We are fit:

- Føler meg lurt

En rekke norske influensere krever nå penger av populært treningsmerke.

KREVER PENGER: En rekke influensere, blant andre Linnea Løtvedt, Anna Rasmussen og Martine Lunde, har ikke fått lønnen de har krav på fra treningsmerket We are fit. Foto: Andreas Fadum/ Tor Lindseth/ Morten Eik/ Se og Hør
KREVER PENGER: En rekke influensere, blant andre Linnea Løtvedt, Anna Rasmussen og Martine Lunde, har ikke fått lønnen de har krav på fra treningsmerket We are fit. Foto: Andreas Fadum/ Tor Lindseth/ Morten Eik/ Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

På Instagram florerer det av annonser og reklameinnlegg for det meste mellom himmel og jord. Store og små influensere reklamerer som regel oftest for klær, og det er ikke sjelden det popper opp en annonse for treningsklær i feeden.

Spesielt treningsmerket We are fit har vært godt synlig på Instagram de siste åra, spesielt takket være influensere. Tidligere denne måneden ble imidlertid selskapet bak, Bodyshapes AS, slått konkurs av Skatteetaten.

Så langt skal det ha kommet inn et krav på til sammen 13,5 millioner kroner.

Nå har det kommet reaksjoner fra enkelte influensere som har samarbeidet med treningsmerket. Det var Bergens Tidende som først omtalte saken.

RYSTET: Den amerikanske realityprofilen Masika Kalysha hevdet at hun ble kidnappet og banket opp. Så kom sannheten frem. Video: Rød Løper Vis mer

- Sjokkerende

Etter at selskapet ble slått konkurs har det blitt kjent at de skal skylde flere titalls tusen til norske influensere, ifølge BT. Blant disse er Anna Rasmussen, som tidligere var en av Norges største bloggere.

- De skylder over 70 000 for reklame som er laget og postet, og har booket kampanjer over 100 000 utover det, som ikke har blitt noe av på grunn av konkursen, hevder hun overfor Dagbladet.

Hun påpeker at de 100 000 kronene bare er avtalte kampanjer, som ikke er blitt utført på grunn av manglende betaling.

Daglig leder i firmaet, Yvonne Haveland Evensen, har selv tatt ut millionlønn. Det viser regnskapstallene for Bodyshapes AS. Det reagerer Rasmussen kraftig på.

- Jeg synes det er sjokkerende at daglig leder i firmaet har tatt ut millioner i lønn til seg selv, og tappet selskapet for penger, samtidig som de booker inn masse kampanjer hos flere influensere som ikke blir betalt og kunder som også tydelig ikke mottar produkter de har betalt for. Dette er for dårlig, mener hun.

KRITISK: Etter at Sophie Elise lastet opp to bilder på Instagram foran Slottsplassen, har flere kritisert influenseren. Nå svarer hun for seg. Video: Rød Løper Vis mer

Dagbladet har foreløpig ikke klart å komme i kontakt med Evensen, daglig leder i selskapet. Overfor BT forteller hun at selskapet har hatt flere utfordringer under og etter pandemien.

- Dessverre så gikk selskapet konkurs. Det er sterkt beklagelig at leverandører og samarbeidspartnere taper penger som et resultat av det, skriver Evensen.

Skylder millioner

Ifølge en kjennelse fra Hordaland tingrett ble selskapet slått konkurs blant annet fordi de ikke har betalt merverdiavgift, arbeidsgiveravgift og moms. De skylder også over fem millioner kroner til Skatteetaten, ifølge BT.

- Jeg har aldri opplevd noe liknende, og jeg har erfaring gjennom over ti år. Jeg har bare opplevd at andre bedrifter viser respekt for jobben som er lagt ned, og betalt for seg, sier Rasmussen videre til Dagbladet, og legger til:

- Jeg synes selvsagt at det er kjipt.

FÅR KRITIKK: Den danske influenseren Fie Laursen la ut en oppsiktsvekkende video. Video: Foreign Fie / YouTube Vis mer

Flere er rammet

Dagbladet har vært i kontakt med en rekke av Norges største influensere. Flere har tidligere hatt samarbeid med We are fit, men avkrefter at selskapet nå skylder dem penger.

Caroline Kvamme, daglig leder i influenserbyrået Ad sales, bekrefter imidlertid overfor Dagbladet at noen av influenserne hun har i stallen er berørt av We are fit-konkursen.

«Ja, det gjelder noen av våre influensere - blant andre Linnea Løtvedt og Martine Lunde», skriver hun i en tekstmelding.

- Føler meg lurt

Overfor Dagbladet uttaler Løtvedt at We are fit skylder flere influensere mye penger, inkludert henne selv. Hun ønsker ikke å oppgi hvor mye penger det er snakk om, men:

- Det er snakk om flere måneder uten å ha fått betalt avtalt pris. Det som er det kjipeste med denne situasjonen er at vi influensere har brukt mye tid på å reklamere og har vært trofaste til We are fit, da jeg var veldig fornøyd med varene jeg mottok. Jeg føler meg rett og slett lurt, sier hun.

Også Martine Lunde bekrefter at det gjelder henne - uten å ville gå inn på sum.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer