Sophie Elise Isachsen:

- Føles som han spytter meg i ansiktet

To vidt forskjellige verdener møtes når Sophie Elise Isachsen blir konfrontert av en av Norges mest utskjelte abortmotstander.

ABORTDEBATT: Sophie Elise setter seg ned for å prate om aborten hun gikk gjennom som 14-åring med Ludvig Nessa som er sterkt imot å ta abort. Video: TV2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Sophie Elise tester Norge» er en serie laget i forbindelse med TV 2s valgdekning, der kanalen har hentet inn toppblogger Sophie Elise Isachsen (24) for å opplyse ungdom om samfunnet vi lever i.

Allerede i første episode går bloggeren i dybden på et svært kontroversielt og omdiskutert tema, når abortsaken blir undersøkt. Her havner hun blant annet i en betent samtale med den utskjelte abortmotstanderen Ludvig Nessa.

Isachsen har i mange år vært åpen om at hun selv gjennomførte en abort som tenåring - et valg hun alltid har forsvart. Møtet med Ludvig Nessa, som på 1980- og 1990-tallet markerte seg som kontroversiell og nærmest militant abortmotstander, bød dermed på interessante samtaler.

- Verre enn voldtekt

Nessa trekker blant annet paralleller til 22. juli og holocaust når abortspørsmålet kommer opp, og går så langt som å mene at abort er verre enn voldtekt.

Han reagerer samtidig sterkt på Isachsens abortvalg.

- Nazistene ville heller ikke innrømme at de drepte mennesker, da de tok livet av jøder, men kalte det for alt mulig annet. Jeg føler på en måte at du gjør det samme. Til tross for at det helt tydelig er et lite barn, så må du bortforklare det du har gjort, for at du ikke skal komme i krig med deg selv, sier den kontroversielle presten i programmet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer