Dronning Sonja:

Føler seg isolert

Dronning Sonja snakker ut om coronatiden.

ISOLERT: Dronning Sonja forteller under åpningen av en kunstutstilling med Magne Furuholmen at det har vært trist å ikke kunne møte folk under coronapandemien. Video / Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dronning Sonja (83) sier det har vært trist å ikke kunne møte folk under coronapandemien. Men understreker at hun ikke har mye å klage over.

- Det er jo litt trist for oss som egentlig skal møte mennesker. Møter har jo vært vanskelig, og det er det jo fremdeles. Det er en utfordring, sier dronning Sonja til NTB.

Kongeparet havnet selv i karantene da samfunnet stengte ned 12. mars, etter at de hadde vært på reise i Jordan. Alle offisielle planer ble avlyst, og de siste månedene har de stort sett holdt seg hjemme.

Dronninga sier at hun tror kongefamilien har opplevd situasjonen «som de fleste andre».

- Man føler seg jo isolert. Man samarbeider via Skype, og man ser jo ikke mennesker, sier hun.

Samtidig er hun glad for å ha familien rundt seg. I sommer har kongehuset delt bilder fra ferieturer i Norge, blant annet på tur med kongeskipet i Lofoten.

- Vi har hatt det veldig bra. Vi kan ikke klage, vi. Det er verre for mennesker som er alene, tror jeg, som bor alene. Det tror jeg er en prøvelse, sier hun.

Trakk seg tilbake

I påsken sendte kongeparet ut en hilsen til folket fra Kongsseteren i Oslo. På det tidspunktet var smittetallene fortsatt høye og situasjonen svært uoversiktlig. For mange var tiden tung.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer