Anklages for retusjeringsblemme:

Følgere raser

Tammy Hembrow er i hardt vær. - Dette er bare så trist, skriver en følger.

RASER: Følgerne til den australske influenseren Tammy Hembrow raser etter hennes angivelige bilderetusjering. Foto: Instagram
RASER: Følgerne til den australske influenseren Tammy Hembrow raser etter hennes angivelige bilderetusjering. Foto: Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I løpet av de siste åra har Tammy Hembrow (28) blitt en av Australias mest suksessrike influensere.

28-åringen har nesten 16 millioner følgere på Instagram, hvor hun titt og ofte oppdaterer fansen med innhold som innebærer trening, skjønnhet, mote og ikke minst livet som småbarnsmor.

Populariteten hennes skjøt i været da hun bestemte seg for å dokumentere livet sitt både før og etter hun ble mor. Flere skal ha blitt spesielt imponert over hvor raskt hun kom tilbake i form etter at hun hadde født barna Wolf (6) og Saskia (5).

KRITIKK: Tammy Hembrow får kritikk etter denne Tiktok-videoen som har gått viralt. Video: @tammyhembrow Vis mer

I juni fikk hun sitt tredje barn, datteren Posie, som hun deler med eksforloveden Matt Poole.

Virkeligheten er imidlertid ikke alltid slik den ser ut på sosiale medier. Hembrow har opptil flere ganger blitt anklaget av følgerne sine for å ha retusjert kroppen sin til det ugjenkjennelige.

- Slutt med redigeringen!

Forrige uke la influenseren ut en bildeserie på Instagram, hvor hun promoterte for sin nye treningskolleksjon under merket Saski. Bildene har likevel ikke blitt godt tatt imot av følgerne.

Nå anklages 28-åringen i sosiale medier nok en gang for å ha photoshoppet kroppen sin.

På bildene poserer hun med en svart body med åpen rygg, samt et langermet skuldertrekk. Her var følgerne rask til å påpeke at refleksjonen hennes i vinduet ser veldig annerledes ut enn kroppen hennes på bildene.

«Du glemte å redigere refleksjonen. Speil og vinduer lyver dessverre ikke», kommenterer en Instagram-bruker, mens en annen legger til:

«Hvorfor redigerer du bildene dine for å få deg selv til å se urealistisk ut? Refleksjonen er HVEM du er, så slutt med redigeringen. Dette er bare så trist, fordi så mange unge jenter sammenlikner seg med deg, og prøver nå å få en kropp som din, selv om dette ikke er din kropp engang…»

REAGERER: Det er spesielt dette bildet følgerne reagerer på, og mener kroppen til Hembrow ser helt annerledes ut i refleksjonen enn den gjør på bildet. Foto: Instagram
REAGERER: Det er spesielt dette bildet følgerne reagerer på, og mener kroppen til Hembrow ser helt annerledes ut i refleksjonen enn den gjør på bildet. Foto: Instagram Vis mer

En annen følger reagerer også kraftig, og mener at Hembrow er upålitelig.

«Jeg trodde aldri at du redigerte bildene dine før i dag! Så synd! Seriøst ikke stol på noen nå.»

PHOTOSHOP: Johanna Emma Olsson er en av Sveriges mest kjente influencere. Nå er hun i hardt vær etter en Photoshop-tabbe. Video: Instagram / NTB Scanpix. Klipp: Ørjan Ryland Vis mer

Forsvarer influenseren

Selv om kritikken mot Hembrow florerer i kommentarfeltet, velger imidlertid noen av følgerne å forsvare henne, og mener at det ikke er photoshoppet.

«Det er fordi hun står litt bøyd sidelengs mot vinduet, så det er derfor det ser sånn ut», skriver en følger, mens en annen sier seg enig og følger opp:

«Selvfølgelig kommer ikke refleksjonen til å speile det som vises på bildet 100 prosent, siden hun står litt på skrå i forhold til vinduet.»

Hembrow har hittil ikke uttalt seg om den angivelige retusjeringen.

TATT PÅ FERSKEN: Instagram-profilene @celebface og @beauty.false tar stjernene på fersken i ekstremt bilderedigering. Her er noen av de villeste eksemplene. Video: Rød Løper Vis mer

I 2019 innrømmet hun likevel i podkasten sin «Hanging With The Hembrows» at hun redigerer bildene sine, men at hun aldri forandrer kroppen sin.

- Det eneste jeg gjør er bokstavelig talt å lysne øynene mine litt, og noen ganger jevner jeg ut huden min hvis jeg har noen urenheter, fortalte hun i en episode.

- Det er så irriterende når folk kommenterer «åh Photoshop-fail». Når folk sier at jeg redigerer kroppen min - altså, det er bare slik kroppen min ser ut, la hun videre til.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer