Cathrine Larsåsen:

- Følt meg skikkelig dritt

Forteller ærlig om svangerskapet.

STOLT: Cathrine Larsåsen er nå stolt over kroppen sin som gravid. Det tok tid. Foto: Skjermdump Instagram
STOLT: Cathrine Larsåsen er nå stolt over kroppen sin som gravid. Det tok tid. Foto: Skjermdump Instagram Vis mer
Publisert

«Hvis det er sånn det er å være gravid, så er det jo helt jævlig».

Slik har Cathrine Larsåsen (35) tenkt om sitt tredje svangerskap. Overfor Dagbladet bruker hun ordene «dritt» og «kjip» til å beskrive hvordan selvfølelsen har vært som gravid.

Nå, halvveis i svangerskapet, har stavhopperen endelig begynt å akseptere kroppen hun er i.

- Skikkelig dritt

På Instagram har Larsåsen delt en ærlig tekst om hvordan hun har følt det den siste tiden.

Cathrine Laråsen viser fram sine kunstneriske talent som fingermaler. Video: Jacques Hvistendahl Vis mer

«Starten på graviditeten og forandringene som fører med har vært utfordrende! Har virkelig mistrivdes i ny kropp. Er nesten tabu og nevne og si, men har ikke følt meg bra på noen som helst måte!», er noe av det hun skriver under en bildekarusell hvor hun viser frem gravidmagen i bikini.

- Jeg kunne egentlig ikke sette meg inn i hvordan andre jenter kunne føle seg dårlig som gravid. Jeg tenkte litt sånn «hvis man trener og holder seg frisk og rask, så er det da ikke noe stress å være gravid», forteller Larsåsen til Dagbladet.

35-åringen fikk seg derimot en overraskelse da hun ble gravid for tredje gang. Den dårlige selvfølelsen begynte å snike seg sakte inn på henne.

- Jeg var kjempekvalm, og følte meg bare skikkelig dritt. Klærne passet ikke, og den indre selvfølelsen var ikke noe bra.

Plutselig skjedde det et skifte i hvordan den vordende mora så på seg selv.

Ville dele mer ærlig

Som Larsåsen selv skriver på Instagram, er det først nå at hun tenker «fuck it» og har begynt å omfavne kroppen hun er i.

PJUSK: Ektemannen til Danielle Foord holder på å kaste opp gjentatte ganger mens kona skal føde deres datter, og videoen av dem går viralt på Tiktok. Reporter: Christina H. Korneliussen Vis mer

Til Dagbladet forteller idrettsstjerna at åpenbaringen kom etter å ha sett noen bilder av seg selv.

- Jeg tok noen bilder av meg selv og tenkte egentlig bare «herregud Cathrine, du har et helt rart syn på deg selv. Du har en baby inni magen og det er noe å være stolt av». Jeg er jo fortsatt meg, selv om jeg er litt rundere her og der.

- Hvorfor valgte du å dele dette med følgerne dine?

- På sommeren så poster folk gjerne de fineste sommerbildene sine, og det har jo jeg også gjort, men noen ganger så burde man være litt mer ærlig og vise negative sider også, forteller hun og legger til:

BLIR FEM: Familien til Larsåsen og Jensen går fra fire til fem. Foto: Skjermdump Instagram
BLIR FEM: Familien til Larsåsen og Jensen går fra fire til fem. Foto: Skjermdump Instagram Vis mer

- Man må lære å akseptere den man er, og slutte å være så streng med seg selv. Vi må innse at vi er heldige som bærer frem et barn, fordi det er det ikke alle som kan.

Venter en jente

Fra før har Larsåsen de to guttene Loui (7) og Marius (3) sammen med sin danske kjæreste Morten Jensen (39).

SKJULTE MAGEN: I et intervju med Tone Damli fikk vi svar på hva hun hadde skjult for Rød Løper. Video: Nora Skavhaug. Reporter: Kine Falch. Vis mer

Til Dagbladet kan hun fortelle at graviditeten kom som en overraskelse, etter å ha mistet et ufødt barn for to år siden.

Nå gleder de seg stort til å ønske en liten jente velkommen til familien i desember.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer