- Føler at det er mitt kall

OnklP åpner opp om papparollen.

FOKUS PÅ MUSIKK OG FAMILIE: Pål Tøien, kjent under artistnavnet OnklP i Sofienbergparken. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
FOKUS PÅ MUSIKK OG FAMILIE: Pål Tøien, kjent under artistnavnet OnklP i Sofienbergparken. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Rapperen Pål Tøien, bedre kjent som OnklP, har i en årrekke vært blant landets mest populære. Allerede som unggutt markerte han seg i rapkollektivet Dirty Oppland, som etter hvert resulterte i den kjente rapduoen Jaa9 & OnklP.

De siste åra har han toppet listene med OnklP & De Fjerne Slektningene, som blant annet markerte seg godt med «Styggen på ryggen» for noen år siden. Den fikk gjengen Spellemannpris for i 2014, i kategorien «Årets låt».

I tillegg kan det sies at rapperen brått nådde ut til langt flere da han var med i «Hver gang vi møtes». Siden den gang har 35-åringen gitt ut flere singler, både solo og med bandet.

Han har også rukket å bli far, en side av seg selv han sjelden prater om. I 2017 kunne han nemlig dele med fansen at han og kjæresten, Helene Holst, hadde blitt foreldre til ei lita jente.

DEN PERSONLIGE TEKSTEN: OnklP, Pål Tøien, var i 2014 ute med nytt album med De Fjerne Slektningene. Men det var ett vers OnklP prøvde å få fjernet fra teksten. Video: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet Vis mer

Trives i rollen

«Torsdag 5. oktober kom nydelige Amanda til verden. Nesten 4 kg og 51 cm. Alt står bra til med Helene & baby:) Tusen takk til alle som har hjulpet til i denne perioden, og til pressen som har respektert vårt ønske om privatliv. Jeg bare henger ut med dattera mi jeg, Peace», skrev rapperen på Facebook da.

Siden den gang har han vært svært ordknapp om tilværelsen som pappa, og han har heller ikke delt noen bilder av datteras ansikt. Faktisk har han ikke delt noen bilder av henne i det hele tatt, før han i pinsen la ut et hyggelig bilde sammen med henne i sola.

Se dette innlegget på Instagram

God Pinse!! #homesweethome <3

Et innlegg delt av Dolph Wesengreen (@onklp)

På bildet ligger Tøien i en hengekøye, mens dattera sitter på fanget. Ansiktet hennes er snudd vekk fra kameraet. Ifølge rapperen er det helt bevisst.

- Jeg gidder ikke putte bilde av fjeset til dattera mi på nett. Når hun blir gammel nok får hun bestemme om hun vil ha en egen Instagram-konto. Inntil videre blir det bare den krøllete hockeysveisen dere får se, flirer han.

Dagbladet møtte artisten på Universals årlige sommerfest, der han har vært fast inventar i flere år. Med et lite barn i hus, er det klart at det blir mindre tid til fest enn før, men han tok seg god tid til å mingle med kjente på løperen forrige uke.

Likevel legger han ikke skjul på at han liker tilværelsen som pappa, og sier at han forsøker å leve et nokså normalt liv som forelder om dagen.

PÅ FEST: OnklP kom på Universals årlige hagefest med et kamera for hånden. Her poserer han med artist og produsent Andreas «Tix» Haukeland, og en liten hund. Foto: Andreas Fadum
PÅ FEST: OnklP kom på Universals årlige hagefest med et kamera for hånden. Her poserer han med artist og produsent Andreas «Tix» Haukeland, og en liten hund. Foto: Andreas Fadum Vis mer

- Den siste tida har jeg klippet gress og pusset opp en statue som står i hagen. Ellers går all tid til musikk og hun lille. Jeg føler at det å være forelder er mitt kall. Jeg trives veldig godt med det, sier den lystige artisten.

Nye prosjekter

Som han nevner, er heller ikke musikken lagt på hylla helt ennå. Nylig ga rapperen ut en låt med Morgan Sulele, som de har valgt å kalle «Helt Ærlig». Til høsten blir Sulele å se i «Hver gang vi møtes», samme program som Tøien var med i for noen år siden.

- Han får ha lykke til med det. Han slipper i hvert fall å henge med Bjarne Brøndbo hver dag, fleiper rapperen, og legger til at DDE-vokalisten er en «ålreit kar».

Av andre prosjekter, kan han nevne at han har en ambisjon om å starte Youtube-kanal. På festen hadde han nemlig med seg et lite kamera.

- Jeg skal vel lage videoer om tv-spill, øl og joggesko, eller noe. Jeg vet da faen. Gøy blir det, sier han, og tusler av sted.

Sang om angsten

Artisten har, som artikkelen overfor beviser, hatt en allsidig karriere. Selv om han velger å holde familielivet privat, er det andre aspekter han har vært mer enn åpen om opp gjennom åra. Blant annet har han tidligere snakket om sine psykiske problemer.

I «Styggen på ryggen» fra 2014 rappet han om angsten sin og det han kalte sine «indre demoner». Låta fikk svært gode kritikker, og han har tidligere fortalt at skrivingen fungerte som terapi i hans mørke stunder.

- Gjennom å rappe kan jeg åpne opp for ting jeg har holdt inne. «Hvorfor visste jeg ikke dette?» var mammas reaksjon da hun første gang hørte «Styggen på ryggen». Men selv om jeg lager noe som er åpent og ærlig, er det fortsatt en rapsang. En sang om en nedtur som har blitt til en opptur, uttalte han til Dagbladet i 2014.

OnklP har tidligere understreket at han ikke er noen talsmann for angst og depresjoner, men påpeker at han synes det er fint å ha kunnet bidra med noe til samfunnsdebatten.