«Love Actually»-regissør Richard Curtis:

- Føler meg dum

Mener den elskede julefilmen er utdatert.

GOD JUL: For mange ringes jula inn når «Love Actually» ruller over skjermen. Nå snakker regissøren ut om hva han selv mener om filmen. Foto: Scott Myers/REX/NTB
GOD JUL: For mange ringes jula inn når «Love Actually» ruller over skjermen. Nå snakker regissøren ut om hva han selv mener om filmen. Foto: Scott Myers/REX/NTB Vis mer
Publisert

Nå er jula rett rundt hjørnet og mange har kanskje allerede rukket å se en julefilm eller to. Den romantiske komedien «Love Actually» er fortsatt en storfavoritt hos flere, til tross for at filmen nå er blitt 20 år.

I år har filmens regissør og flere av skuespillerne blitt gjenforent i en jubileumsspesial med navnet «The Laughter & Secrets of Love Actually: 20 Years Later», hvor de blant annet deler sine egne tanker rundt filmen.

Selv om «Love Actually» er elsket av folk verden rundt, er den også blitt kritisert i ettertid for noen av de romantiske forholdene filmen viser.

Blant annet ser vi en statsminister som forelsker seg i assistenten sin, og en gift mann som forelsker seg i sin svært mye yngre kollega.

Andrew Selepak, medieprofessor på Universitetet i Florida, har blant annet fortalt til Vox at filmen romantiserer maktmisbruk.

DANSER JULA INN: Hugh Grant som dansende statsminister i «Love Actually». Reporter: Marte Nyløkken Helseth Vis mer

I jubileumsspesialen kommer det fram at regissør Richard Curtis (66) er enig i at noen aspekter ved filmen er utdaterte. Hovedrollene i «Love Actually» er blant annet hovedsakelig hvite og heterofile.

- Mangelen på mangfold gjør at jeg føler meg ukomfortabel og dum, sier han til programleder Diane Sawyer (67).

- Det er ting man vil forandre, men gudskjelov så endres samfunnet vårt. Så filmen min vil nok noen ganger føles utdatert.

Skuespillerne Emma Thompson (63) og Hugh Grant (62), som spiller nevnte statsminister, er også å se i spesialen.

Der forteller Thompson om reaksjonen Grant fikk etter å ha sett filmen for første gang.

Grant skal nemlig ha snudd seg til henne og sagt:

- Er ikke det den mest psykotiske tingen vi har vært i sammen noensinne?

Skuespillerne hadde tidligere jobbet sammen i filmer som «Sense and Sensibility», «The Remains of the Day» og «Impromptu».

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer