Roland Cedermark:

Folkekjær svensk musiker er død

Sovnet inn natt til julaften - 82 år gammel.

DØD: Den svenske folkekjære musikeren Roland Cedermark har gått bort. Her er han avbildet under «Allsång på Skansen» i Stockholm i 2007. Foto: Bertil Ericson / NTB
DØD: Den svenske folkekjære musikeren Roland Cedermark har gått bort. Her er han avbildet under «Allsång på Skansen» i Stockholm i 2007. Foto: Bertil Ericson / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den svenske trekkspillartisten, sangeren og komponisten Roland Cedermark har gått bort. Musikeren sovnet inn natt til julaften og ble 82 år gammel. Det melder Dala-Demokraten.

Cedermark tilbrakte sin siste tid på et sykehjem i Sigtuna utenfor Stockholm, og hans familie forteller at han sovnet fredelig og stille inn.

Ga ut 30 album

Mellom 1958 og 1973 var Cedermark dirigent for dansebandet Cedermarks. Tre år seinere debuterte han som solospiller med albumet «Lady be good».

I løpet av karrieren klarte han å gi ut 30 album som solgte over to millioner eksemplarer.

82-åringen spilte alt fra rock til viser på trekkspillet og tolket artister som Elvis Presley og Evert Taube i tillegg til sine egne sanger som «Mosippan», «Sång till Härjedalen» og «Fem röda rosor till dej».

Sång till Härjedalen var en hyllest til landskapet og en av Härjedalens mest elskede sanger. I 2018 ble han kåret til årets Härjedaling.

«Voksent» publikum

Cedermark ble populær gjennom sine mange opptredener i tv-programmer som «Allsång på Skansen», «Nygammalt» og SVTs ulike kaféprogrammer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer