Sandra Lyng:

- Føles ikke riktig

Artisten åpner om «Idol»-tida.

TAKKNEMLIG: Sandra Lyng var usikker før sangkonkurransen. Foto: Tore Skaar / Se og Hør
TAKKNEMLIG: Sandra Lyng var usikker før sangkonkurransen. Foto: Tore Skaar / Se og Hør Vis mer
Publisert

35 år gamle Sandra Lyng ble et kjent fjes for det norske folk da hun deltok i sangkonkurransen «Idol» for hele 18 år siden. Da var hun 16 år, og sang seg helt til en fjerdeplass i programmet.

Det er ikke lenge siden Lyng uttalte seg om at hun var under et stort press i tida hun deltok i konkurransen. Nå åpner hun imidlertid også om at hun er takknemlig for hva programmet gjorde for henne.

Lavt selvbilde

I podkasten «Råning med Tone» mimrer artisten og podkastvert Tone Damli (34) tilbake til «Idol»-perioden.

Damli har selv deltatt i sangkonkurransen, riktignok ett år seinere, og kan informere at hun var en ivrig tilskuer da Lyngs sesong rullet over skjermen.

STJERNEFINALE: Finalistene Sandra Lyng og Knut Marius Djupvik forteller hvor mye akkurat de ønsker å vinne årets utgave av «Stjernekamp». Video: Christian Roth Christensen Reporter: Emma Eriksson Vis mer

Lyng sier at hun hadde et lavt selvbilde i skolealder. Blant annet hadde hun tenkt at hun aldri kom til å stå på en stor scene.

Det å stå på en stor scene ble imidlertid realitet under «Idol»-deltakelsen, og den unge sangfuglen ble superstjerne over natta. Lyng kan fortelle at det føltes veldig stort å få være med.

- Jeg var jo en av de som kjøpte «Idol»-magasinet som fantes i butikken da. Det var plakater av deg, jeg ville være deg, alle ville være deg, sier Damli til Lyng.

Ved å delta i TV-program kan det fort føles som at man blir allemannseie over natta, men Lyng understreker at hun bare var veldig takknemlig - og det er hun fortsatt.

FRIDDE PÅ BURSDAGEN: Sandra Lyng og Lasse Joachim Langerud har vært sammen siden 2015. 18. april, da Sandra fylte 31 år, gikk Lasse ned på kne. Video: YouTube/ SandraLyngMusic Vis mer

- «Babe-stempel»

Selv om begge er enige om at deltakelsen var en stor opplevelse, er det ikke bare bare for en 16-åring å være med i et av Norges mest populære TV-program.

- Det var en annerledes bransje da. Dame-popartister ble sett på på en annen måte, og plutselig skulle vi bli voksne og putta på sånn «babe-stempel» når du egentlig bare er barn, reflekterer Lyng.

Er det en ting hun skulle gjort annerledes ved deltakelsen, er det nettopp å sette tydeligere grenser.

- Hadde jeg visst det jeg vet nå ville jeg satt mer grenser, og sagt «det her føles ikke riktig for meg». Men jeg var bare sånn «ok, de er voksne de vet sikkert best, da», og jeg hadde bare lyst til å synge, forteller hun.

Dagbladet har vært i kontakt med Sandra Lyng, som ikke ønsker å kommentere saken ytterligere.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer