Billie Eilish:

- Folk er redde for store pupper

Superstjernas stilskifte gjorde flere fans illsinte.

STILSKIFTE: Billie Eilish har det siste året vist fram en ny side av seg selv. Foto: Mike Coppola/Getty/NTB
STILSKIFTE: Billie Eilish har det siste året vist fram en ny side av seg selv. Foto: Mike Coppola/Getty/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sju ganger Grammy-vinner Billie Eilish (19) kom i sommer med sitt andre album. I den anledning forsvant også hennes ikoniske grønne- og svarte hår, til fordel for en 50-tallsinspirert blond manke.

Også de store, løse plaggene ble byttet ut, og den unge stjerna gikk for tettsittende og mer avslørende plagg.

Det falt ikke i smak hos alle, og Eilish fikk kritikk fra fansen for å ha latt seg endre av industrien. Selv har hun flere ganger gått ut mot kritikerne. Det gjør hun også nå overfor Elle. Hun mistenker at flere ønsker at hun aldri skal forandre seg.

- Folk holder fast i minnene og har en tilknytning. Men det er veldig dehumaniserende, sier hun i det ferske intervjuet.

- Redde for pupper

I vinter la 19-åringen ut et bilde av en puppetegning hun hadde laget, samt bakgrunnsbildet på mobilen sin - også av pupper. Det ble for mye for flere, som valgte å avfølge henne.

- Jeg mistet 100 000 følgere, bare på grunn av puppene. Folk er redde for store pupper, sier hun til magasinet.

PUPPETABBE: Den profilerte programleder Trinny Woodall gikk på en liten puppetabbe under en livesending på Instagram. Video: Instagram/Rød Løper Vis mer

Bildene førte også til at flere begynte å spekulere på legningen hennes, og privatlivet hennes har under hele karrieren vært under lupen til både tabloidpresse og fans. Hun mener at det er mye mer fokus på kvinners kropp og seksualitet enn hos menn.

- Hvordan er det noen andre sin sak? Hvorfor er det ikke det samme med menn, spør hun.

Forsvart av Madonna

Hun får også støtte fra Madonna (63), ifølge magasinet.

- Du er enten i jomfru-kategorien eller i horekategorien. Billie startet i en ikke-seksualisert kategori, som ikke følger massene og ikke bruker seksualiteten sin på noen måte, noe som er hennes valg og gud velsigne henne for det - til syvende og sist har hun vært en tenåring hele tida. Men hvis hun vil gjøre helomvending og ta bilder hvor hun er portrettert som en feminin kvinne, hvor hun viser kroppen sin på en måte hun ikke før har gjort, hvorfor skal hun da bli straffet for det, spør den erfarne artisten.

RØD LØPER: Ida Fladen kommenterer hvordan tiden har vært etter stuntet til Mads Hansen og gutta i Sportsklubben. Reporter: Jonas Hammer. Video: Celina Morken Vis mer

Eilish har flere ganger uttalt seg om kroppspress og oppmerksomheten rundt egen person. Blant årsakene til at hun har kledd seg så tildekket skyldes at hun ikke har følt seg vel i egen kropp, noe hun flere ganger har vært åpen om.

- Så jeg kler meg slik jeg vil, fordi jeg ikke liker å tenke på at dere - jeg mener hvem som helst, alle - bedømmer det eller størrelsen på noe. Men det betyr ikke at jeg ikke vil våkne opp en dag og bestemme meg for å bruke en singlet, som jeg har gjort før, fortalte hun i fjor sommer.

Nå ser det altså ut til at 19-åringen er mer komfortabel, og derfor tør å kle seg akkurat som hun selv ønsker.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer