Chrissy Teigen i valgkampbråk:

- Føler at jeg absorberer dritt døgnet rundt

Den norskættede modellen støtter Hillary Clinton i valgkampen.

ENGASJERT: 4. oktober stod Chrissy Teigen på talerstolen under et valgkamp-arrangement i Las Vegas, til støtte for demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton og Catherine Cortez Masto, som er kandidat til senatet. Samme kveld delte hun sine kritiske meninger om republikanerne under en valgkamp-debatt, og stengte Twitter-kontoen sin like etterpå. Foto: Ethan Miller/Getty Images/AFP/NTB Scanpix
ENGASJERT: 4. oktober stod Chrissy Teigen på talerstolen under et valgkamp-arrangement i Las Vegas, til støtte for demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton og Catherine Cortez Masto, som er kandidat til senatet. Samme kveld delte hun sine kritiske meninger om republikanerne under en valgkamp-debatt, og stengte Twitter-kontoen sin like etterpå. Foto: Ethan Miller/Getty Images/AFP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er ikke bare mellom president- og visepresidentkandidatene det kan gå en kule varmt under den amerikanske valgkampen.

Den norskættede modellen og TV-profilen Chrissy Teigen (30) fulgte debatten mellom visepresidentkandidatene Mike Pence og Tim Kaine tirsdag, og delte meningene sine på Twitter underveis.

I etterkant har Teigen valgt å gjøre Twitter-kontoen sin privat, slik at ikke «hele internett» lenger kan se, dele og linke til Twitter-meldingene hennes.

Grunnen skal være mengden med negative reaksjoner Teigen fikk etter å ha uttalt seg kritisk om republikanernes visepresidentkandidat under debatten, skriver Huffington Post.

TWITRET OM DEBATTEN: Det var tirsdagens debatt mellom demokratenes visepresidentkandidat Tim Kaine (t.v.) og republikanernes visepresidentkandidat Mike Pence som Chrissy Teigen twitret om. Foto: Mark Wilson/Getty Images/AFP/NTB Scanpix
TWITRET OM DEBATTEN: Det var tirsdagens debatt mellom demokratenes visepresidentkandidat Tim Kaine (t.v.) og republikanernes visepresidentkandidat Mike Pence som Chrissy Teigen twitret om. Foto: Mark Wilson/Getty Images/AFP/NTB Scanpix Vis mer

Gjorde narr av Trump

Ifølge BuzzFeed, som har gjengitt noen av Teigens tweets under valgkampdebatten, rettet hun også et spark mot republikanernes presidentkandidat Donald Trump (70).

«Tenk deg å måtte forsvare Donalds uttalelser til punkt og prikke. Ingen enkel oppgave», skriver modellen i en av Twitter-meldingene sine.

Som kjent har Trump skapt et utall overskrifer de siste månedene, som følge av sine mange kontroversielle uttalelser. Presidentkandidaten har også gått så langt at andre republikanere har skygget banen.

Chrissy Teigen og musikerektemannen John Legend (37) er uttalte tilhengere av demokratenes presidentkandidat Hillary Clinton (68), og de har engasjert seg aktivt i demokratenes valgkamp.

Tirsdag denne uken stod Teigen dessuten på talerstolen under et valgkampmøte i Las Vegas, før hun altså fulgte valgkamp-debatten i Virginia på TV. E!Online påpeker at Teigen stengte kontoen sin i etterkant.

HEIER PÅ HILLARY: Kjendisparet Chrissy Teigen og John Legend støtter demokratenes presidentkandidat i det amerikanske presidentvalget som avholdes i november. Foto: Xavier Collin/Image Press/Splash News/ NTB Scanpix
HEIER PÅ HILLARY: Kjendisparet Chrissy Teigen og John Legend støtter demokratenes presidentkandidat i det amerikanske presidentvalget som avholdes i november. Foto: Xavier Collin/Image Press/Splash News/ NTB Scanpix Vis mer

- Et mirakel at jeg fortsatt er her

Etter at det ble kjent at Chrissy Teigen har stengt Twitter-kontoen sin, forklarte hun avgjørelsen overfor sine godkjente følgere - omlag 2,9 millioner.

«Ja. Jeg er ikke sterk nok lenger», svarte hun en følger som spurte om hun hadde gjort kontoen sin privat.

Videre understreket den frittalende 30-åringen at det ikke nødvendigvis er netthatere og nettroll som har tvunget frem avgjørelsen hennes.

«Det er ikke hatere eller troll eller slemme folk generelt. Jeg føler bare at jeg absorberer dritt 24/7. Kroppen og sinnet mitt takler det ikke lenger», skriver hun i en tweet gjengitt av både Huffington Post og BuzzFeed.

Det er likevel nærliggende å tro at reaksjonene hun fikk etter valgkamp-meldingene var dråpen som fikk begeret til å flyte over for Teigen.

Knappe to døgn før hun stengte Twitter-kontoen sin for allmennheten, publiserte hun flere tweets om netthatet hun utsettes for. Da hintet Teigen om hvor krevende hun synes det er å være aktiv på Twitter:

«Det er et mirakel at jeg fortsatt er her inne», skrev hun mandag, ifølge BuzzFeed.

SPØKTE MED TRUMP: Chrissy Teigen er langt ifra den første som har slått en vits på Donald Trumps bekostning. Her tar Trump og Hillary Clinton hverandre i hånda etter sin første debatt i september. Foto: REUTERS/Brian Snyder/ NTB Scanpix
SPØKTE MED TRUMP: Chrissy Teigen er langt ifra den første som har slått en vits på Donald Trumps bekostning. Her tar Trump og Hillary Clinton hverandre i hånda etter sin første debatt i september. Foto: REUTERS/Brian Snyder/ NTB Scanpix Vis mer

Mottok dødstrusler

Dette er ikke første gang Chrissy Teigen har mottatt sterke reaksjoner på Twitter.

I 2014 mottok stjerna dødstrusler etter å ha publisert en kontroversiell melding på Twitter-kontoen sin:

«Skyting i Canada, eller som vi kaller det i Amerika, onsdag. Dette er ikke en spøk. Det er fakta (sic)», skrev Teigen ifølge Daily Mail.

30-åringen tok utgangspunkt i et skytedrama i Ottawa, Canada, hvor to personer mistet livet. Flere mente Teigen trivialiserte hendelsen, og gikk dermed til angrep mot henne på Twitter.

- Jeg klarer ikke å se klart gjennom det havet av hat og sinne som nå er på Twitter-profilen min. Seriøst, jeg klarer ikke å sile gjennom alt, uttalte Teigen den gang.

Teigen måtte deretter gå ut og forklare at utsagnet ikke var ment å bagatellisere situasjonen i Canada, men at det heller var kritikk mot Amerikas omfattende våpenindustri.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer