Ivanka Trump:

«Folk vil jobbe for det de får», sa Ivanka. Det burde hun ikke gjort

I ordkrig med demokratenes nye stjerneskudd.

HARDT VÆR: Ivanka Trump hudflettes for et utsagn om amerikanernes jobbvaner. Foto: NTB scanpix
HARDT VÆR: Ivanka Trump hudflettes for et utsagn om amerikanernes jobbvaner. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Neste år skal det avgjøres hvem som får ta over etter Donald Trump (72), eller om han får sitte i en periode på fire år til. Det er mildt sagt spennende for amerikanerne, som er svært splittet rundt hva de mener om nasjonens nåværende leder.

En som har utmerket seg som et politisk håp foreløpig, er Alexandria Ocasio-Cortez (29), som av flere omtales som demokratenes nye stjerneskudd. Hun sikter seg ikke inn på Det hvite hus ennå, men er en av landets mest omtalte politikere for tida.

Fram til hun vant sete i Representantenes hus i fjor, jobbet hun som bartender. Hun har ingen problemer med å ytre seg høyt og tydelig om det hun mener.

Denne gangen er det Ivanka Trump (37), presidentens datter, hun har valgt å gå sterkt ut mot. Det bunner i at Trump først valgte å gå mot AOC, som hun forkortes til, sine framtidsvisjoner.

Hard ordkrig

Flere store medier, deriblant CNN og People, omtaler den tøffe ordkrigen mellom de to politisk engasjerte damene. Det hele startet tidligere i år, da demokratene med Ocasio-Cortez i spissen, la fram en plan de valgte å kalle for Green New Deal. Forslaget kan sees på som en endring av landets klimapolitikk, samtidig som det også inneholder flere sosiale endringer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer