«Farmen»-Leif:

- Folk har vært redd meg

Leif Haugo Stavenjord ble beskyldt for drapsforsøk, men valgte til slutt å droppe anmeldelse. Han innrømmer at det ikke var bare enkelt å skape kaos på TV.

MYE OPPMERKSOMHET: Leif Haugo Stavenjord var elsket av noen, men hatet av andre gjennom sin deltakelse i «Farmen» i 2019. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
MYE OPPMERKSOMHET: Leif Haugo Stavenjord var elsket av noen, men hatet av andre gjennom sin deltakelse i «Farmen» i 2019. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
Publisert

- Litt leven?! Det var et virkelig leven i sju eller åtte uker skal jeg si deg.

Ordene tilhører Leif Haugo Stavenjord, «Farmen»-deltakeren som gjorde seg mildt sagt bemerket som en av deltakerne i «Farmen» i 2019.

Den gang ble klimakset nådd da han saboterte ukesoppdraget ved å helle terpentin, en form for gift, over deler av matlageret, noe som gjorde spesielt én av de andre deltakerne, Vivan Kvarven, rasende.

Kvarven beskyldte etter hvert Stavenjord for drapsforsøk. Selv mente han at han hadde informert TV-produksjonen om hendelsen, og at ingen liv var i fare.

Så langt gikk det at 56-åringen på et tidspunkt forlot det såkalte «Tinget» i sinne før en tvekamp - til stort engasjement fra TV-seerne.

«FARMEN KJENDIS»: Innspillingen av «Farmen kjendis» 2023 er i gang, og vi har tatt en prat med flere av deltakerne. Reporter: Thea Hope. Video: Anna Celine Hanisch Vis mer

Droppet søksmål

Under programmets finalefest i desember 2019 havnet de to nok en gang i munnhoggeri. I et intervju med VGTV ble Stavenjord igjen beskyldt for drapsforsøk, mens han selv gikk til motangrep og truet med å saksøke Kvarven.

Søksmålet ble imidlertid ingenting av, bedyrer han til Dagbladet nå - nesten tre år etter.

- Jeg satte advokaten min på det. Men jeg stoppet det underveis, noe advokaten min ble irritert over, tror jeg. Jeg tror han ville kjøre den saken hele veien. Men jeg var bare lei av alt, sier han.

GOD STEMNING: Marte Flobergseter, Vibecke Garnaas, Terje Leer og Leif Haugo Stavenjord var alle med i «Farmen» i 2019. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
GOD STEMNING: Marte Flobergseter, Vibecke Garnaas, Terje Leer og Leif Haugo Stavenjord var alle med i «Farmen» i 2019. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

«Farmen» og «uvværet» som herjet den gang har gjort at «Terpentin»-Leif, som han ble kalt av mange, fortsatt blir gjenkjent.

- Jeg jobber over hele landet, og uansett hvor jeg kommer, sier folk at det er noe kjent med meg. Og så ender det i; «Ja, du er han gale som var med i 'Farmen', du». Jeg har opplevd at folk har vært redd meg før de skjønner at jeg ikke er så farlig, forteller han med et smil.

«Reddet» av produsenten

- Så hvordan ser du tilbake på alt som skjedde i 2019?

- I dag bare ler jeg av det. Jeg hadde lett gjort det igjen! Men jeg tenker òg at dette er et forbigått kapittel, og det er ikke lenger noen krangel eller noe bråk mellom meg og Vivian.

Han fortsetter:

- Jeg pratet med Vivian seinest i fjor, faktisk, og da snakket vi om at vi burde vært på sidekonkurransen «Torpet» sammen.

Ifølge Stavenjord har tilbudet om «Torpet» aldri dukket opp - i hvert fall ikke ennå.

RASENDE: Her forlater Leif Haugo Stavenjord «Tinget» i «Farmen» etter beskyldninger om at han prøvde å forgifte andre deltakere. Foto: TV 2
RASENDE: Her forlater Leif Haugo Stavenjord «Tinget» i «Farmen» etter beskyldninger om at han prøvde å forgifte andre deltakere. Foto: TV 2 Vis mer

Samtidig vet han at han har skapt et av tidenes «Farmen»-øyeblikk da han var så sinna at han ikke lenger ville være en del av innspillingen - og rett og slett rømte fra «Tinget» - med TV-kameraer til stede.

- Der og da var jeg bare så lei av alt og rett og slett helt ferdig, så om ikke produsenten hadde stått oppe i veien der, så ville jeg gått rett til E18. Ti ville hester ville ikke stoppet meg. Gaute (Grøtta Grav, programleder, journ.anm.) sa at jeg skulle komme tilbake òg, men jeg hadde nok gitt fullstendig blaffen om det ikke var for produsenten, bedyrer han.

- Skikkelig lei

Han bærer ingen nag til kanalen for måten han ble framstilt på på skjermen. Det er en del av «gamet», ifølge 56-åringen.

- Jeg bebreider ingen for det som skjedde, jeg driter rett og slett i det. Jeg har hatt mye moro i etterkant, og det er nok for meg. Folk har sendt meg meldinger som ikke henger på greip, men om man skal la det gå inn på seg må man bare la være å gå inn på noe sånt. Alt kan skje på den gården. Man har valgt det selv og da må man stå i det.

BLE BRÅK: Leif Haugo Stavenjord ville bare sabotere ukesoppdraget i «Farmen». Det skapte et drama uten like. Til høyre: Daværende programleder Gaute Grøtta Grav. Foto: TV 2
BLE BRÅK: Leif Haugo Stavenjord ville bare sabotere ukesoppdraget i «Farmen». Det skapte et drama uten like. Til høyre: Daværende programleder Gaute Grøtta Grav. Foto: TV 2 Vis mer

- Så hvordan var det å stå i en storm der «halve» Norge hatet deg - og du var på forsidene til landets største aviser?

- Det var ganske seigt det maset på telefonen, men det verste var da dattera mi kom hjem og trodde jeg skulle i fengsel. For det snakket de om på skolen. Da var jeg skikkelig lei.

BARN: Per Gunvald Haugen og Karianne Wahlstrøm, kjent fra «Farmen“, har blitt samboere og snakker om barn. Video: Se og Hør Vis mer

- En tankevekker

Eks-«Farmen»-deltakeren mimrer tilbake til den dagen terpentin-krangelen slo ut for fullt.

- Jeg husker at jeg bladde gjennom avisene og tenkte at: «Ja, ja, dette blir en trivelig dag»! forteller han og ler, før han benytter sjansen til å advare framtidige «Farmen»-deltakere om hva som potensielt kan vente dem.

- Når man har vært der vet man jo hva det går i, men de som ikke har vært der og kommer inn - de kan få seg en tankevekker. Dette er business, så du er nødt til å takle det som kommer, for her skal det lages TV, sier tidligere «Farmen»-deltaker Leif Haugo Stavenjord til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer