- Folk sier at ingen «n****» skal inn på Slottet

Durek Verrett forteller om rasistiske bemerkninger i nytt intervju.

VOLDSOMME REAKSJONER: I et større intervju med The Times forteller Durek Verrett at han opplevd rasistiske bemerkninger i kjølvannet av all oppmerksomheten rundt ham og prinsesse Märtha Louise. Foto: Agnete Brun / Dagbladet
VOLDSOMME REAKSJONER: I et større intervju med The Times forteller Durek Verrett at han opplevd rasistiske bemerkninger i kjølvannet av all oppmerksomheten rundt ham og prinsesse Märtha Louise. Foto: Agnete Brun / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Prinsesse Märtha Louise og kjæresten, «sjamanen» Durek Verrett, har siden offentliggjøringen av forholdet fått enorm oppmerksomhet internasjonalt.

Paret har dominert nyhetsbildet i form av utleverende intervjuer, temperamentsfulle debatter, og ikke minst har de preget spaltene med sin mye omtalte foredragsturné.

I et større intervju med The Sunday Times, først omtalt av Nettavisen her til lands, snakker sistnevnte nå ut om kjærligheten for prinsessen, men også om den tidvis turbulente reisen han har vært gjennom de siste månedene.

Dette skal blant annet inkludere grov rasisme.

- Folk sier at de vil henge meg fra et tre, at ingen «n****» skal inn på Slottet, påstår 44-åringen overfor avisa.

Paralleller til hertuginne Meghan

ÅPENHJERTIG: Prinsesse Märtha Louise og hennes nye kjæreste Derek Verrett blir emosjonelle under intervjuet med Dagbladet. Video: Madeleine Liereng Vis mer

Verrett forteller at han er blitt omtalt som «den neste Meghan Markle», og refererer til de rasistiske bemerkningene hun har opplevd i kjølvannet av å gifte seg med prins Harry.

- Det er en prøvelse for flere at en farget person kommer inn i kongefamilien, sier han.

Videre mener Verrett derimot at prins Harry kommer lettere unna enn det eksempelvis Märtha Louise gjør.

Saken fortsetter under:

- Folk er ukomfortabel med at en hvit kvinne velger en mørkhudet mann som er «sjaman» og sjelseksuell. Det skaper bølger. Vi endrer ting ved å være forelsket. (...) Folk er konstant på en heksejakt. Det har ingenting med meg og Märtha å gjøre. Det har med dem å gjøre.

UT MOT PRESSEN: Prinsesse Märtha Louise kom med en tydelig beskjed til pressen da hun startet sjaman-foredraget i Stavanger mandag kveld. Vis mer

- Svekker monarkiet

Nylig kom det fram, i en undersøkelse utført av Ipsos i regi av Dagbladet, at 45 prosent av nordmenn mener prinsesse Märtha Louises valg av den amerikanske «sjamanen» til kjæreste bidrar til å svekke monarkiets status i Norge.

Durek Verrett forklarte da at han ikke er bekymret over tallene fra Ipsos-undersøkelsen. Han besvarte Dagbladets henvendelse i form av en serie talemeldinger på sin verifiserte Instagram-konto.

- Monarkiet vil bestå. Det norske folk har en mektig konge og dronning, kronprins og kronprinsesse, som elsker folket sitt. Det er det eneste som betyr noe, sa han til Dagbladet.

Verrett er av mange oppfattet som en kontroversiell figur, blant annet fordi han tjener store summer på sine påståtte spirituelle evner. Han har for øvrig en rekke Hollywood-navn på kundelista, som blant andre Gwyneth Paltrow og Kelly Rutherford.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer