fram til å dele den spennende nyheten med alle så fort de har fått mulighet til å feire privat som ny familie.

- Nøye planlagt

Svangerskapet ble kjent bare noen måneder etter at den amerikanske skuespilleren Meghan Markle ga sitt «ja» til prins Harry i St. Georges kapell på Windsor slott utenfor London 19. mai i fjor.

Med dette fikk Meghan også tittelen som hertuginnen av Sussex.

VEKKER OPPSIKT: Prins Harry (34) fikk seg en god overraskelse i en iglo under sitt besøk til Bardufoss forrige uke. Video: NTB Scanpix Vis mer

Meghan og Harry var i Australia, i forbindelse med sin første offisielle reise utenfor Europa som ektepar, da hoffet slapp nyheten om graviditeten.

Like før reisen deltok de to i bryllupet til prins Harrys kusine, prinsesse Eugenie (28), som giftet seg med Jack Brooksbank (32) 12. oktober. Og nettopp dette skal ha innvirket på timingen av babynyheten.

- Meghan og Harry holdt graviditeten hemmelig fordi de ikke ville ødelegge prinsesse Eugenies store dag. Hadde babynyheten blitt sluppet før helgens kongelige bryllup i England, hadde den stjålet både overskrifter og fokus fra brudeparet, forklarte Se og Hørs kongehusekspert Anders Johan Stavseng den gang.